Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Hakkari kar altındaHAKKARİ'de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

Hakkari kar altında

HAKKARİ'de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğu kentte 20 köy ve 38 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sıcak ve güneşli günlerin ardından dün geceden bu yana etkisini sürderen yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 20 köy ve 38 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının kent merkezinde 30 santimetre yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğu belirtildi. Belediye ekipleri, kent merkezindeki yolları açmak için yoğun bir çalışma başlatırken, İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri ise kapanan köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Bu arada, kar yağışının devam ettiği Hakkari'de park halindeki araçlar ise adeta kara gömüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-Kara gömülen araçlar

-Lapa lapa yağan karın altında yürüyen vatandaşlar-

-Belediye ekiplerinin akrla mücadele çalışması

-Bir vatandaş ile röportaj

-Kent merkezinde kara gömülen araçlar

-Detaylar

-Kar altında törene giden öğrenciler

-: ir vatandaş ile röportaj

-Kulübenin önündeki karları temizleyen bir vatandaş ile röportaj

-Karları kürekle temizleyen vatandaş

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,-

===================================

Bodrum'da 10 gün önce alınan yat su alıp battı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, nisan ayında günübirlik turlara başlamak üzere 10 gün önce 500 bin liraya satın alınan ikinci el gulet yat, etkili rüzgarın hakim olduğu bölgede su aldı. Yatın yarısını aşkın bir bölümü sulara gömüldü.

Bodrum'un Torba Mahallesi Koyu'nda, sahilden 200 metre açıkta demirli olan, İstanbullu işadamı Yılmaz Oğulcan'a ait 18 metre uzunluğundaki 'Osmanlı' isimli gulet yat su alınca büyük bir bölümü denize battı. Yatın motorunun 4 gün önce değiştirilmek üzere çıkarıldığını belirten Bodrumlu kaptanlardan Oktay Yıldız, "Tekne yaklaşık 1 yıldır orada duruyordu. 10 gün önce satıldığını öğrendik, ardından motoru çıkarıldı. Ardından üç günlük bir fırtına vardı, motoru çıkarıldıktan sonra fırtınada su alıp battı. Teknik bir arıza olabilir yakıt olmadığı için de kirlilik sorunu görünmüyor ilgili makamlara bilgi verdik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Batan yattan görüntü

(KJ Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), DHA)

========================================================

Trakya şehitleri andı

18 MART Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde törenler düzenlendi. Şehitlik ziyaretlerinde, şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Edirne'deki törenler, Çanakkale Şehitliği'nden sonra Türkiye'nin ikinci büyük şehitliği olan Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nde yapıldı. Anma törenine Edirne Valisi Günay Özdemir, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, rütbeli askerler, şehit yakınları ile çok sayıda öğrenci katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından askerler tarafından yapılan saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, şehitler için dua okudu. Vali Özdemir ve beraberindekiler daha sonra ellerindeki karanfilleri şehit mezarlarına bıraktı. Törenlere katılan şehit aileleri, şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu bölümleri gezerek gözyaşlarına boğuldu. Anma törenleri daha sonra Halk Eğitim Merkezi'ndeki programla devam etti.

KEŞAN'DAKİ TÖRENLER

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle Edirne'nin Keşan İlçesi'nde de anma ve kutlama töreni düzenlendi. Şehitlik Anıtı'nda gerçekleşen program çelenklerin anıta sunumu, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Keşan 4'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Muharebe Üsteğmen Oktay Okyay ile Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptıktan sonra Keşan Kaymakamı Nuri Özder şehitlik defterini imzaladı. Tören sonunda Kızılay Keşan Şubesi tarafından katılımcılara içerisinde üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmek bulunan kumanya dağıtıldı. Buradaki törenin ardından Keşan Asri Mezarlık'ta bulunan şehitliğe geçildi. Şehit mezarları ziyaret edilip, karanfil bırakıldıktan sonra Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Keşan Sevim Yenice Konferans Salonu'nda da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle program düzenlendi.

BAKAN ÖZLÜ ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİNE KATILDI

Tekirdağ'daki törenler Murat Caddesi'nde bulunan Şehitler Abidesi'nde düzenlendi. Buradaki törende Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve Tekirdağ Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren ile çok sayıda şehit yakını katıldı.

Şehitlik şeref defterini imzalayan Bakan Özlü, vatanı korumak için şehitlerin canını vermeye hiçbir zaman çekinmediğini ifade ederek deftere, "Milletimizin varlığının birlik ve beraberliğinin güvencesi olan milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşamaya devam edeceksiniz. Aziz Türk milletinin bugünlere ulaşmasını sağlayan başta büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silahla arkadaşları ile yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferini, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ile güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyoruz. Vatan size minnettardırö yazdı. Bakan Özlü, Vali Ceylan ve beraberindekiler daha sonra şehitliği ziyaret ederek karanfil bıraktı.

KIRKLARELİ ANMA TÖRENLERİ

Kırklareli'nde şehitlikteki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in yanı sıra 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı. Vali Esengül Civelek şehitlik şeref defterini imzaladıktan sonra beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte anıta karanfil bıraktı. Anma programı Kültür Merkezi'ndeki programla devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(EDİRNE)

-Asker hastanesi şehitliği

-Vali ve protokol

-Askerlerin saygı atışı

-Törene katılanlar

-Çelenklerin konulması

-Dua edilmesi

-Şehitliğin gezilmesi

-Şahit yakınlarıyla röp.

-Genel görüntüler

(KEŞAN)

-Çelenklerin sunumu

-Saygı atışı

-Gaziler

-Törene katılan şehit yakınları

-Tören alanı genel gör.

-Asker kıyafeti giyen çocuk

-Muharebe Üsteğmen Oktay Okyay konuşması

-Kızılay'ın kumanya dağıtımı

-Şehitlik ziyareti

-Dua okunması

-Şehit mezarlarına karanfil bırakılması

(TEKİRDAĞ)

-Şehitlikteki törenler

-Bakan Özlü ve protokol üyeleri

-Anıta çelenk sunulması

-Bakan Özlü'nün şeref defterini imzalaması

-Şehitliğe karanfil bırakılması

-Genel görüntüler

(KIRKLARELI)

-Şehitlikteki törenler

-Vali Esengül ve protokol üyeleri

-Anıta çelenk konulması

-Şehitliğin gezilmesi

-Karanfil dağıtılması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Ruhan YALÇIN-Ünsal Yücel/EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ,-

=========================================

Öğrenciler denizde bayrak açtı

AKDENİZ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (AKÜNSAK) öğrencileri, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle denizde dev Türk bayrağı açtı.

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde buluşan AKÜNSAK öğrencileri, ilk olarak plajda açtıkları Türk bayrağını daha sonra denize taşıdı. Masmavi denizin üzerinde dalgalandırılan dev bayrağın görüntüsü görenleri hayran bıraktı. Öğrencilerine karadan eşlik eden Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Doç.Dr. Mehmet Gökoğlu, şöyle dedi:

"Bu, üniversitemizin sualtı topluluğunun gerçekleştirdiği bir organizasyon. Öğrenciler Türk bayrağını denize taşıyarak görsel bir şölen oluşturdu. Bayrağımızın yanında kendilerini temsil eden ve üzerinde Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğu yazan bir de pankart açtılar. Öğrencilerimiz, 'Çanakkale'yi unutmadık' mesajı veriyor. Ülkemizin o günlerde yaşanan ruha, bu tür birlik ve beraberliği yeniden yaşamaya ihtiyacı var."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Öğrencilerin kıyıda açtığı bayrak

Öğrencilerin suya girişi

Denizde bayrak açılması

RÖP: Mehmet Gökoğlu

Denizdeki bayraktan detaylar

HABER- KAMERA: İbrahim LALELİ/ANTALYA,

===============================================

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne tebrik

TOPLU açılış töreni için dün Eskişehir'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Anı Defterine yazdığı yazıda, CHP'li başkan Yılmaz Büyükerşen ve ekibini kentte yapılan hizmetlerinden ötürü tebrik etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediyesini ziyarette, anı defterine yazı yazdığı belirtildi. Eskişehir'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, anı defterindeki yazısında şu ifadelere yer verdi: "Toplu açılış töreni vesilesiyle geldiğim Eskişehir'imizde, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Coğrafyamızdaki kadim medeniyetlerin mirasçısı yerleşim yerlerinden biri olan Eskişehir eğitimde, sanayide ve ticarette yaptığı ataklarla, ülkemizin seçkin şehirlerinden biri haline gelmiştir. Bu gelişmede payı olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibi başta olmak üzere herkesi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Eskişehirli vatandaşlarıma selamlarımı, saygılarımı sunuyorum."

Haber: ESKİŞEHİR,-

==============================================

Ümit Koşan Cerebral Palsy hastalığını anlattı

DÜNYA Cerebral Palsy Günü Komitesi Üyesi Türkiye Temsilcisi Umut Koşan, yayın kuruluşlarının engelliler üzerinden yaptığı haberlerin toplum üzerinde yanlış algıya neden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin nin birçok yerinde 'Cerebral Palsy' (CP) hastalığı ile ilgili konferanslar vererek hastalığa karşı dikkat çekmeye devam eden Ümit Koşan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği etkinlik ile gazetecilerle bir araya geldi. 'Medyada Engellik ve Sosyal Dışlanma' konulu bir sunum yapan Koşan, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, video yayını ile panele katılım sağladı. CP hakkında bilgi veren Koçan, "Ülkemizde doğan her 8 çocuktan biri CP'li olarak dünyaya gelmektedir. CP, doğum öncesi dönemde, doğum sırasında ve doğum sonrasında 3 yaşına kadar olan süreçte görülmektedir. Dolayısıyla CP sadece belirli dönemlerde tıpkı diğer özür grupları gibi anımsanacak bir özür grubu değildir. CP'nin hedefi, kadın haklarını, çocuk haklarını ve sağlık hakkını özetle sosyal adalet sistemini ödünsüz savunmaktır" dedi.

Gerek yerel, gerekse ulusal basında yer alan haberlerde engelli bireye yüklenen tabirlerin yanlış olduğunu savunan Koşan, "Haber dillerinde hikayeleştirme yapılarak, engelli birey aciz bir kişilikmiş gibi gösteriliyor. Örneğin, 'Engelli eşine kol kanat gerdi' haber başlığı atılarak, engelli bireyin karşısındaki kişi yüceltiliyor. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Engelli bir bireyin üzerinde bu şekilde algı yaratılması yanlış" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Toplantıya katılanlardan genel ve detay

Dünya Cerebral Palsy Günü Komitesi Üyesi Türkiye Temsilcisi Umut Koşan'ın konuşması

Haber-Kamera: MERSİN,

=====================================================

Üniversitelilere 'Mülakat ve CV' semineri

İskenderun Teknik Üniversite'sinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın ikinci gününde 'Mülakat ve CV' teknikleri konulu konferansta eğitmen Mehpare Şayan Kileci üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verdi.

'Mülakata kendinizi davet ettirecek kadar güzel bir özgeçmiş yaratmanın başında fark yaratan bir özgeçmişinizin olması sizi binlerce adaydan öne atacaktır' diyen Mehpare Şayan Kileci şu bilgileri verdi: "Burada da ön yazı dediğimiz olaya da özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Dünyanın en güzel sözcüğü sizin kendi adınızdır. Öncelikle ön yazı yazacağınızda hangi şirkete gönderecekseniz, insan kaynaklarındaki kişi uzman olabilir. O kişinin ismine hitaben yazın. Üşenmeyin her göndereceğiniz şirket için her seferinde ismini değiştirerek yazın. Neyseniz osunuz, abartıdan uzak, olduğu gibi yazın. Kariyer hedefiniz akıllı mı? Size özel mi? Başarıla bilir mi? Ölçülebilir mi? Başardığınız zaman bir işe yarar mı, geçerli mi? Son olarak zamanlaması belli mi? Zamanlaması belli olmayan hiçbir hedef akıllı hedeften sayılmıyor."

EĞİTİM HAYATININ DIŞINDAKİLERİ ARIYORUZ

20 yıldır seçme yerleştirme danışmanlığı yaptığını belirten Kileci, şöyle konuştu: "Ama bizim bu ayrı diyerek, alıp koyduğumuz CV'lerde mutlaka sadece ve sadece eğitim hayatı değil. Eğitim hayatının yanında başka şeyleri de yapmış öğrenciler daha kıymetli oluyor. Halk oyunlarına mı katıldınız, yemek kursuna mı gittiniz, lisanslı basketbol oyuncusuyum yazın. Aklınıza ne gelirse eğitimin yanında her ne yapıyorsanız muhakkak bunu belirtin. Neden belirtin diyorum biliyor musunuz? Eğer bizim sizi değerlendireceğimiz pozisyon takım çalışması gerektiren bir pozisyonsa. Bu arkadaş basketbol takımında oynamış. Demek ki takım dengelerini biliyor onu ayrı bir yere koyuyoruz. Yaptığınız stajlar, zorladığınız kapılar bizler için çok kıymetli. İş tecrübeniz içerisinde yazarsınız ve biz onları alır başımızın üstüne taç ederiz. Tokalaşma olmayabilir. Ama tokalaşma olursa da lütfen hakkını verin. Tokalaşırken ne el ense çeker gibi, kurban bayramı pazarlığı gibi elini koparacakmış gibi değil. Dengeli bir tokalaşma ve hafif bir baş olayı ile birlikte enerjinizi karşıya geçirin. İlk izlenim o kadar önemli ki 10-15 saniye içerisinde birçok şey değişir. Otururken mümkün olduğu kadar ayak ayaküstüne atmamaya dikkat edin. Bazı görüşmeciler buna hiç aldırış etmiyorlar. Ama bazıları bunu saldırgan, ukalaca bir davranış olarak alabilirler. Benim size naçizane tavsiyem ayaklarınızı birbirinin iç kısmından birleştirin. Aynı şey erkek ve kız arkadaşlarımız için de geçerli."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Toplantı salonunda katılanlardan görüntü

Mehpare Şayan Kileci'nin sunumu

Mülakat bölümüne bir öğrenci alarak uygulamalı anlatım yapılması

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Tekirdağ Hakkari Politika Güncel Haberler

title