Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Manavgat'ta hortum seralara zarar verdiANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde meydana gelen hortum nedeniyle yaklaşık 50 dönümlük sera alanı zarar gördü.

Manavgat'ta hortum seralara zarar verdi

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde meydana gelen hortum nedeniyle yaklaşık 50 dönümlük sera alanı zarar gördü.

Manavgat'a bağlı Denizyaka Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde denizde hortum oluştu. Karada devam eden hortum Denizyaka ile Çakış mahallelerinde yaklaşık 50 dönümlük domates, biber, kavun ve karpuz ekili seralara zarar verdi. Hortum nedeniyle çok sayıda ağaç da sökülerek devrildi. Hortumun ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Seralardan görüntü

Üreticilerden görüntü

Haber: Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

====================================================

Suriye'de boru hattındaki yangın tank atışlarıyla söndürüldü

SURİYE'de, rejim güçleri Rus ordusunun yardımı ile DEAŞ kontrolünde bulunan Palmira antik kenti yakınındaki Hiyan gaz sahasını ele geçirirken, ateşe verilen gaz boru hattındaki yangına tank atışıyla müdahale edildi.

Rus ve Suriye medyasında yer alan habere göre, Rejim güçleri, Rus ordusunun yardımı ile antik Palmira kenti yakınındaki Hiyan gaz sahasında kontrolü sağlarken, DEAŞ'lıların hava saldırılarından kurtulmak ve uçakların görüş mesafesini kapatmak için ateşe verdikleri gaz sahasındaki doğal gaz kuyularındaki yangınları da söndürmeyi başardı. Hiyan doğal gaz sahasındaki yangına çok sayıda itfaiye ve uzman ekipler ile ilk kez yangına T-62 ana muharebe tankları ile müdahale edilmesi görüntülerde yer aldı. Görüntülerde, yangına yaklaşan tank, içerisinde kimyasal bir madde olan mühimmatı alevlere attı ve ardından itfaiye ekipleri köpüklü kimyasallar sıkarak alevleri söndürdü.

Böylelikle Tank atışları ile bir yangının söndürülmesi işleminin ilk kez gerçekleştirildiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

==================================

Akçakale'nin suriye sınırındaki 4 duvar kaldırıldı

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriye sınırına güvenlik amacıyla yerleştirilen 3 metre yüksekliğindeki modüler beton duvarlardan 4'ü bu sabah yerinden kaldırıldı.

Terör örgütü PYD'nin denetimindeki Telabyad ile komşu olan Akçakale sınırına güvenlik amacıyla bu yılın ilk günlerinde modüler beton duvar örüldü. Akçakale'nin Hürriyet Mahallesi ile Telabyad arasındaki sınır hattına örülen modüler beton bloklardan 4'ü bu sabah askerlerin nezaretinde iş makinesiyle yerinde söküldü ve TIR'lar ile bölgeden götürüldü.

Güvenlik önlemleri arasında kaldırılan beton blokların yerine ilerleyen günlerde olası sivil göçüne karşın geçişlerin sağlanmasına olanak sağlaması için çelik kapı yerleştirileceği öne sürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

Sınır hattı ve Telabyad

Sınırdaki güvenlik duvarları

Askerler ve iş makineleri

Duvarların iş makenisiyle kaldırılması

Sınırda alınan önlemler

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Hadi KURT - ŞANLIURFA - DHA)

==========================================

DEAŞ operasyonunda 9 Iraklı gözaltında

SAMSUN'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda silahlı terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddia edilen 9 Iraklı gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmada merkez İlkadım İlçesi'de oturan bazı Irak'lı mültecilerin silahlı terör örgütü DEAŞ üyesi olduğunu belirleyip takibe aldı. Yapılan takibin tamamlanmasının ardından bu sabah 50 polisle 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen sivil ekipler, 9 Iraklı'yı yakalayıp gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramada ele geçen suç unsurmarına el konduğu bildirildi.

Yapılan soruşturma sırasında gözaltına alınan bazı şüphelilerin Irak'ta DEAŞ içersinde silahlı faaliyet gösterdikleri ve terör örgütü adına eylemlere katıldıkları bilgisine ulaşıldığı iddia edildi. Polis, gözaltına aldığı şüphelilerle ilgili kapsamlı soruşturma başlatırken gözaltı sayısında artış olabileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Şüphelilerden detay

Emniyetin ve adliyenin dışından detay

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

===================================

Bakan Soylu: Sıçan gibi kaçıyorlar

SAMSUN'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Evlatlarımız şuanda 30 operasyon yapıyorlar Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde. Bizimkiler Gabar'da da Cudi'de de Lice kırsalında da Mardin'de de her yerde onları arıyorlar. Onlar da sıçan gibi kaçıyorlar, sıçan gibi. Biz kimin peşinde olduğumuzu biliyoruz. O İnönü Sıtadı'nda o evlatlarımızın canına mal olan onları katledenleri orada bulacağız ve gereğini yerine getireceğiz. Biz ne yaptığımızı biliyoruzö dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli toplantı ve ziyaret programlarına katılmak üzere özel uçakla Samsun'a geldi. Bakan Soylu ve Bakan Kılıç'ı Samsun Çarşamba Havalimanı'nda Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar karşıladı. Bakan Soylu ve Kılıç, karşılama sonrasında İlkadım Belediyesi Derebahçe sosyal Tesisleri'ne giderek burada muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltı programına katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Soylu, 7 Haziran 2015'i herkesin hatırladığını söyleyerek, "7 Haziran 2015 tarihini hepimiz gördük, hepimiz yaşadık. Bu ülkeyi nasıl bir noktaya getirmek istediklerini hep beraber gördük. Birileri elini ovuşturdu değil mi? Ne diyorlardı artık enayiler yapın üçüncü boğaz köprüsünü biz onu nasıl kullanacağımızı biliriz, ey enayi Türk Milleti yapın üçüncü havalimanını nasıl olsa biz faizlerle kuzu kuzu onların paralarını alırız. Yapın bu ülkede bölünmüş yolları, yapın insansız hava uçaklarını, yapın atın uyduları uzaya biz onları istediğimiz gibi kullanırız. Bağımsızlık diyorsunuz ha. Peki başka birileri ne dedi. Başka birileri de şunu söyledi. Onu da çok yi hatırlıyorsunuz o da şu; dediki ne zaman 7 Haziran'da yüzde 10'u hafif aştıktan sonra şımardılar yaö diyerek sözlerine şöyle devam etti: "7 Haziran'da milleti tehdit ederek millete musluklardan kan akıtmayı göstererek, eğer oy vermezsesiz kanınız bu musluktan akar gibi akacak diye o insanları, o masum insanları orada o güzel kardeşlerimizi korkutarak, evlerine pusulalar göndererek, oy atmaya giderken sakın ha yanlış yapma diye tehdit ederek. Yetmedi onun üstüne de bir kısmını da bundan sonra bu işlere bulaşmayacağız bize bu seçimde oy verin, bak size itimat ediyoruz, ne olursunuz söz veriyoruz bizi sadece barajın üzerine çıkarın deyip bir kısmını da kandırarak istismar ederek. Şunu söylemek istiyorum o ne dedi biliyor musunuz bütün bunlardan sonra yüzde 10'un üzerini çıktı ya; 'Ey TC seni tükürüğümüzle boğarız.' Hatırlıyorsunuz bu sözü değil mi'Nerede şimdi o nerede kodeste değil mi? Bu milleti tanımayanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğine, bu milletin birliğine, bu milletin beraberliğine zehir akıtmak isteyenlere bu milletin sessiz kalacağını, bu milletin sabrıyla hareket edeceği ama gereğinin yerine getirileceğini hiç kimse unutmasın. Sadece bu kadar mı. Hani bir şey daha söylediler. Dediler ki tamam sıra bize geldi bundan sonra Güneydoğu anadoluyu biz yöneteceğiz, güneydoğu anadoluyu biz idare edeceğiz, belediyelerden teröre para aktaracağız, istersek belediyelerin araçları ile çukur açacağız, istersek karşı geleceğiz, istediğimiz her şeyi yapmaya çalışacağız. Ama bir şey daha yapacağız Mardin'de, Nusabin'de öbür taraftan Hakkari'de Yüksekova'da, Muş Varto'da Şırnak Cizre'de biz özerklik ilan edeceğiz. Dediler mi hatırlıyor musunuz. Sözde özerklik ilan edecekler peki madem o kadar yüreğin yetiyordu, madem o kadar cesurdun, madem kalleştikten başka birşeyler de biliyordun, cesaretin vardı hadi adamsan, hadi insansan, hadi cesursan, hadi yüreğin yetiyorsa bugün özerklik ilan et de görelim, seni bakalım. Hadi görelim."

On yılllardır Türkiye'de aynı bır terane, hikaye ve aynı anlayış olduğunu belirten Bakan Soylu, "Ne diyorlar 'Ak Parti siyaseti gerginleştiriyor, kutuplaştırıyor, kavga ettiriyor. İlk girdiği seçimde yüzde 34 aldı bugün kaç. En son gelen anket 3 gün önce elimize geldi AK Parti'nin aldığı oyu diyorum, Evet'i değil AK Parti'nin yüzde 52. En son seçimde de zaten yüzde 50 aldı. 34'den 52'ye gelmek kolay mı. Ana muhalefet ne yapıyor 25, 24, 26 bir ileri bir geri neden? Onun eline bir pusula vermişler demişler ki milletle senin bir işin yok. Senin hizmetle de bir işin yok. Sen şu verdiğimiz pusulayı takip edeceksin. Senin pusulan bu başka bir pusulaya uymayacaksın. Bu ülkeyi, sen boşver milleti. Onların kullandığı oyu da boşver. Onun da hiçbir ehemmiyeti önemi yok. Senin yapman gereken tek bir şey var o da bizim söylediklerimizi yerine getirmen. Ben allem ederim bir gün anayasa mahkemesi ile iktidar ederim, allem ederim bir gün darbe ile iktidar ederim, allem ederim bir gün darbe ile seni iktidar ederim, allem ederim bir gün yargı ile seni iktidar ederim, allem ederim bir gün Euro, Dolar kirizi çıkar seni iktidar ederim. Allem ederim bir gün develiasyon yaptırır seni iktidar ederim, sen merak etme demiş. Tabi bu sistemi istemezler, niçin istemezler bu sistemde 25 yetmiyor ki, 25 yetmesi için bir projen olacak senin bir şey ortaya kolacaksınö diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Biz anayasayı nasıl getirdik milletin önüne, Milliyetçi Harekat Partisi ile ittifak ettik. Bir adım biz attık getirdi bir adım da o attı, bir adım daha bir attık bir adım daha o attı. Orta bir noktada bluştuk. ve milletimizin önüne bir öneri getirdik, uzlaştık. Peki sen kimle uzlaştın. Birisiyle ititfak etmen lazım değil mi? Kiminle uzlaştın. Şimdi ben İçişleri Bakanıyım değil mi Karayılan diyor ki 'Eğer evet çıkarsa biz bittik' diyor. Peki PKK bugün her yerde sabahtan akşama kadar şurada bütün adamlarına verdiği talimatları tek tek takip ediyor, tek tek izliyoruz yaptıklarını da biliyoruz. Zaten meclisteki uzantılarının ortaya koydukları bütün değerlendirmeleri talimatları bütün milletimiz takip ediyor. Hayır için çırpınıyorlar. Avrupa'daki uzantıları ile beraber dünyadaki uzantıları ile beraber kol kola girmişler, sana kim PKK ile beraber aynı sözde aynı yolda buluş dedi."

Geçen akşam Lice'de olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Trabzon'daydık, Trabzon'dan Ankara'ya geldik, Sayın Cumhurbaşkanımıza iki saat güvenlik ile ilgili bir birifing arz ettim. Onun akabinde gece saat 11.00'de uçağa bindik evlatlarımız hala ordalar şuan. Evlatlarımız şuanda 30 operasyon yapıyorlar Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde. 30 ayrı yerde her yerde ve yapmaya devam edecekler. Hem de nasıl biliyor musunuz kış dinlemeden, iki metre kar dinlemeden. Bizimkiler bugüne kadar bine yakın sığınağı onların o kış üstlenmesi dediğimiz bine yakın sığınağı tarumar etti. Yüzlercesini etkisiz hale getirdi ve ifade etmek istiyorum, bizimkiler Gabar'da da Cudi'de de, Lice kırsalında da, Mardin'de de her yerde onları arıyorlar. Onlar da sıçan gibi kaçıyorlar sıçan gibi. İfade etmek istiyorum oraya gittik komutanlarımızla askerimiz, jandarmamız, polisimiz ve korucumuz omuz omuza şuanda 7 bini aşkın evladımız sadece bir operasyonunu içerisindelerö diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bu daha yeni başladı, bunu söyleyeyim önümüzdeki günlerde daha önemlilerini göreceksiniz. ve bilmenizi istiyorum hemen bir HDP milletvekili 30 kişi ile beraber operasyonun yapıldığı bölgeye geldi. Neymiş insan hakları, hangi insan haklarından bahsediyorsunuz. Evet orası ne biliyorsumusunuz hangi talimatı veren kimin peşinde olduğumuzu biz biliyoruz. Orada yaklaşık şuana kadar 19 etkisiz hale getirilenler değil, biz kimin peşinde olduğumuzu biliyoruz. Eğer biz onu gerçekleştiremezsek biz kendimizi iş yapmamış sayacağız. O İnönü Stadı'nda o evlatlarımızın canına mal olan onları katledenleri orada bulacağız ve gereğini yerine getireceğiz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Onları kurtarmak için onları kollamak için oraya geliyorlar."

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Bakanların karşılanması

Muhtarlarla toplantı

Detaylar

Bakan Soylu'nun konuşması

Haber-Kamera : Yaprak Koçer-Hakan Akgün-SAMSUN,

==================================

Bakan Yılmaz teşkilata 'evet'i anlattı (2)

"HATANIN BEDELİ AĞIR OLDU"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir'de valiliği ziyaret etti. YGS'de öğrencilerin yaşadığı 09.45 mağduriyeti sorulan Yılmaz, şöyle konuştu: "Vatandaşımızın gördüklerini biz de görüyoruz. ÖSYM Başkanı'mızı da aradım. ÖSYM Başkanı'mızın söylemiş olduğu şu; sınava girerken sınav giriş kimlik belgesi veriyoruz. Bu sınav giriş belgesini kişiler internet üzerinden alıyor. İnternet üzerinde bu kimlik belgesi verilmeden önce mutlaka orada uyarı olduğunu, '15 dakika önce orada olmayı taahhüt ediyorum, orada mutlaka olacağım' diyerek tıklayacağı buton var. O butona bastıktan sonra kimlik kartı alınıyor. Dolayısıyla 'okudum, anladım, bastım, evet' diye, vatandaşları bilinçlendirme, ancak buna 'evet' derseniz size kimlik veriliyor. Böyle bir durum var. Hiçbir şey yokmuş da gelenleri 15 dakika kala almadım, benim haberim yoktu gibi bir yaklaşım doğru değildir. Böyle bir şey olmuş, kişiler hata yapmış, hataların da bedeli biraz ağır olmuş. Ne yapmak lazım, bir daha ki yıllarda mutlaka 15 dakika önce değil, yarım saat önce orada olmak lazım. Genel kural şu; 8'de gel, gelemiyorum, o halde 8'de gelemiyorsan 7'de gel derler. Dolayısıyla biraz daha erken inşallah. Rahatsız edici bir görüntü var. Ancak bu görüntü gelecek yıllar için bu süreye çok daha uymayı zorunlu hale getirecektir."

"BÖYLE IRKÇILIKLAR DEVAM EDERSE AVRUPA'NIN ZEVALİ YAKINDIR"

Hollanda ve Almanya ile yaşanan gerginliği de değerlendiren Yılmaz, meselenin Avrupa'nın iç sorunu olduğunu Türkiye'nin de etkilendiğini belirtti. Avrupa'da ırkçılığın yükseldiğini söyleyen Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu ırkçılığı engellemek için, doğuran sebepleri ortadan kaldırmak için Avrupa'daki ülkelerin, Almanya olsun, Hollanda olsun, Belçika olsun, Fransa olsun. Çok gerekli tedbirleri alması lazım. Irkçılıkla yaklaşırsanız cumartesi günü Hollanda'da gördüğümüz olay oldu. Wilders iktidar olmasın diye bir gayret var. Ama bilin ki Wilders iktidardaydı. Dolayısıyla iktidarda aşırı ırkçılar olduğunda ne oluyor, uluslararası hukuk ihlal ediliyor. Bu ırkçılar iktidarda olduğunda ne oluyor, Hollanda'nın yıllardan beri geçmiş itibari varsa o itibarini yerlerde süründürüyor. Bu gidişatın Avrupa ülkelerine itibar kazandırdığı değerini artırdığı söylenemez. Bundan bize de düşen bir pay var. Cenabı Allah'a hamd olsun, Türkiye hiçbir zaman ırkçı, ayrımcı politika gütmemiştir. 80 milyonu kucaklamış. Türkiye'de şu an 3 milyon üzerinde göçmen, sığınmacı var. Böyle ırkçılıklar devam ederse Avrupa'nın zevali yakındır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İZMİR

========================================

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 7 belediye çalışanı adliyeye sevk edildi

SAMSUN'da polisin gerçekleştirdiği FETÖ/PDY soruşturmasında, çeşitli belediyelerde çalışırken ihraç edilen ve gözaltına alınan birisi kadın 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 5 gün önce il merkezinde FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında daha önce görevlerinden ihraç edilen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından İnşaat Mühendisi Süreyya Ç., Harita Mühendisi Hüsnü K., İlkadım Belediyesi çalışanlarından Yapı Kontrol Mühendisi Vedat Ş., Sağlık İşleri Müdürü Osman Ş., Ar-Ge Müdürü Arif S., Atakum Belediyesi'nde Zabıta Komiseri Şevki Y. ve Canik Belediyesi'nde Biyoloji Eğitmeni olan Ahmet E.G. gözaltına alındı. Şüphelilerin bazılarının ByLock kullandıklarının belirlendiği ileri sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'nde 5 gün süren sorgulamanın tamamlanmasının ardından 7 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------

Şüphelilerden detay

Emniyet ve adliyenin dışından detay

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

===============================

Yalova'da FETÖ davası için hazırlıklar tamam

YALOVA'da 21 Mart Salı günü Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleşecek FETÖ davası için hazırlanan duruşma salonu Yalova Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Özgür tarafından basına tanıtıldı.

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nde basının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Savcısı Özgür, bugüne kadar FETÖ soruşturması kapsamında 498 kişi hakkında işlem yapıldığını belirtti. 185 tutuklunun yanı sıra şu anda 16 gözaltının bulunduğu kaydeden Özgür, Yalova Hava Meydan Komutanlığı'ndaki askerlerin yargılamasının eylemlerinin gerçekleştiği İstanbul'da yapılacağını söyledi.

10-15 GÜN SÜRER

Cumhuriyet Savcısı Özgür, duruşma süresinin savunmalara göre değişebileceğini söyledi. Özgür, "10-15 gün süresinde bir zamanda ilk duruşmanın tamamlanmasını tahmin ediyoruz" dedi. Dava hakkında bilgi veren Özgür, "Bu dava sanık sayısının yüksek olması ve ana dosya olması nedeniyle gündeme geldi. Adliyede FETÖ'ye yönelik, 1-2 kişilik davalarımız devam ediyor. Bundan sonra uzunca bir süre FETÖ adliyenin yargılama alanında. Şimdiye kadar savcılıktaydı. Mahkeme aşamasına geldi çoğu dosyaö diye konuştu.

ZAMAN KAZANACAKLAR

Duruşmada Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadelerin alınacağını belirten Özgür, "Yani klasik mahkemelerdeki yaz kızım olayı artık yok. Her şey kayıt altına alınıyor. Ses ve görüntülü kayıt var. Katipler duruşma sonrasında yazmaya başlayacak. Bu da bize önemli bir zaman kazandıracakö dedi. 21 Mart 2017 salı günü saat 10.00 görülmeye başlayacak FETÖ'nün Yalova'daki ana dosyasındaki soruşturmanın 15 Temmuz öncesinden başladığı belirtildi. 47'si tutuklu 103 sanık hakkında görülecek davada sanıklar hakkında 5 ile 22,5 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Görüntü Dökümü

-Salondan detay görüntü

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

============================================

Gaziantep'te, 21 askere FETÖ'den gözaltı

GAZİANTEP'te, Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonda 21 asker gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 21 askerin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltı kararı verilen 3 askerin arandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) yönelik soruşturma kapsamında; 21 asker hakkında gözaltı kararı uygulanmış olup, 3 asker hakkında arama, yakalama ve gözaltı işlemleri devam etmektedir."

Haber: GAZİANTEP

=========================================

Bodrum'da FETÖ'den 4 kişi daha adliyede

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı belirlenerek gözaltına alınan 2'si kadın 4 kişi daha adliyeye sevk edildi.

Bodrum merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Muğla, İzmir, Manisa, Ankara, Samsun, Kocaeli, Tokat, Isparta, Mersin, Antalya ve Denizli'de yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. 14 kişinin yakalanması için çalışmaların sürüdüğü bildirildi.

Dün işlemleri tamamlanan şüphelilerden 5'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.Y., H.C., N.G. ve N.Ş. tutuklanırken, S.G'nin biri yüzde 89 özürlü toplam 3 çocuğu olduğu, eşinin de gözaltında olması nedeniyle adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bugün de gözaltındaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2'si kadın 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Adliyeden görüntü

Adliyeye getirilenlerden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

================================

100 kişilik işe bin 182 kişi başvurdu

SİVAS'ta Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında il müftülüğünde istihdam edilecek 100 kişilik işe, 1182 kişi başvurdu. İşe alınacak 100 kişi noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Türkiye İş Kurumu Sivas İl Müdürlüğü ile kamu kurum ve kuruluşları arasında gerçekleştirilen TYP kapsamında personel alımı yapılmak üzere 4 Eylül Spor Salonu'nda kura çekildi. TYP kapsamında Sivas Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde istihdam edilecek 270 kişilik işe 798 kişi, müftülüğe alınacak 100 kişilik işe ise 1182 kişi başvurdu. Asgari ücretle çalıştırılmak üzere işe alınacak kişiler noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi. Başvuru şartlarını taşıyan ve noter çekilişi ile çalışmaya hak kazanan kişilerin 15 Mart'tan itibaren 6 ay bu programdan yararlanabileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-Kura çekiminden görüntü

-Katılımcılardan görüntü

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

======================================

Engelli asansörü engele takıldı

SAMSUN'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlkadım Kampusu önünde Samsun-Sinop karayolunun altından geçen altgeçide 7 ay önce yapılan iki engelli asansörü bir türlü tam anlamıyla faaliyete geçemedi. Asansörlerin amaç dışı kullanımının önüne geçilmesi için çözüm arayışlarından sonuç alınamayınca bu durumdan üniversitede okuyan engelli öğrenciler ile diğer engelliler mağdur oldu.

OMÜ İlkadım Kampusu'ndeki fakültelerde öğretim gören engelli öğrencilerin yararlanması için kampus önünden geçen Samsun-Sinop karayolunun üzerine engelli asansörü olan bir üst geçit ya da mevcut altgeçide engelli asansörü yapılması istendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma sonrasında yaklaşık 7 ay önce mevcut altgeçide 2 engelli asansörü yapıldı. Ancak, bazı kişilerin benzer asansörleri amaç dışı kullanıp tahrip etmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi, asansörlerin engelli kişiler tarafından kullanımının sağlanması için üniversite güvenliği tarafından kontrol ve işleyişinin yapılmasını istedi. Sözlü yapılan bu talep sonrasında bir sonuç alınamayınca geçen yıl geçen yıl Ekim ayında aynı istek resmi yazı ile OMÜ Rektörlüğü'ne iletildi. Ancak aradan geçen zamana rağmen bir sonuç alınamadı.

Geçen 7 ay içerisinde altgeçitteki iki engelli asansörü belediye tarafından ara sıra çalıştırılırken çoğunlukla faaliyet veremedi. Engelli asansörlerinin tam anlamıyla faaliyete geçememesi İlkadım Kampusu'ndeki fakültelerde eğitim gören engelli öğrenciler ile altgeçidi kullanan diğer engellileri zor durumda bıraktı.

Geçirdiği kas hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gökhan Özcan, kampuste 10'dan fazla engelli öğrenci olduğunu hatırlatırken şöyle dedi: "Okula gidip- gelmek için bu altgeçidi kullanmak durumundayız. Altgeçide engelli asansörü yapıldığını görünce çok sevindik. Ancak neden bilmiyoruz aktif olarak çalışmıyor. Büyüklerimizden bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Burada bir mağduriyet söz konusu. Aslında engelsiz insanlar için çok basit gibi görülen merdiven inip çıkmak engelli bir kişi için çok zor ve büyük bir olay olabiliyor."

OMÜ Genel Sekreteri Doç.Dr. Menderes Kabadayı, söz konusu alt geçidin kampüs alanı dışında olduğunu ve karayolu altından geçtiğini ifade ederek, "Altgeçit bize ait olmadığı için bizim güvenlik görevlilerimizin kampus alanının 1 metre ötesine bile müdahale etmesi usule aykırı. Müdahil olma şansımız yok. Bu altgeçit ve asansörler kampus alanımız dışında. Burada belediyemizin asansörlerin amaç dışı kullanımı ile ilgili hassasiyetlerini haklı buluyorum. Bu tür asansörlerde maalesef amaç dışı kullanımlar olduğu görüyoruz. Burada bir sıkıntı, bir hassasiyet varsa farklı bir çözüm yolu bulmak için biz de gereken gayreti göstereceğiz."

Görüntü Dökümü :

-------------------------

Alt geçitten detay

Engelli öğrenciden detay

Engelli öğrenci ile röportaj

Haber-Kamera : Yaprak KOÇER/SAMSUN, -

==========================================

Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köylüler bilgilendirildi

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nden bir bölümü geçecek olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yapılarak, köylülere bilgi verildi.

Körfez Sevindikli Mahallesi'nde yapılan ÇED toplantısında firma yetkilileri köylülere bilgi verdi. Projeyle ilgili bilgi veren Encon Çevre Danışmanlık Proje Teknik Koordinatörü Burcu Yazgan Kayabalı, "Bu proje 3. köprü ve otoyol kesimiyle entegre olan kesimdir. Otoyol ve bağlantı yolları 274 kilometre uzunluğuna sahip olacaktır. 6 kesim olarak yapılacak ve işletilecektir. Bu proje ile trafik akışına katkı sağlayacaktır. 8 şeritli yol olacaktır. Toplam yol genişliği 43 metre olacaktır. 3 yıllık inşaat boyunca çeşitli yapılacak alanlar inşaat bittikten sonra doğaya kazandırılacak" dedi.

Marmara Otoyol İnşaatı Adi Ortaklığı Genel Müdür Yardımcısı İnanç Yapar ise köylüleri mağdur etmeyecek şekilde çalışma yapacaklarını belirterek, "Yaşayanların bu yolla birlikte geçişlerinin sağlanması gerekmektedir. En fazla Sevindikli Köyü etkilenecektir. 6 geçit yani traktör ve biçer döver geçecek şekilde inşa edilecek. Bunun iki tanesi bağlantı yolu ve 4 tanesi köyün etrafından yaklaşık 800 metre arayla olacaktır. Çok sayıda üst geçit de konmuştur. Sevindikli ve Toylar'daki bağlantılarda genişliği 29 metreye kadar genişleyebilen üst geçit inşaa edilecektir. Menfezlerden hayvanlar ve insanlar rahatlıkla geçebilecektir. Onların da toplam sayısı 80 civarındadır. Yol güzergahlarında bulunan arazi sahiplerini mağdur etmeyecek şekilde çalışmaları yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Encon Çevre Danışmanlık LTD. ŞTİ. Proje Yöneticisi Tolga Balta, "Eğer kamulaştırma yapılacak yerde ürün varsa bunların tespiti yapılacak ve o ürünün bedelini ayrıca alacaklar. Güzergahlarda ufak tefek değişiklikler var. Siz normal hayatınıza devam edin. Ekim dikiminize de devam edin. Belki de sizin arazinizden geçmeyecek. Siz arazinize ekim yaparsanız karşılığını da zaten alacaksınız. Kamulaştırmanın da tarihi henüz belli değil. Yaz ayının ortalarında belki olabilir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Açıklamalar

-Köylülerin soru sormaları

HABER: ERGÜN AYAZ-NABİ YAZICI-KAMERA: ORHAN UZUN / KÖRFEZ (KOCAELİ)

===============================================

Markette sıra bekleme kavgası: 1 ağır yaralı

KAYSERİ'de, markette kasa sırası bekleme tartışması sonucu baba Şaban Ceylan ile oğlu Mahmut Ceylan, Yusuf Tekeli'yi bıçakla ağır yaraladı.

Olay, merkez Melikgazi İlçesi Belsin Kocatepe Mahallesi'nde bulunan bir markette meydana geldi. Marketten satın aldıkları ürünler sonrası kasaya gelen 37 yaşındaki Yusuf Tekeli ile 53 yaşındaki Şaban Ceylan ve oğlu 16 yaşındaki Mahmut Ceylan arasında sıra bekleme nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle baba-oğul ellerine geçirdikleri bıçakla Yusuf Tekeli'yi çeşitli yerlerinden yaraladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 ve 155 ekipleri gönderildi. Markete gelen sağlık ekipleri, yaralıyı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırdı. Tedavi altına alınan Tekeli'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Polis ekipleri de baba ve oğlunu gözaltına aldı. Sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirilen şüpheliler, ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Zanlıların Adli, Tabipliğe getirilişi ve çıkarılışları

-Yaralının hastaneye getirilişi

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

=================================================

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu; 1 gözaltı

ŞANLIURFA'da, polisin şüphe üzerine durdurduğu minibüste 2 kilo 50 gram metamfetamin ile 350 gram kokain ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı.

Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, dün gece Van'dan Gaziantep'e giden Sabri D. yönetimindeki 65 EV 548 plakalı minibüsü kent girişinde oluşturulan uygulama noktasında durdurdu. Yapılan aramada, minibüsün tavanındaki klima boşluğuna gizlenmiş poşetlerde 350 gram kokain ile 2 kilo 50 gram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucuya el koyan polis, minibüs sürücüsü Sabri D.'yi gözaltına alarak sorgulamaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Minibüste yapılan arama

Ele geçirilen uyuşturucu

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

====================================

Eve operasyon düzenleyen polis, 7 kilo esrar ele geçirdi.

BURSA'nın İnegöl ilçesinde, iki kadının kaldığı eve operasyon düzenleyen polis, toplam 7 kilo esrar ele geçirdi. Gözaltına alınan kadın uyuşturucu satıcıları ifadeleri alındıktan adliyeye çıkartıldı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şubesi ekipleri, isimleri aynı soyadları farklı olan 30 yaşındaki Özlem Ç. ile 32 yaşındaki Özlem Ç.'yi savcılıktan alınan izin ile takibe başladı. Turgutalp Mahallesi Konyalı Sokak'ta kiraladıkları evde birlikte kalan kadınların uyuşturucu sattığını belirleyen polis apartmanın giriş katında bulunan bu eve operasyon düzenledi. Yapılan aramada evin çeşitli bölümlerine saklanan ve satışa hazır hale getirilen toplam 7 kilo esrar ele geçirdi. Daha önceden suç kayıtları bulunmayan kadın şüpheliler emniyet müdürlüğündeki sorgulamalarında "susma" hakkını kullandılar.

Şüpheliler bugün "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan adliyeye çıkartıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Evin, uyuşturucu maddelerin görüntüsü, kadın tacirlerin adliyeye sevk görüntüleri

Haber-Kamera: İNEGÖL (BURSA)

===================================

Seydişehir'de hırsızlık operasyonu: 5 kişi tutuklandı

KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde son dönemlerde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili iki ayrı şebekeye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı, 1 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Seydişehir İlçesi'nde son dönemlerde ev ve işyerlerinde hırsızlık olaylarının gerçekleşmesi üzerine polis, özel bir ekip kurup çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucu bir marketten, bıçak zoruyla kasiyerden 20 lira çalan, ardından başka bir marketten gece yarası kasadaki bin 200 lira para ve 20 karton sigara çalan 20 yaşındaki Kenan Tevfik D. ve 22 Barış D., Hacı Seyitali Mahallesi'nde bir marketten hırsızlık yaparken suç üstü yakalandı. 2 kişi dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Polis, ilçede 3 evden televizyon ve bilgisayar çalan Azerbaycan uyruklu 22 yaşındaki Rahid A., 27 yaşındaki Yunus Emre K., 30 yaşındaki Songün T. ile 54 yaşındaki Fikret K.'yi, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yakaladı. Şüphelilerin Manavgat'ta da 5 evden televizyon ve bilgisayar çaldığı saptandı. Adreslerinde yapılan aramada çaldıkları 2 adet televizyon ele geçirilirken, çalınan diğer televizyon ve bilgisayarları sattıkları belirlendi.

Şüphelilerden Rahid A., Yunus Emre K. ve Fikret K. dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, tutuklandı, Songün T. de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Yaşar COŞKUN / SEYDİŞEHİR / KONYA

=============================================

Bodrum'da 17 santimlik tavus kelebeği görüldü

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, kanat genişliği 17 santimetre olan tavus kelebeği bulundu. Dünyadaki en güzel altı kelebek türü arasında yer alan tavus kelebeği, görenleri hayran bıraktı.

Bodrum'un Yakaköy Mahallesi'ndeki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nün yöneticiliğini yapan Uluç Tezer (35) ve eşi Özge Tezer (33) çiftinin kızları Ada Tezer (6), sanat merkezinin bahçesinde 17 santimetre kanat genişliğinde tavus kelebeği buldu. Tezer Ailesi, yakaladıkları kelebeği merakla inceledi.

Özge Tezer, "Kızım Ada, sanat merkezimizin bahçesinde oynarken çok büyük bir kelebek gördüğünü söyledi. İlk gördüğümüzde bizde inanamadık çünkü buralarda sıklıkla gördüğümüz kelebekler 1-3 santim arasındaydı. Türkiye'de en büyük 17 santimetre kanat açıklığı olan tavus kelebeği bulunduğunu öğrendik. Kanat açıklıkları 17 santim olan kelebek halen bahçemizde duruyor. Ada'nın ve merkezin maskotu oldu" dedi.

Tavus kelebeği, dünyanın en güzel altı kelebeği arasında gösterilmektedir ve kanatlarındaki "gözler' yıldızlar gibi tuhaf bir şekilde parıldar. Bu ışıltılar gökkuşağı renklerinin kıvılcımları gibi görünür. Kanat altı siyaha yakın koyu renktedir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Tavus kelebeğinin görüntüsü

-Özger Tezr ve kızı Ada Tezer'in kelebeği incelerken görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manavgat Yalova Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title