Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)BAKAN SOYLU; "LİCE'DE 10 BİN EVLADIMIZ OPERASYON YAPIYOR"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilik ziyaretinin ardından Sivas Belediyesi'ne geçti.

1)BAKAN SOYLU; "LİCE'DE 10 BİN EVLADIMIZ OPERASYON YAPIYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilik ziyaretinin ardından Sivas Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Soylu, buradaki konuşmasında teröre değindi. Terör meselesinin hükümetin politikası olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi:

"Türkiye'ye karşı oluşan ve Türkiye'nin büyümesini ya hasetliğinden dolayı ya da stratejik olarak istemeyenlerin vekalet verdikleri en önemli unsur terördür. Terörle birlikte Türkiye'nin meşguliyetini, terörle birlikte Türkiye'nin ve bu milletin belkide en önemli hasleti olan birliğini ve beraberliğini bertaraf etmeye çalışıyorlar. Bizim görevimizde buna müsaade etmemektir. Bugün bu görev bizdedir, yarın başka bir arkadaşımız da olacaktır. Herkes kendi gayretince ama hükümetimizin ortaya koymuş olduğu politikalar çerçevesinde bunu yürütüyoruz."

Terörün ayrılmaz parçaları olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Bunlar uyuşturucu, kaçakçılık, asayiş, organize suçlar. Yani milletin kendi huzurunu, devletin otoritesini, hukukun otoritesini ve demokrasinin sarsılmasını isteyenler bu aparatlara, bu araçlara sığınıyorlar. Bizim görevimiz bu otoriteyi sarsmamaktır. Bu otorite aslında hukukun adıdır, demokrasinin adıdır. Bu otorite milletin birliğinin adıdır. Bunu gerçekleştirebilecek bir adımı atmak için her geçen gün gayret gösteriyoruz. Şu anda Lice'de 10 bin evladımız operasyon yapıyor" dedi.

"KENEVİR YERİNE BUĞDAY EKİLİYOR"

Bundan 2 ay öncede Lice'de büyük bir operasyon yaptıklarını ve bu bu operasyonda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakan Soylu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bu operasyon hem terörün alanını daraltmak, hem de Lice'yi, işte Bingöl, Hani, Kocaköy ve Diyarbakır kırsalını içine alarak bu alıp uyuşturucu ekerek, kenevir ekerek finansal bir destek haline getiren terör örgütüne aman vermemek üzere gerçekleştirilen bir operasyon. ve şunu söyleyeyim, geçen yıl 5 milyon kök kenevir buradan alındı. Gerek kış operasyonları, gerek kışın akabinde gerçekleşen Lice'deki operasyonlar sayesinde bu sene Lice kırsalına tarihin en az keneviri ekildi. 350 bin kök civarında kenevir ekildi. Geçen yıl kenevir ekilen tarlalara bu yıl buğday ekiliyor. Bu aslında keneviri bitirme konusunda neleri kazanabileceğimizin en önemli göstergelerinden bir tanesidir."

"TERÖRÜ BİTİRMENİN ÇOKLU ÇIKTISI VAR"

Sadece huzur için mücadele etmediklerini, ayrıca ürünlerine de kavuştuklarını Bakan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçen gün Kato'daydım. Sadece şunu söyleyebilirim, oralarda huzuru tam anlamıyla sağladığımız andan itibaren, gerek helikopterle tüm alanı gördüğümde, gerek Kato'nun tepesinin gördüğümde tek bir şey geldi aklıma. Burada yarım milyon hayvan yetişir. Bir arazi, muhteşem bir yayla. Aşağısı Beytüşebap'a kadar olağanüstü güzellikler içeriyor. Ama bütün bunları bizden terör uzaklaştırmaya çalışıyor. Yani bunu bitirdiğimiz andan itibaren göç bu ülkenin en önemli problemi olmaktan çıkar. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren sınırlarımızı çok daha rahat kontrol edebilir, çok daha iyi kontrol etme fırsatına sahip olabiliriz. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren özellikle çalışma çağındaki insanlarımıza iş bulma konusunda çok önemli kazanımlar sağlayabiliriz. Terör bitirmenin tek çıktısı yok, çoklu çıktısı var. Bu ülkenin faydasına çoklu çıktısı var. Bunun için hep birlikte büyük bir gayret göstermeliyiz. Çünkü terör örgütü 40 yılı aşkın bir süredir oraya fitne ve nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Bunu ancak birlik ve beraberlikle bir arada olarak ortadan kaldırabiliriz. Bir taraftan güvenlik kuvvetlerimiz cansiparane mücadele ortaya koyacaklar ve koymaya devam ediyorlar. Bu konuda kahramanca mücadele ediyorlar." Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Sami Aydın, Bakan Soylu'ya tablo ve kilim hediye etti. Bakan Soylu daha sonra kentteki bir otelde basına kapalı olarak gerçekleştirilen 135'inci Dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Belediye ziyareti

-Burada yaptığı açıklama

Haber-Kamera: SİVAS, DHA

=====================================================

2)ANNE VE 2 KIZI KAZADA ÖLDÜ

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, bir kamyonetin sollamak isterken arkadan çarptığı otomobil, yoldan çıkarak su dolu azmağa ters şekilde düştü. Kazada araçtaki anne ve iki kızı yaşamını yitirdi. Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında, Doğanbey- Didim Karayolu'nda meydana geldi. Didim'den Söke yönüne giden Ali Admış, yönetimindeki 09 YH 056 plakalı kamyonetle, sollamak isterken, önünde giden Merve Yalçınkaya'nın kullandığı 09 SE 991 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle Yalçınkaya'nın direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yoldan çıkarak su dolu azmağa uçtu. Ters dönen araçtan çıkamayan sürücü Merve Yalçınkaya (18), annesi Hatice Yalçınkaya (40) ve kız kardeşi Zahide Aleyna Yalçınkaya (7) kaza yerinde boğularak öldü. Diğer araç sürücüsü Ali Admış ile aynı araçta bulunan Hüseyin Admış ve Cennet Admış ise kazayı yara almadan atlattı. Admış'ın kazayı bildirmesiyle olay yerine jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Anne ve iki kızı, araçtan çıkarıldı. Ancak yapılan kontrolde, kaza yerinde öldükleri belirlendi. Kazayı duyarak gelen, eşi ve iki kızının ölüm haberini alan Adnan Yalçınkaya, sinir krizi geçirdi. Ailenin diğer yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı. Kaza yerinde yapılan inceleme sonrası ölenlerin cesetleri, cenaze aracıyla Söke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sürücü Ali Admış, gözaltına alındı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kaza yerinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / SÖKE (Aydın),

=====================================================

3)DİYARBAKIR'DA BİLBOARDLARA ASILAN, "RAMAZAN ŞANLIURFA'DA YAŞANIR" AFİŞLERİNE TEPKİ

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Diyarbakır'ın bazı noktalarındaki billboarda astığı "Ramazan Şanlıurfa'da Yaşanır" yazılı afişler bazı kesimlerin tepkisine yol açtı. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, "Diyarbakır'daki billbordlarda Şanlıurfa reklamının yapılması bu kentin değerlerini hiçe saymaktır. Bu kent sahipsiz değil, kabul edilemez"dedi. Sosyal medyada da yer alan fişler tartışma konusu oldu.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafınhdan hazırlanan ve Diyarbakır'da bazı noktalardaki bilboardlara asılan afişler tartışma yarattı. Şanlıurfa Balıklıgöl fotoğrafının kullanıldığı ve üzerinde, "Ramazan Şanlıurfa'da yaşanır" yazılı afişlere bir tepki de Diyarbakır Esnaf ve sanatkarlar Odaları birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu'dan geldi. DESOB Başkanı Ebedinoğlu, "Ramazan Şanlıurfa'da Yaşanır" yazılı afişin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir çok billboarda yer alması ile kentin değerini hiçe sayıldığını belirterek, "Diyarbakır turizim kentidir, onbin yıllık tarihiyle, kültürüyle insanlarının hoş görüsüyle, sahabeleriyle inanç turizminin başkentlerinden biridir. Diyarbakır'daki billbordlarda Şanlıurfa reklamının yapılması bu kentin değerlerini hiçe saymaktır. Bu kent sahipsiz değil, kabul edilemez" dedi.

Sosyal medya hesaplarında da paylaşılan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açan afişler tartışma konusu oldu.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Billboardlardan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

==================================================

4)İLİK NAKLİ BEKLEYEN KÜÇÜK ELA İÇİN İNEGÖL DE SEFERBER OLDU

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde, lösemi teşhisi konulan 6 yaşındaki Ela Taşkın için yakınlarının başlattığı kök hücre ve kan bağışı kampanyasına İnegöl İlçesi'nde büyük ilgi gösterildi.Taşkın Ailesi'nin 6 yaşındaki kızları Ela Taşkın için 1 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Ela Taşkın'ın yakınlarından alınan kan örneklerinde uygun donör bulunamadı. Kök hücre bankasında da uygun donör bulunamayınca Orhangazi'de yaşayan Ela Taşkın'ın yakınları, Türkiye genelinde kök hücre bağışı kampanyası başlattı. Orhangazi'nin ardından kampanya bu kez İnegöl'de Atatürk Anıtı önünde kurulan Kızılay çadırında devam ediyor. Kampanya 9 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek kampanyaya İnegöllü vatandaşlar da ilgi göstererek kan vermek için sıraya girdi.

İnegöllülere teşekkür eden Ela'nın dayısı Müjdat Yılmaz, "Kampanya yeni başlamasına rağmen ilgi oldukça yoğun. İnegöl halkı duyarlı. Zaten yaptığımız çalışmada bu konuyla ilgili olumlu tepkiler aldık. Bu olay sadece Ela olayı değil, bir sürü Elalar var. Bir sürü insanımız bekliyor. Herkesi gönüllü donör olmaya çağırıyoruz. Ayrıca kan ihtiyacı da var. İnsanlarımızdan kan bağışında bulunmalarını da talep ediyoruz. Bu kampanyayla bir sürü insana ilik bulunduğunu duyduk. Bizim duyduğumuz 3 tane çocuğumuz kurtulmuş. Bu bizi çok mutlu etti" dedi.

Ela'nın durumunun şuan gayet iyi olduğunu belirten Yılmaz, "Tedavisi devam ediyor. Uygun bir donör bulunduğu takdirde bir takım tahliller yapılacak. 1-2 haftalık süreçte ilik nakli yapılacak" diye konuştu.

SADECE ELA İÇİN DEĞİL

Kampanyayla ilgili bilgi veren Kızılay Güney Marmara Bölgesi Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Doktor Ramazan Çiçek ise birçok  lösemi ve kan hastasının kök hücreye ihtiyacı olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"Bizim bu çalışmamız sadece Ela için değil, Ela gibi bütün hastalar için yapılan bir çalışma. Bu havuzda biriken örnekler bütün hastalar için çalışılıyor. Şu an Ramazan ayı olması nedeniyle kan sayılarında azalma var. Biz istiyoruz ki gönüllülerimiz kan bağışıyla beraber kök hücre numunesi versinler. Kan bağışı yaparken, kök hücre bağışıyla ilgili de bir form veriyoruz. Eğer formu doldurmuşlarsa, kan bağışı torbasından bir tüp kök hücre numunesi alınmış oluyor."

Görüntü Dökümü

---------------------

Genel görüntü

Kan alımı görüntüleri

Elanın dayısı ve uzman doktor röportaj

Detaylar

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Şanlıurfa Sivas Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title