Haberler

Dink Cinayeti Davasının 3. Duruşması Sona Erdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesine İlişkin 8'i Tutuklu 19 Sanığın Yargılandığı Davanın 3. Duruşması Sona Erdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması sona erdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Ersin Yolcu, Ahmet İskender, Mustafa Öztürk ile tutuksuz sanıklardan Yaşar Cihan, Salih Hacısalihoğlu, Halis Egemen ve Alper Esirgemez'in çapraz sorguları tamamlandı.

Verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, çapraz sorguları tamamlanan tutuksuz sanıkların duruşmalardan vareste tutulması yönündeki talebi kabul ederek, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Hastanede doğduğu için doğum kaydı bulunan O.S'nin yaşının tespitine ilişkin yeniden bir rapor hazırlanması yönündeki talebi reddeden Mahkeme heyeti, duruşmaların kapalı yapılmasına devam edilmesini kararlaştırdı.

Müdahil avukatlarının, tutuksuz sanıklardan Yaşar Cihan ve Halis Egemen'in tutuklanması yönündeki talebi de reddedildi.

Mahkeme heyeti, Erhan Tuncel'in üniversiteye devam ettiğine dair devam kaydını gösteren belgenin istenmesine karar vererek, sanıklardan Mustafa Öztürk'ün telefon görüşmelerinin yer aldığı belgeler ile Yasin Hayal'in fiziki takibine ilişkin belgelerin ilgili kurumlardan istenmesini hükme bağladı.

Mahkeme, avukatların, duruşmada yapılan ses ve görüntü kayıtlarının CD'lerinin kendilerine verilmesi yönündeki talebini de reddetti. Bazı müdahil avukatları da bu CD'lerin kendilerine verilmemesi durumunda bu görüntülü ses kayıt sisteminden vazgeçilerek, eski yönteme geri dönülüp duruşmanın görüldüğü anda tutanağa geçirilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından imha edildiği belirtilen bazı tutanaklara ait yedeklenen CD ve doküman varsa, bunların naip hakim tarafından incelenerek, bu davayla ilgili bölümlerinin tespit edilmesine karar verdi.

Mahkeme, Bilgi Üniversitesi, Agos Gazetesi ve Şişli Adliyesi önünde kaydedilen bazı görüntülü CD'lerin de naip hakim tarafından incelenerek tutanağa geçirilmesini kararlaştırdı.

Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği iddiaları nedeniyle, Hrant Dink cinayetinden bugüne kadar gelen süreci anlattığı belirtilen ''Sapan'' adlı kitabı yazanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title