Haberler

Dışişleri Sözcüsü Tan,"fransızların Sağduyuyla Bu İşi Reddedeceklerini Ümit Ediyoruz"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan,haftalık Basın Toplantısında Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan,haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-FRANSA-

Ermeni soykırımı inkarına ceza verilmesini öngören teklifin yarın Fransız Ulusal Meclisinde görüşülecek olmasının hatırlatılması üzerine,¨Konuyla ilgili yeni bir gelişme yok.¨dedi.

Fransız hükümetinin konuya karşı çıkan girişimleri olduğunu belirten Tan,¨Hükümet bu girişimlerin karşısındadır, ancak daha etkin bir çalışmayla bu yasa tasarısının tamamen gündemde düşürülmesinin esas hedef olması gerekir, daha doğrusu bunun hiç düşünülmemesi gerekir. Uygarlığın, özgür düşüncenin zeminini teşkil eden bir ülkede bu tür konuların akla dahil gelmemesi gerekir. Biz bu açıdan, Fransızların sağduyuyla bu işi reddedeceklerini ümit ediyoruz.¨dedi

-FRANSIZ TARİHÇİ-

Tan, Fransız bir tarihçinin gelişmeler üzerine Türk vatandaşı olmak istediğinin hatırlatılması üzerine, ¨Kendilerinin kararıdır, bir şey demek mümkün değildir¨ dedi.

-RALSTON-

Amerika`nın PKK ile Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph Ralston`un Türkiye gelmesi ile ABD, Türkiye ve Irak temsilcileri arasında üçlü toplantı yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Tan,¨Üçlü bir toplantı öngürülmemektedir.Üçlü bir toplantı bizim bilgimiz dahilinde değil.Ralston, muhatabı Başer ile görüşecektir. Yarın sabahta Bakan tarafından kabul edilmesi söz konusudur. PKK ile etkili bir şekilde mücadele eldilmesi ve terör örgütünün K. Irak`tan atılması ve buradaki faaliyetlerin son verilmesi amaçlanmaktadır.

-IRAK TEMSİLCİSİ-

¨Irak tarafından atanan temsilci ile bir görüşme oldu mu şuana kadar?¨ sorusu ise Tan şöyle yanıt verdi;¨Mekanizma üçlü değildir.Hiçbir zamanda olmadı.Irak`ın atadığı temsilci ile toplantı yapıldığına dair bir bilgi yok.Bu kişi ile görüşüme olabilir tabi ki. Konu ABD`nin atadığı temsilci ile ele alınmaktadır.

-YUNANİSTAN-

Namık Tan, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü`nün Türkiye`nin AB`ne üyelikte tren kazası yaşanacağı yönündeki sözlerinin sorulması üzerine,¨Yunanistan`ın bu sözlerini hayretle karşılıyorum.Yunanistan uzmanlığı tren değil uçak kazalarıdır. Onlarla ilgilensin.¨dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title