Haberler

Diş Hekimi Cinayeti Davası

İzmir'in Eşrefpaşa Semtinde İşyerinde Tecavüz Edildikten Sonra Boğularak Öldürülen Diş Hekimi Zekiye G'nin Katil Zanlılarının Yargılanmasına Devam Edildi.

İzmir'in Eşrefpaşa semtinde işyerinde tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen diş hekimi Zekiye G'nin katil zanlılarının yargılanmasına devam edildi.

İzmir Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, A.E., T.K. ve M.T.'nin yargılanmalarına devam edildi. Kamuoyunda "diş hekimi cinayeti" olarak bilinen davada sanık A.E., öldürülen Zikriye G. ile ilişkisinin olduğunu ve evlenmeyi düşündüklerini öne sürdü.

Mahkemeye tanık olarak katılan ve öldürülen diş hekimi Zikriye G. ile çocukluk arkadaşı olduğu belirten Özlem Karakozak ise, "Öldürülen Zikriye G'yi 23 yıldan beri tanıyorum, aynı fakültede okuduk. Bana bütün sırlarını anlatırdı. Şu anda burada bulunan A.E., T.K. ve M.T.'yi daha önce hiç görmedim. Zikriye'nin yanında da hiç görmedim. Eğer Zikriye'nin A.E. ile bir ilişkisi olsaydı bana kesinlikle söylerdi. Zaten Zikriye G'nin bu tür insanlarla ilişki kurması imkansız gibi bir şeydir" diye konuştu.

Mahkemeye katılan Zikriye G'nin avukatı Ahmet Salih Gürsoy, "Sanık A.E., insanın vicdanını sızlatacak şekilde iftiralar atmaktadır. Ayrıca işlenen cinayet kesinlikle tasarlanmış ve planlanmış bir cinayettir. Sanık M.T. her gün bir kahveciden alacağını tahsil etmek için olay mahalline gidiyor, ama her nasılsa her gittiğinde sanık A.E. ile karşılaşmaktadır. Aynı şekilde sanık T.K. ve A.E. olay günü tanıştıklarını söylüyorlar, ama akşam cinayeti işledikten sonra ucuz bir otel odasında kalıyorlar. Siz hiç yeni tanıştığınız bir insanla aynı otel odasında kalır mısınız?" dedi.

Olay mahallinin çok işlek bir yer olduğunu ve saat 16.00 sıralarında hiç kimsenin yalnız başına böyle bir gasp, tecavüz ve cinayet suçunu işlemeye cesaretinin olamayacağını belirten avukat Ahmet Salih Gürsoy, "Bütün bu hususlar dikkate alındığında sanık M.T., gasp ile elde edilecek malzemeyi paraya çevirecekti. Diğer sanıklardan M.T. ise, cinayetin işlendiği sırada dışarıda gözlemcilik yapıyordu. İçerde ise sanık A.E. cinayeti gerçekleştirdi. Bu nedenlerden dolayı sanık A.E. savunmasız ve aciz bir bayana ilk başta tecavüz etmiştir. Daha sonra canavarca ve insanın kanını donduracak nitelikte boğazına bezler tıkayarak öldürmüş ve malını gasp etmiştir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi burada bütün insanların vicdanını sızlatacak şekilde öldürülen Zikriye G. ile ilişkisi olduğunu ve evleneceklerini söylüyor. Sanıkların işledikleri suçlar açık ve nettir. Yüce mahkemenizden verebileceğiniz en ağır cezayı vermesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Avukat Ahmet Salih Gürsoy'un konuşmasının ardından mahkeme heyeti davayı, 25 Ağustos 2006 tarihinden önce sanık A.E.'nin Hulüsi Arslan sahte kimliliğiyle aldığı telefon kayıtlarındaki diğer sanıklar M.T. ve T.K. ile görüşmelerinin araştırılması için ileri bir tarihe ertelendi. Ayrıca mahkeme heyeti, sanıklardan M.T.'nin tutuksuz yargılanmasının devamına ve A.E. ve T.K.'nın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Diş hekimi Zikriye G., 25 Ağustos 2006 tarihinde İzmir'in Eşrefpaşa semtindeki işyerinde öldürülmüş, yapılan incelemede G'nin tecavüze uğradığı tespit edilmişti.

(KA-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title