Haberler

Dikkat! Kuvvetli Yaz Yağmuru Geliyor

Güncelleme:

Tam kavurucu güneşe alışmışken "Yine mi!" dedirten bir haber. Meteorolojinin uyarısını okumadan dışarı çıkmayın.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yarın sabah saatlerinde başlayacak sağanak yağış, iki gün boyunca etkili olacak.

Kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış, sabah saatlerinden itibaren kuzey batı kesimlerinden yurda giriş yaparak iki gün boyunca etkili olacak.

Cuma günü kuzeydoğu kesimlerde lokal olarak görülecek yağışların, cumartesi günü etkisini azaltması ve pazar günü yurdu terk etmesi bekleniyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığı 4 ila 6 derece düşerken yağışların etkisini yitirmesiyle haftasonu sıcaklıklar tekrar artacak.

Yarın sabah saatlerinde başlayacak yağış, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek ve Marmara'nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul'un batı çevreleri) ve Kuzey Ege'de (İzmir'in kuzeyi, Manisa'nın kuzey ve batı kesimleri) görülecek. Öğle saatlerinden itibaren ise Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya ve Amasya çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacak.

Perşembe günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyon çevreleri aralıklarla yağış alacak. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlarsa Karadeniz'in iç kesimleri ile Bursa, Yalova, Sakarya, Bilecik, Yozgat ve Sivas çevrelerinde etkili olacak.

Cuma günü aralıklarla devam edecek yağışların, cumartesi günü etkisini azaltarak pazar günü, yurdu terk etmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title