Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Kılıçdaroğlu: Oylarınızı tek adam rejiminden yana kullanmayınCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşları 16 Nisan'da demokrasiden yana oy kullanma çağrısında bulunarak, "Tek adam rejiminden yana kullanmayın.

Kılıçdaroğlu: Oylarınızı tek adam rejiminden yana kullanmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşları 16 Nisan'da demokrasiden yana oy kullanma çağrısında bulunarak, "Tek adam rejiminden yana kullanmayın. Teklik Allah'a mahsustur, kula mahsus değildir" dedi.

Kahramanmaraş Havalimanı'nda CHP İl Başkanı Esat Şengül ve partililer tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu Aralık 2016'da İstanbul Beşiktaş'ta teröristlerce yapılan bombalı saldırıda şehit olan İETT şoförü Ahmet Dokuyucu'nun Elmalı Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette aileye başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, evden kendisi de Kıbrıs gazisi olan şehidin babası Habip Dokuyucu ile birlikte ayrıldı. Kılıçdaroğlu daha sonra mahalle halkı tarafından hazırlanan sabah kahvaltısına katıldı. İlk olarak kahvaltı için börek pişiren kadınların yanına giderek teşekkür eden Kılıçdaroğlu daha sonra mahalle sakinleri ile birlikte kahvaltı yaptı. Kendisine ikram edilen börek, yumurta, peynir, domates ile salatalıktan yiyip ayran ve çay içen Kılıçdaroğlu daha sonra Melisa-Emrullah çiftinin nişan yüzüklerini taktı.

'DEMOKRASİDEN YANA OY KULLANIN'

Kılıçdaroğlu kahvaltının ardından otobüsün üstüne çıkarak mahalle halkına hitap etti vatandaşların 16 Nisan'da sandığa gitmelerini istedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Size güveniyor, size inanıyoruz. Sandığa gideceksiniz 16 Nisan'da oylarınızı kullanacaksınız. Demokrasiden yana kullanın, tek adam rejiminden yana kullanmayın. Teklik Allah'a mahsustur, kula mahsus değildir. Bunu da kimse unutmasın."

Konuşmanın ardından mahalleden ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu'nu taşıyan otobüs yol üzerinde kendisini bekleyen vatandaşlar tarafından durduruldu. Otobüsten inen Kılıçdaroğlu, mahalle kıraathanesine geçerek vatandaşlarla sohbet edip çay içti. Kılıçdaroğlu daha bir otelde katıldığı toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Kılıçdaoğlu'nun konuşması

Şengül'ün Kılıçdaroğlu'nu karşılaması

Kılıçdaroğlu'na çiçek verilmesi

Kılıçdaroğlu'nu karşılayanlar

Şehit evi

Kılıçdaoğlu'nun şehit babası ile evden ayrılması

Kılıçdaroğlu'ndan nişan yüzüklerini takmasını istemsi

Kılıçdaroğlu'nun börek yapan kadınlarla tokalaşması

Kılıçdaroğlu'nun nişan yüzüklerini takması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARŞ, -

============================================

Küpeli Dağı'nda 3 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren 8 PKK'lı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, Küpeli (Gabar) Dağı bölgesinde tespit edilen PKK'lı teröristlerin düzenlenen hava harekatı ile vurulması sonucunda 8 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Küpeli (Gabar) Dağı bölgesindeki PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla 03 Nisan 2017 tarihinde 'Şehit Piyade Er Bayram Kardaş' operasyonu başlatıldı. Operasyon esnasında 04 Nisan 2017 saat 08: 36'da Afrettahli Tepe mevkiinde PKK'lı teröristlerce yerleştirilen uzaktan komutalı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 3 asker şehit olmuştu. Operasyon Küpeli (Gabar) Dağı bölgesinde genişletilerek devam ettirildi Bu kapsamda, 3 askeri şehit eden PKK'lı teröristler dün bugün saat 07: 30'da el yapımı patlayıcının patlatıldığı bölgenin 2 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Bağlararkası Tepe bölgesinde bulundukları İHA ile tespit edildi. Tespit edilen PKK'lı teröristlerin hava harekatı ile vurulması sonucunda Bağlararkası Tepesi bölgesinde bulunan 8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Gabar Dağı bölgesinde 3 askerin şehit edilmesinin ardından devam eden operasyonla ilgili Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Gabar Dağı bölgesinde 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, 6'ıncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı emir komutasında jandarma unsurları ve güvenlik korucularımızın katılımıyla devam eden operasyonda iki gün önce üç askerimizi şehit eden sekiz 8 bölücü terör örgütü mensubu hava kuvvetlerimizin ateşi ile etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

-Operasyon görüntüleri

Haber: ŞIRNAK - ANKARA

=====================================

Kuzey Irak'taki PKK hereflerine hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri dün 09: 00-10: 30 saatleri Kuzey Irak'taki Avaşin-Basyan, Kandil ve Zap bölgelerine hava harekatı düzenlendiğini, PKK'lı teröristler tarafından kullanılan silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildiğini açıkladı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: ŞIRNAK - ANKARA

=========================================

Hakkari Valiliği'nden Çukurca operasyonu açıklaması (2)

TSK'DAN BİLGİLENDİRME

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada dün akşam saatlerinde Hakkari Çukurca'da, üs bölgesine silahlı saldırıda bulunan PKK'lı 8 teröristin düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: HAKKARİ - ANKARA

=========================================

Silopi'de PKK silahları, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesi kırsalında, güvenlik güçleri terör örgütü PKK'ya ait toprağa gömülü çok sayıda patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirdi.

Silopi ilçesi Bostancı köyü Yankale mezrasında, PKK'lı teröristler tarafından arazide gömülü vaziyette silah, mühimmat, patlayıcı madde ve el yapımı patlayıcı saklandığı ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi. Güvenlik kuvvetlerince yapılan operasyonda, arazide gömülü vaziyette; 10 adet el bombası, 2 adet tuzaklanmış el bombası, 1 adet el yapımı roket mühimmatı, 3 adet ak-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 28 adet ak-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 840 adet ak-47 Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 15 adet el bombası fünyesi, 2 adet 17 kilogramlık patlayıcı madde, 13 adet tuzaklanmış füze başlığı, 1 adet el yapımı roket rampası, 3 adet 5kg'lık teneke içerisinde el yapımı patlayıcı madde, 3 adet telsiz, 7 adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 3 adet makara kablo ve çok sayıda pil bloğu,bol miktarda elektrikli fünye,hücum yeleği ve sırt çantası ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

Haber: ŞIRNAK, -

============================================

Başsavcılık: Suriyelilerin otopsisinde ilk bulgu 'kimyasal boğucu gaz' (2)

HATAY'DA YARALI SAYISI 60 OLDU

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Han Şeyhun beldesine gerçekleştirilen saldırıda etkilenerek Hatay'a getirilen yaralı sayısı 60'a çıktı. Hatay, Reyhanlı, Kırıkhan Devlet hastaneleri ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve özel hastanelerde tedavi edilen yaralıların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğu belirtildi.

Ramazan ÇELİK/HATAY,

==========================================

Çavuşoğlu: Mevcut sistem baba ile oğlu kavga ettirir

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevcut yönetim sisteminin cumhurbaşkanı ile başbakan arasında kavgalara neden olduğunu belirterek, "Bu sistem baba ile oğlu, kardeşle kardeşi kavga ettirir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Ramada Otel'de Doğru Yol Partisi'nde (DYP) eskiden görev yapan yöneticiler ve partililerle bir araya geldi. 1946 yılında çıkılan kutsal yolculuğun dava arkadaşları ile bir araya geldiklerini belirten Çavuşoğlu, bu dostluğu tarif etmenin zor olduğunu söyledi. Babası Osman Çavuşoğlu'nun da DYP'ye hizmet verdiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Babamın odasında rahmetli Adnan Menderes'in fotoğraflı sürekli vardı. Ne zaman Türkiye tek başına iktidar olup hamleler yaptıysa, hep engeller çıkardılar. Turgut Özal döneminde Türkiye çağ atladı. Bizim de önümüze çok engeller çıktı. Biz eğer Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı iken önümüze çıkan engelleri kavgaya dönüştürseydik, birçok kriz yaşardık. Milletin selameti için sabrettik. Derin devlet, darbe yanlıları, kapatma davaları, 367 garabeti, MİT üzerinden darbe girişimleri, 17-25 Aralık girişimleri gibi engellemeler oldu ama hep dik durduk. Milletin evlatlarından esinlenerek 'Söz de karar da milletindir' dedik" dedi.

'BAŞKANLIK SİSTEMİ BÜYÜKLERİMİZİN HAYALİYDİ'

Türkiye'nin yoluna devam ettiği gibi dünyadaki birçok halkın imdadına yetiştiğini dile getiren Çavuşoğlu, aynı anda 5 terör örgütüyle de mücadele ettiklerini söyledi. Türkiye'nin sadece tek parti iktidarını beklemek zorunda olmadığını aktaran Çavuşoğlu, Türkiye'nin geleceğini bir partiye ve şahıslara bağlamanın doğru olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Başkanlık sistemini isteyen liderler Türkiye'nin geçmişindeki karanlık günleri çok iyi biliyordu. Geçmişteki büyüklerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek inşallah bize nasip olacak" dedi.

'BABA OĞLU KAVGA ETTİRİR'

Mevcut sistemin devam etmesi durumunda krizlerin yaşanmaya devam edeceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, bugün Başbakan ve cumhurbaşkanı arasında kavga yaşanmıyorsa bunun nedeninin kardeşlik hukukundan kaynaklandığını anlattı. Çavuşoğlu, "Bizde olduysa ve dışarı yansımadıysa kol kırılır yen içinde kalır, kardeşliktendir. Olmaması mümkün değil. Bu sistem baba ile oğlu, kardeşle kardeşi kavga ettirir. Bu sistem dava arkadaşlığı bilmez. Siyaset böyle bir şey" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Bakan Çavuşoğlu'nun salona girmesi

Katılımcıların görüntüsü

bakan mevlüt çavuşoğlu'nun konuşması

Haber: Hasan DEMİRAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=================================================

Bakan Işık: Türkiye sandıkta istikrarını sağlamak zorunda

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık her yıl 1 milyondan fazla gencin çalışma yaşına geldiğini belirterek, "Bu insanların iş bulup AŞ edinmesi, Türkiye'nin geleceği için kritik öneme sahip. Bunu sağlamanın yolu da Türkiye'nin istikrarını kalıcı hale getirmesi, sürdürülebilir büyüme rakamlarını başarabilmesi gerekir. Türkiye sandıkta istikrarını sağlamak zorundadır" dedi.

İş arayan gençler için büyük bir fırsat olan 85 özel sektör ve 17 kamu firmasının katıldığı, 6-8 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam ve Kariyer Günleri'nin açılışına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye İşkur Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, firmaların temsilcileri ve iş arayan gençler katıldı. Fuarla 4 bin 508 gencin işe kavuşacağını söyleyen Bakan Işık "Bugün özel bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin en başarılı geçtiği illerden biri olan Kocaeli'nde 25 binden fazla gencimizin iş bulduğu dönemde bu fuarı gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 85 özel sektör 17 kamu firması fuara katılıyor. Bu firmalarımızın alacağı eleman sayısı toplam 4 bin 508 kişi. Yani şu fuarda en az 4 bin 500 gencimiz daha işe kavuşmuş olacak ve istihdam edilecek" dedi.

Türkiye'nin yılda en az yüzde 5 büyüme yakalamak zorunda olduğunu söyleyen Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye dünyanın tam ortasında. Napolyon diyor ki 'Dünya tek bir devlet olsaydı hiç kuşkusuz başkenti İstanbul olurdu'. Yani dünyanın merkezindeyiz. Türkiye'nin en önemli avantajlarından biri de genç ve dinamik nüfusu. Türkiye bu iki avantajı iyi değerlendirirse Türkiye'yi tutabilene aşk olsun. Eğer Türkiye bu iki potansiyelini iyi değerlendiremezse hem içeride, hem dışarıda çok büyük risklerle karşı karşıya kalma durumu da mutlaka oluşur. İstihdam Türkiye'nin hiçbir şekilde gözardı edemeyeceği bir kavram. Kocaeli bu konuda Türkiye'nin potansiyeli en yüksek illerin başında geliyor. Eğer gençlerimize iş bulmak istiyorsak ve hayata güvenle bakmasını istiyorsak yapmamız gereken istihdamı arttırıp geliştirmek. Türkiye'nin hiçbir şekilde şansa bırakamayacağı, hiçbir şekilde taviz veremeyeceği konulardan biri büyüme. Türkiye gibi ülkeler en az yılda yüzde 5 büyüme yakalamak zorundalar. Her yıl 1 milyondan fazla gencimiz çalışma yaşına geliyor. Bu insanların iş bulup AŞ edinmesi, Türkiye'nin geleceği için kritik öneme sahip. Bunu sağlamanın yolu da Türkiye'nin istikrarını kalıcı hale getirmesi, sürdürülebilir büyüme rakamlarını başarabilmesi gerekir" diye konuştu.

Işık, 16 Nisan tarihinde önemli bir oylamaya gidildiğini ifade ederek, "Türkiye sandıkta istikrarını sağlamak zorundadır. 16 Nisan'da son derece önemli bir halk oylamasına gidiyoruz. Artık diyoruz ki 82 anayasasının ortaya koyduğu çift başlılığı ortadan kaldıralım. Bu ülke cumhurbaşkanı başbakan arasındaki çekişmelerden çok çekti. 16 Nisan'da gelin bu çift başlılığı ortadan kaldıralım. Artık Türkiye önüne baksın. Artık Türkiye her yıl seçim mi oldu, güven oyumu alamadı, gensoru ile mi düşecek hükümet bir sürü belirsizlikten kurtulsun. Eğer Türkiye bunu başarırsa hem güçlü bir ekonomiye, hem de güçlü bir demokrasiye sahip olacak. Gençler geleceğinize sahip çıkın. Artık Türkiye istikrarsızlıklarla zaman kaybetmesin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Bakan Işık konuşması

-Kurdele kesilmesi

-Fuardan detaylar

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN / KOCAELİ

=================================================

MHP ilçe yönetimi tabelada 'hayır' yazısı yüzünden feshedildi (2) - yeniden

SİVAS'ın Koyulhisar İlçesi'nde MHP İlçe teşkilatı binasındaki ışıklı tabelada 'Hayır' yazılması üzerine, ilçe yönetimi feshedildi. MHP Koyulhisar İlçe Başkanı, yönetimdeki 1 kişinin tutumu üzerine, fesih talebini kendilerinin istediğini söyledi.

MHP Koyulhisar İlçe Teşkilatı'nın kayar yazılı ışıklı tabelasında 4 Nisan'da 'Hayır' yazıldı. Sosyal medyadan bu ana ait fotoğraflar yayıldı. Bunun üzerine MHP Genel Merkezi, ilçe yönetim kurulunu feshetti. MHP Koyulhisar İlçe Başkanı Kemal Yıldırım, aynı gün bu durumun kendisine iletilmesi üzerine ilçe teşkilatına giderek ışıklı levhayı kapattığını söyledi. Yıldırım, şunları anlattı: "Telefonla aldığım bilgi üzerine ilçe başkanlığı binası önüne geldiğimde parti binamızın ışıklı tabelasında hayır yazısı olduğunu gördüm. Bunun üzerine ışıklı levhayı derhal kapattık. Daha sonra yaptığımız araştırma neticesinde yönetim kurulumuzda yer alan bir kişinin bu olaya sebep olduğunu ve fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştığını öğrendim. Aldığımız ülkücü terbiye gereği her ne kadar yaşanan olayla şahsımın ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımızın bir ilgisi olmasa da yönetimiz de bulunan kişinin tüzüğümüze ve Genel Merkezimizin emirlerine aykırı hareket etmesi nedeniyle kendimi sorumlu hissettiğimden dolayı il başkanlığını arayarak gereğinin yapılmasını ve ilçe yönetiminin feshedilmesini talep ettim. Bunun sonucu olarak da Genel Merkezimiz gereğini yapmış ve ilçe yönetim kurulunu feshetmiştir."

Partisinin referandum için aldığı 'Evet' kararına bağlı olduklarını, bu olaydan dolayı camiasından özür dilediğini belirten Yıldırım, 'İlçe yönetimimizin 'Hayır' kampanyası yapmak gibi bir kararı olmamıştır. Bu yöndeki paylaşımlarla ilgili yasal yollara başvuracağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

-İlçe merkezinden görüntüler

-MHP Teşkilat binası

-İlçe Başkanının açıklaması

Haber-Kamera: Bülent TATLI/KOYULHİSAR (Sivas),

================================================

Şırnak, Başbakan Binali Yıldırım'a hazırlanıyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili yarın Şırnak'a gelerek vatandaşlardan "evet" demeleri için destek isteyecek. Yeni Şırnak'ı anlatacak Başbakan Yıldırım için Şırnak'ta gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Geçen yıl 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 8 ay sürdüğü, operasyonlar sırasında aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 tondan oluşan bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği Şırnak, yarın gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım için yapılan hazırlıklar tamamlandı.

Şırnaklı vatandaşlardan Resul Koluman, Başbakan Yıldırım'ın Şırnak'a gelecek olmasından dolayı heyecanlandığını ve mutlu olduğunu belirterek, "Yarın Başbakanımız ilimizi ziyaret edecek. Bir heyecan var, bir kıpırdanma var. Şırnak'a gelişi ile birlikte toplu açılış töreni olacak. Şehrimizin yeniden imar ve inşa süreci hızlanacak. Bunun temelini atacak. Bu noktada biz çok umutluyuz. Şırnak şehrimiz daha çok yaşanır bir kent olacak. Devlet büyüklerimizden, hükümetimizden Allah binlerce kez razı olsun. Biz Şırnak halkı olarak çok sıkıntılar çektik. Evimiz yıkıldı bu teröristler yüzünden. Büyük bir rezillik çektik. Ama bir şeyin farkına vardık. Ak ile karayı seçmeye başladık. Ak'ın ne, karanın ne olduğunu çözdük. Bu noktada referandum sürecinde büyük bir evet çıkacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız bu yıkımlara kimin sebep olduğunu çok iyi anlamışlar. Devletimiz yeni imar ve inşa ile vatandaşların gönlünü kazanmaya çalışıyor" dedi.

Vatandaşlardan Mevlan Ertak ise Başbakanın Şırnak'a gelişinin kendisi için bir umut olduğunu belirterek, "Başbakan'ın Şırnak'a gelişi ile birlikte yarın mitingde Şırnak'ı tüm Türkiye'ye tanıtacağız. Şırnak'ın devletine ve milletine bağlı olduğunu gösteren bir miting olacak" diye konuştu.

Başbakanı ağırlayacak olan Şırnak'ta, Yeni Mahalle'de düzenlenecek miting alanı Türk Bayrakları ile donatılırken, şehrin belirli noktalarına Şırnak'ın fotoğrafları yerleştirildi. Şırnak Belediyesi tarafından caddeler üzerinde bulunan aydınlatma direklerine Türk Bayrakları ve Şırnak Belediyesi bayrağı asıldı. Yarın saat 12.00'da Şırnak'a gelmesi beklenen Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazı'nı Şırnak'ta kıldıktan sonra Şırnak Valiliği'ni ziyaret edecek, ardından Yeni Mahalle'de düzenlenecek mitingde halka hitap edecek. Miting sonrası Başbakan Yıldırım'ın Hakkari'de mitinge katılmak için Şırnak'tan ayrılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Miting alanından hazırlıklar

Caddelere asılan bayraklar

Yeni Şırnak'ın pankartları

Yapılan röportajlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

=========================================

Tekirdağ'dan Suriye'ye 61 ton un yardımı

TEKİRDAĞ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 'Suriye acil un yardımı' kampanyası kapsamında temin edilen 3 TIR dolusu 61 ton un, Suriye'deki El-Bab bölgesine gönderilmek üzere Kilis'e hareket etti. TIR'ı uğurlamaya Tekirdağ Vali Mehmet Ceylan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, sahil dolgu alanında düzenlenen uğurlama programında başlatılan kampanya kapsamında 9 un fabrikasından ve 7 hayırsever vatandaş 61 ton un toplandığını söyledi. Suriye'de bir insanlık dramı yaşandığını belirten Erol, "Suriye'de insanlar açlık ve ölümle karşı karşıya. Oradaki fırınların çok acil una ihtiyaç duyduğunu öğrendik. Ülkemizdeki yardımsever kısa zamanda yardım elini uzattı. Ülkemizin 81 ilinden yardım TIR'ları Suriye'ye doğru yola çıktı. Kısa bir zaman içerisinde fırınlar çalışmaya başlayacakö dedi. Konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda TIR'lar dualar eşliğinde yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yarım malzemesi yüklü TIR'lar

-AFAD ekipleri

-Müftünün dua etmesi

-Kamyonların yola çıkması

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

==============================================

Çubuk'ta bir ilkokulda 'Bana Bir Masal Anlat' projesi

ANKARA'nın Çubuk ilçesinde, Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlkokulu bahçesinde 'Bana Bir Masal Anlat' projesi başlatıldı. Öğrenciler, ders zili öncesi her gün bir öğrenci, büyüklerinden dinledikleri masalları öğrenci arkadaşlarına anlatıyorlar.

Okul Müdürü Hamza Aydoğan, öğrencilerin toplum önünde rahatlıkla konuşabilmeleri için başlattıkları proje hakkında bilgi verdi. Aydoğan, "Okulumuzda 'Bana Bir Masal Anlat' projesi kapsamında öğrencilerimize akşamları televizyon, bilgisayar, internet, telefon gibi ailede iletişim ortamına olumsuz etki yapan faktörlerin kapatılarak ailenin bir araya gelmesinin sağlanmasına çalışıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize evde anne, baba dede, nine, büyük anne, büyük baba gibi aile büyüklerinden kendilerine bir masal, hikaye anlatmalarını istiyor ve dinledikleri bu masalları sabah okulda ders zili öncesi tüm öğrencilerin, öğretmenlerin ve okula gelen velilerin huzurunda anlatıyorlar. Tabi Burada duyarlı ailelerin de olması bizi mutlu ediyor. Her gün bir öğrencimiz bir masal anlatıyor. Buradaki amacımız aile içinde birlikte olma ve aile bireylerinin birbirlerine zaman ayırmasını sağlamak aynı zamanda öğrencilerimizin dinleme, anlama, sözlü anlatım ve topluluk önünde konuşabilme becerilerini geliştirmektir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Öğrenci masal anlatırken görüntü

Aile ile röportaj

Öğrenci ve velilerden görüntü

Öğrenciler sınıfa girerken görüntü

Haber-Kamera: Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), -

============================================

İlkokulda ders zili öncesinde sabah sporu

ANKARA'nın Çubuk ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu'nda 'Okul Dostu Şehir Projesi' kapsamında ders zili çalmadan önce okul bahçesinde öğrencilere, bazı veli ve öğretmenlerin de katılımı ile müzik eşliğinde her sabah 10 dakika süreyle egzersiz spor hareketleri yaptırılıyor.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ali Bodur, öğrencilerin sabah derse daha zinde girmeleri ve daha sağlıklı olmaları için projeye destek verdiklerini belirtti. Müdür Bodur, "Okulumuzda, 'Okul Dostu Şehir Projesi' kapsamında müzik eşliğinde hep birlikte sabah ders başlamadan önce 10 dakika öğrencilerimizin seviyelerine uygun hareketler yaptırılarak tüm okul öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte sabah sporu yapıyoruz. Bundan sonraki günlerde de bu etkinliği devam ettireceğiz. Sporu öğrenci ve öğretmenlerimizin tamamı yapıyor. Proje, öğrencilerimizin hoşuna gitti. Bu anlamda öğrencilerimiz derslerine daha canlı ve istekli ve moralli olarak girmektedirler. Bu proje ile sporu seven ve sporu hayatının bir parçası haline getiren daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlanacaktır. İnşallah öğrenciler açısından sağlıklı bir yaşamın bir başlangıcı olur" dedi.

Velilerin de destek verdiği projede, müzik eşliğinde spor yapan öğrenci ve öğretmenleri, ders zili öncesi keyifli dakikalar geçiriyorlar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Öğrenci ve öğretmenler spor yaparken görüntü

Tekerlekli sandalye de engelli öğrenci spor yaparken görüntü

Öğrenciler ile röportaj

Öğrenciler okula girerken görüntü

Haber-Kamera: Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), -

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

title