Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

TRABZON'DA MOBİLYA FABRİKASI YANDI (EK)1)YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYORArsin İlçesi Organize Sanayi Sitesi'nde Gündoğdu Mobilya Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangını söndürme ve soğutma için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

TRABZON'DA MOBİLYA FABRİKASI YANDI (EK)

1)YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Arsin İlçesi Organize Sanayi Sitesi'nde Gündoğdu Mobilya Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangını söndürme ve soğutma için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Fabrikada çalışmaları izleyen Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, " Gündoğdu fabrikası Organize Sanayi'nin en büyük işletmelerinden biri. Yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği  sanılıyor. Kesin bir bilgi yok. Ancak kullanılan malzemelerin ahşap ve sünger olduğu düşünüldüğünde yangının kısa sürede yayılabileceği ortada. İtfaiye, AFAD, 112 herkes burada. Sevindirici olan tek şey Allah'a şükür can kaybı yok. Bir itfaiye erimizin kolu kırıldı. Yangına müdahale hala daha devam ediyor. Diğer fabrikalara sıçramaması için çalışıyoruz" dedi.

'DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR'

Organize Sanayi'de bir yılda 4-5 yangın yaşandığını anlatan Başkan Erdem Şen, "Daha dikkatli olmalıyız. Yangın master planı yapılması gerekiyor. Belediyelerin itfaiye eri almasına maalesef KPSS şartı getirdiler. Halbuki yerel imkanlarla, güçlü ve kuvvetli kişilerden seçme hakkı olması lazım. Organize Sanayi'de Büyükşehir Belediyesi'ne itfaiye yeri verdik. Yaklaşık 15 gün sonra faaliyete geçecek. Ama bunu da mevzuatlarla  güçlendirmemiz lazım. Herkes bu konuda daha da duyarlı olmalı" diye konuştu.

FABRİKA ÇALIŞANI FENALAŞTI

Bu arada, söndürme çalışmalarının devam ettiği fabrikada bazı işçiler de işletmenin idari binasındaki bazı evrak ve dosyaları kurtarmaya çalıştı. Bu sırada sinir krizi geçiren fabrika çalışanı bir kadına da sağlık görevlileri müdahale etti. Fabrikanın yanmasının ötürü duyduğu üzüntü nedeniyle fenalaşan kadına ambulansta müdahale edildi ve sakinleştirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Çalışmalardan görüntüler

Başkan Şen'in açıklaması

Fabrika çalışanı fenalaştı

Detaylar

Haber : Fatih TURAN Kamera: Selçuk BAŞAR-TRABZON/ DHA

================================================

2)KADIN KILIĞINDA GELİP TEKEL BAYİNİ KUNDAKLADI

KÜTAHYA'da etekli ve başörtülü, erkek olduğu sanılan kimliği belirsiz bir kişi Tekel bayi dükkanını yaktı. Güvenlik kamerası tarafından işyeri önüne gelişi kaydedilen kişi, kamerayı fark edince kabloyu kesti. Olay saat geçen 30 Nisan'da sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Zafertepe Mahallesi İmam Gazeli Caddesi'nde meydana geldi. 4 katlı bir apartmanın zemin katında bulunan Tekel bayisinde yangın çıktı. Bu sırada devriye gezen polis ekipleri işyerinin alev alev yandığını görünce itfaiyeye haber verdi. Polisler daha sonra apartmanın zillerini çaldı, araçlarından megafonla anons yapıp siren çalarak apartman sakinlerini uyandırdı. Kütahya Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Tekel bayi dükkanın güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde olay saatinde, erkek olduğu sanılan etek giymiş ve başörtülü olan bir kişi elinde bidonla işyeri önüne geliyor. Bu kişi güvenlik kamerasını fark edince kameranın bağlantı kablosunu kesiyor. Emniyet yetkilileri, kimliği belirsiz bu kişinin kameranın kayıt almasını engelledikten sonra işyerini bidonla benzin döküp kundaklandığını, şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürüdüğünü belirtti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay günü çekilen alevli görüntü,

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahelesi,

-Güvenlik kamerası görüntüsünde kadın kılığındaki şüphelinin işyeri önüne elinde bidonla gelişi ve kamera kablosunu kesmesinden görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

==========================================================

3)ŞANLIURFA'DA DEVRİLEN OTOMOBİLDE BABA-OĞUL YARALI

ŞANLIURFA'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrilen otomobilde bulunan baba ve oğlu yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Sırrın- Karaköprü çevreyolundaki lunapark park kavşağında meydana geldi. Kent merkezi yönüne ilerleyen 56 yaşındaki Fehmi Toğa'nın kullandığı 63 ZU 639 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü Fehmi Toğa ile yanında bulunan oğlu İsmail Toğa yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Fehmi Toğa'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Olay yeri

Devrilen otomobil

Polis ekiplerinin incelemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 142 MB

=================================================

4)İŞİTME ENGELLİNİN CİNAYET ŞÜPHELİSİ İŞİTME ENGELLİ ARKADAŞI ÇIKTI

SAMSUN'da işitme engelli 43 yaşındaki Cevdet Arlı'nın başına tüple vurularak öldürülmesi olayının şüphelisi olarak işitme engelli arkadaşı 35 yaşındaki Ömür Y., gözaltına alındı. Beş ay sonra tüpün üzerindeki kan örneğinden yakalanan şüphelinin, öldürdüğü arkadaşının cenazesine de katıldığı belirlendi.

Olay, beş ay önce Canik İlçesi, Soğuksu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre işitme engelli olan ve yalnız yaşayan Cevdet Arlı kendisi gibi işitme engelli olan arkadaşı Ömür Y.'yi evine davet etti. Bir süre sonra ikili arasında daha önce yaşanan bir kavgadan dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Cevdet Arlı yatağına uzandı. Öfkesi dinmeyen Ömür Y. evde bulunan piknik tüpünü mutfaktan alıp uyuyan Arlı'nın kafasına defalarca vurarak öldürdü. Şüphelinin bu sırada parmağı kesildi. Olayın ardından da kimseye görünmeden evden çıktı. Öldürülen Cevdet Arlı'nın babası Faruk Arlı olaydan beş gün sonra oğlunu kontrol etmeye eve gittiğinde yatakta hareketsiz olarak bulunca polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri Cevdet Arlı'nın öldüğünü belirleyip ölümünü şüpheli olarak kayıtlara geçti. Polisin evde yaptığı incelemeden sonra ceset otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cevdet Arlı'nın otopsi raporunda başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ortaya çıkınca cinayet büro amirliği tarafından beş kişilik özel bir ekip kuruldu.

ÖZEL EKİP, İŞARET DİLİ ÖĞRENDİ

Özel ekip bir süre işaret dili eğitimi de aldı. Evde 3 kez inceleme yapan polis, piknik tüpü üzerinde yaptığı incelemede kan izleri tespit edip suç delilini Trabzon Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderidi. Burada yapılan incelemenin ardından piknik tüpü üzerinde ölen kişinin dışında başka bir kişiye ait kan izinin olduğu ortaya çıktı. Polis ölen Cevdet Arlı'nın yakın arkadaşları olan işitme engelli 6 kişiyi incelemeye alıp bu kişilerden kan örneği alarak Trabzon Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderdi. Buradan gelen raporda piknik tüpü üzerinde bulunan ikinci kan örneğinin  Ömür Y.'ye ait olduğu tespit edilip şüpheli iki gün önce yakalanarak gözaltına aldı.

Polis yaptığı araştırmada Ömür Y.'nin öldürdüğü Cevdet Arlı'nın cenaze namazına katıldığını da tespit etti. Polise ifade veren şüpheli, suçunu kabul etti. Polisteki işlemleri tamamlanan Ömür Y. bugün 'kasten adam öldürmek' suçundan  adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şüphelinin emniyetten çıkartılması

-Şüphelinin adliyeye getirilmesi

-Emniyet ve adliyeden detay

-Ölen şahsın fotoğrafı

(Süre: 01.48 Dk) - (Boyut: 57.40 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

========================================================

5)İSLAHİYE'DE BİLİM FUARI

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde Opet Anadolu Lisesi'nde 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' açıldı.

İslahiye Opet Anadolu Lisesi'nde 9 ve 10'ncu sınıflarda 5 öğretmen 60 öğrencinin 90 günde hazırladığı edebiyat, matematik, biyoloji, coğrafya bilişim teknolojileri, görsel ve el sanatları ile grafik tasarım branşlarında hazırlanan 20 proje okulun çok amaçlı salonunda tanıtıldı. Öğrencilerin bölgede yaygın olarak yapılan hayvancılığı göz önüne alarak hazırladıkları 'Metan Gazı' projesiyle hayvan gübresiyle elde edilen enerji ile bir evin kendi enerjisini üretebilmesi dikkat çekti.

Okul Müdürü İsmihan Uyanık ve proje Yürütücüsü Fizik Öğretmeni Fatih Ateş öncülüğünde hazırlanan fuara; İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Mustafa Sarıkaya, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okulun müzik öğretmeni Turgay Sarıteke öncülüğünde müzik grubunun müzik ziyafetinin ardında fuarda stantları gezenlere de öğrenciler projelerini tek tek tanıttı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Opet Anadolu Lisesi

Müzik ziyafeti

Fuarın gezilmesi

Öğretmen Fatih Ateş ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 83 MB

=======================================================

6)MERSİN'İN BİSİKLET SINAVI

BELEDİYE BAYKANI PEDAL ÇEVİRDİ

TÜRKİYE'den sadece Mersin ve İzmir'in yer aldığı, mayıs ayı boyunca birçok Avrupa kentinin sakinlerinin yarıştığı Avrupa Bisiklet Yarışması olan European Cycling Challenge 2017'de ilk kez bir belediye başkanı da pedal çevirdi.

Mersin Bisiklet Derneği, MTSO Bisiklet Takımı ve Mezitli Belediyesi bisiklet takımıyla birlikte bisiklet süren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin'in yarışlarda ki puanını arttırmak için ter döktü. Bisikletçilerle birlikte Soli Pompeopolis Sütunlu Cadde'den Barış Meydanı'na kadar pedallayan Tarhan, 31 Mayıs'a kadar sürecek olan yarışlarda kenttin tanıtımı için yer aldı.

TANITIMIN EN SAĞLIKLI YOLU

Mezitli'yi bisiklet kenti yapmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Tarhan, Avrupa'dan 50 şehrin yer aldığı yarışların önemine değindi. Bisikleti daha cazip kılmak ve gündemde tutmak için tüm fırsatları değerlendirmek istediklerini anlatan Başkan Tarhan, "Yaptığımız bisiklet yolları sonrası Sağlık Bakanlığımızın desteği ile yüzlerce bisikleti vatandaşlarımıza ulaştırdık. Avrupa Bisiklet Yarışması da kentimizi tanıtmak için büyük bir fırsattır. Çevreci ve sağlıklı bir ulaşım farkındalığı yaratmayı hedefleyen, kent sakinlerinin bisiklet kullanım alışkanlıklarının arttırılması amacıyla düzenlenen bu yarışmaya heyecanla katıldım. Bu yolla Mezitli'yi uluslararası platformlarda tanıtmış olacağız. 19 Mayıs'ta 119 bisiklet daha dağıtacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bisikletçiler bir arada

-Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan bisikletçilerle sohbet ederken

-Tarhan bisiklet sürerken

-Bisikletçiler yolda ilerlerken

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 01: 02 BOYUT: 33.53 MB

Haber- Kamera: MERSİN,

========================================================

7)ERCİYES'TE TURİZME YENİ BAKIŞ

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile dünya çapındaki turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes'teki kış turizminin gelişmesi için, 'Alpler Tecrübesi Işığında Konaklama Sektöründe Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar' çalıştayı başladı. Erciyes A.Ş. Başkanı Murat Cahit Cıngı, "Kayakseverler, artık Erciyes'i tercih ediyor. Çalıştayda, çok büyük zenginliklere sahip Erciyes'te daha neler yapabileceğimizi belirleyeceğiz" dedi.

Çalıştayın açılışında konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Cıngı, Kayseri'nin sahip olduğu turizm değerlerini geliştirmek maksadıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Kayseri'nin turizm bakımından şimdiye kadar faydalanılamayan çok büyük zenginliklere sahip olduğunu dile getiren Cıngı, "Turizm endüstrisinin hızla ilerlediği günümüzde Türkiye'nin Alpleri konumuna gelen Erciyes, kış turizm sektöründe ülkemizde lokomotif rolü oynuyor. Biz de özellikle kış turizmine hizmet ve destek veren otel yatırımcılarımızın global gelişmeleri takip edebilmeleri maksadıyla dünyada otelcilik alanında uzman danışmanları şehrimize davet ettik. Dağ ve şehir otellerimizin dünyadaki yeni kış turizmi trendleri hakkında Alpler'den gelen uzmanlar tarafından bilgilendirilecekleri bir çalıştay düzenledik. Turizmcilerimize çok katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu workshop sayesinde Avusturya, İsviçre, Fransa gibi ülkelerdeki kış turizmi kalitesini yakalamanın ipuçlarını arayacak ve şehrimizdeki otelcilik hizmetlerine daha global bir bakış açısı getirmeye çalışacağız. Çalıştayda, çok büyük zenginliklere sahip Erciyes'te daha neler yapabileceğimizi belirleyeceğizö diye konuştu.

Cıngı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirmesiyle, 18 uluslararası standartlarda lift, 34 kayak pisti, çok mükemmel suni karlama sistemi ve kaliteli hizmet veren sosyal tesislerle Erciyes'in artık uluslararası bir figür haline geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Erciyes'te bu yatırımlar yapılırken tek hedef, Erciyes'te kış sporlarını canlandırmak değildi. Aynı zamanda şehrin sosyo kültürel hayatına katkıda bulunarak, ekonomik ve ticari hayatı canlandırmak da hedefti. Özellikle son 2 yıldır bu hedeflerimize çok hızlı bir şekilde ulaşmaya çalıştığımızı hep birlikte görüyoruz. Kışın Erciyes'te çok yoğun bir kitle buluşuyor. Hem şehir içinden hem dışından hem de kitlesel olmamakla birlikte yurtdışından çok önemli sayıda misafirlerimiz geliyor. Altyapı sağlam olunca, kış turizminin gerektirdiği koşullara haiz bir kayak merkezi oluşunca, özellikle kayak yapmak isteyen, kış sporlarından yararlanmak isteyen kitle Erciyes'i tercih etmeye başladı. Zaten 5 sene önce Erciyes Master Planı'nın uygulanmasıyla birlikte halkımızın karşısına yeni çehresiyle çıkmaya başlamıştı. O yeni çehresi duyuldukça, bilindikçe, sahip olduğu teknik imkanlar, bunun yanında özellikle ulaşım kolaylığı, Kapadokya bölgesinin turistik avantajları gibi unsurlar da eklenince, özellikle Türkiye'nin dört bir köşesinden iç turistik kayak yapanlar ve kayakseverler, daha çok Erciyes'e geliyorlar. Sıklıkla duyuyoruz, Türkiye'deki tüm kayak merkezlerini gezdiklerini hatta yurtdışına da gittiklerini ancak bundan sonra her hafta sonu Erciyes'e geleceklerini söyleyenler oluyor. İstanbul, İzmir, Adana, Mersin'den, komşu illerden Erciyes'e çok misafirimiz geliyor."

Çalıştaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kış turizmi profesyonelleri, yurt içinden ve yurt dışından uzman danışmanlar, Kayseri'deki şehir ve dağ otellerinin yöneticileri, akademisyenler ve Erciyes'teki otel yatırımcıları katılıyor. İki gün sürecek olan workshoplarda PKF Otel Danışmanlıktan Andreas Martin "Erciyes Evrensel Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ne global bakış ve bölgeye sunacağı fırsatlarö ve Kohl&Partner Danışmanlıktan Claudia Kohl "Alpler Bölgesi'ndeki başarılı destinasyon ve otel yöneticiliği tecrübesinin Erciyes'e aktarılmasıö konularında sunumlar yapacak. PKF Consultancy Türkiye Genel Direktörü Ömer Bayraksan, otelcilik açısından Erciyes turizminin SWOT analizini yapacağı çalıştayda Yeminli Mali Müşavir Oğuz Alp Uyanık da Erciyes'teki otel yatırımcıları için devlet teşvikleri konularında açıklamalarda bulunacak. Erciyes gezisi ve Master Plan tanıtımının yapılacağı Workshop içerisinde Erciyes turizmi ve kış turizminin gerektirdiği otelcilik hizmetleri başlığı altında açık oturum da gerçekleştirilecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Çalıştayın açılışından görüntü

-Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı'nın konuşması

-Avusturyalı Andreas Martin'in konuşması

-Detaylar

Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

DV 1 Dosya  3 Dakika 9 saniye/100 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Erat Gündoğdu Kayseri Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title