Haberler

Dha Yurt Bülteni - 20

Adıyaman'da piknik yerlerine huzur operasyonu ADIYAMAN'da çok sayıda polisin katılımıyla piknik yapılan mesire ve ormanlık alanlarda huzur denetimi gerçekleştirildi.

Adıyaman'da piknik yerlerine huzur operasyonu

ADIYAMAN'da çok sayıda polisin katılımıyla piknik yapılan mesire ve ormanlık alanlarda huzur denetimi gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şubelerde görevli çok sayıda polis, piknik alanları olan Karadağ, eski Besni yolu, Eğriçay, Çırçır Deresi ve Altınşehir Gazihan Dede'de gece saatlerinde denetim yaptı. Denetimde durdurulan 77 araç aranırken, 175 kişinin üst kontrolü ve kimlik sorgusu yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren denetimde herhangi suç ve suç unsuruna rastlanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Araçların aranması

Kimlik kontrolü yapılması

Şüpheliler üzerinde arama yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN,

=====================================

Gökova Körfezi'ndeki deprem Ege kıyılarını sarstı (12)

ÖZEL DEPREMLE İLGİLİ KONUŞURKEN DEPREM OLDU

CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından 'Hak, Hukuk, Adalet' isimli panele katılmak için Bodrum'a gelen ve panel öncesinde basın mensuplarına açıklamalar yapan CHP Grup Başkanvekili Milletvekili Özgür Özel'in konuştuğu sırada deprem oldu.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde yapılacak olan panel öncesinde Bodrum'da yaşanan deprem ile açıklamalar yapan Özel, "Dün akşam saat 01.31'de, tüm Türkiye'de yürekleri ağızlara getiren, Bodrum'da önce 6.3 olarak ilan edilen sonra 6.6 olduğu söylenen ve şiddetine bakıldığında, yaşandığı yere bakıldığında büyük bir yıkım olması endişesini yaratan bir deprem ile sarsıldık hepimiz. Bugün günün ağarması ile birlikte netleşen bilgiler can kaybının olmadığı, mal kaybının da çok asgari düzeyde olduğunu gösterdi. Bugün gördüklerimizden sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'ye vereceğimiz mesaj şudur: 'Depremden korkan varsa bundan sonra gelsin Bodrum'a yerleşsin' Çünkü böyle bir şiddetteki deprem dünyanın ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun ciddi can ve mal kayıpları ile sonuçlanabilirdi. Ama bugün görünen o ki, Bodrum'da depremden dolayı herhangi bir yaralanma yok, çöken bir bina yahut enkaz altında kalan hiç kimse yok. Görünen o ki, önümüzdeki belki de 50 yıl boyunca hem büyük bir enerjinin boşanmış olması sebebiyle, hem de 6.6 gibi büyük bir sınavdan altyapısı ile başarıyla çıktığı için Türkiye'de deprem açısından büyük bir sınavı atlatmış bir yerdir Bodrum. Depremden korkanların, depremden endişe edenlerin Bodrum'a gelmemesi değil aksine tatilini yapmaları için Bodrum'a gelemeleri gerekir" dedi. Özel, "Bu tip durumlarda yaşanan afetlerden sonra ortaya çıkan yıkım, yer altı ve yer üstündeki durum hep yerel yönetimleri sorgulatır" dediği sırada 4.8 büyüklüğünde artçı bir deprem oldu Özel, "Şu anda da bir deprem yaşanıyor, artçı şok yaşanıyor ama biraz önce söylediğim gibi hepimiz kendimizi son derece güvende hissediyoruz. Bundan sonra da Bodrum'da tatilini geçirenlere, Bodrum'u bir emeklilik kenti olarak tercih edenlere söylenecek bir tek şey var; çok akıllı bir şey yapmışsınız. Bodrum'da olmaya ve Muğla'yı tercih etmeye devam edin. Bütün Türkiye bilsin ki, bugün Bodrum'da kapalı bir salonda, hem de daha depremin üzerinden 16-17 saat geçmeden bir toplantıyı güvenle gerçekleştirebiliyoruz. Bodrum'da turizm, sosyal hayat, kültürel aktiviteler devam ediyor, Bodrum'da hayat kaldığı yerden devam ediyor" dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE ARAYIŞI SON BULMADI

Basın mensuplarının Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerçekleştirdikleri Adalet Yürüyüşü'nü sormaları üzerine Özel, "Adalet yürüyüşü bardağı taşıran son damla ile başlamış bir yürüyüştür. Bir milletvekilimiz tutuklanmıştır ve bu bizim için bardağı taşıran son damladır. Öncesinde gazetecilere ve basına yapılanlar, Kanun Hükmünde Kararnameler ile kurunun yanında yanan yaşlar, hukuk yolu kapalı olmak üzere kendisinin masumiyetini, suçsuzluğunu ispatlama imkanı bulamadan insanların bir kara çalınarak bir tarafta durmaları, gerçekten çok ciddi bir sıkıntı idi. Son olarak da Cumhuriyet Halk Partisi gibi Avrupa'nın en köklü, dünyanın da geçmiş ve tarih olarak üçüncü eski siyasi hareketinin görevdeki bir milletvekilinin tutuklanması kolay kolay hazmedebileceğimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin tepkisiz kalabileceği bir şey değildi. Hep birlikte terk ettiğimiz meclis oturumundan sonra Sayın Genel Başkanımızın kararı ile böyle bir yürüyüşe başlamıştık. Yaşanan bütün hukuksuzluklara ve adalet talebinde, arayışında olan herkese ses olmak, herkese güç vermek ve Türkiye'de yaşananlara karşı adalet talebini hep beraber yükseltmek için yapılan bir yürüyüştü. Bu yürüyüş fiziken İstanbul'da Maltepe'deki meydanda 432 kilometre yürüyerek son buldu, ama adalet yürüyüşü ve arayışı son bulmadı. Türkiye'ye adalet gelene kadar bu adaletsizlikleri ortaya çıkaran, bu adaletsizliklerden siyasi bir fayda uman ve bu adaletsizlikleri kendisine siyasi bir ranta çevirmeye çalışan, 15 Temmuz kanlı darbesini 20 Temmuz darbesi ile araçsallaştırıp kendi iktidarını güçlendirmeye çalışan iktidar partisi bu adaletsizliklerine son verene kadar ve Türkiye'de adaleti yeniden sağlayacak bir gerçek halkın iktidarı kurulana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu yürüyüş, meşru olmayan bu anayasa değişikliğine karşı umutların tükenmediğini, demokrasinin, çok partili sistemin, kardeşçe ve barış içinde yaşamanın yeniden mümkün olduğunun ispatıdır, garantisidir" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, "Bu deprem, 1957 Fethiye depreminden sonra Muğla'nın yaşamış olduğu en önemli deprem. Bodrum büyük bir sınavdan başarı ile geçti. Şimdiye kadar da yaşanan birçok artçı deprem ile önemli bir enerji tüketilmesi söz konusu oldu. Bundan sonraki süreçte Bodrum çok daha güvenli" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kültür Merkezinden görüntü

Özgür Özel ile röp.

Depremin hissedilmesinden görüntü

Nurettin Demir ile röp.

GÖRÜNTÜSÜ GEÇİLDİ / 19.BÜLTENDE MEVCUT

Haber-Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla),

==========================================

Adapazarı'nda huzur operasyonu

ADAPAZARI'nda, içkili restoranlarda 200 polisin katıldığı denetimde 438 kişinin kimlikleri kontrol edilirken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alındı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü 200 polis ile kentte 'Huzur Operasyonu' düzenledi. Polis ekipleri, şehir merkezindeki 18 içkili restoranda 438 kişinin kimliklerini kontrol ederek, iş yerlerinin evraklarını inceledi. Kimlik kontrolleri sırasında çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda narkotik köpeği 'Dark' da katıldı. Polis ayrıca şehrin belirli noktalarında yaptığı trafik uygulamasında durdurduğu çok sayıda araçta arama yaparak, sürücülerin ehliyetleri ile araçların ruhsatları kontrol edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Aramalardan görüntü

Araçlarda arama yapılması

Köpekle yapılan arama

Polis ekiplerinden görüntü

Haber-Kamera: ADAPAZARI(Sakarya),

===================================

Römorka çarpan otomobilde doktor ve babası öldü

KONYA'da otomobilin traktör römorkuna çarpması sonucu meydana gelen kazada doktor Ali Rahim Özalp ve babası Mehmet Fikret Özalp hayatını kaybetti.

Kaza, saat 21.15 sıralarında Konya-Afyonkarahisar karayolunun 52'nci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Ilgın Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Ali Rahim Özalp (41) idaresindeki 42 DZD 82 plakalı otomobil, aynı istikamete seyir halinde olan ve Şahören köyüne dönüş yapan Mustafa Aztekin'ın kullandığı traktörün römorkuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil bir süre sürüklendikten sonra şarampole düştü. Kazada sürücü Özalp ile babası 70 yaşındaki Mehmet Fikret Özalp ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası doktor ve babasının hayatını kaybettiğini tespit etti. Kaza sonrası olay yerinden kaçtığı ileri sürülen traktör sürücüsü Mustafa Aztekin ise jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede traktör römorkunda herhangi bir ışık donanımının olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza yeri detay

Kazaya karışan otomobilden detay

Jandarma ekiplerinin çalışması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

===================================

Bursa'da mandıra yangını

BURSA'nın Yenişehir ilçesinde bir mandırada çıkan yangında maddi hasar oluştu.

Saat 22.30 sıralarında Yenişehir ilçesine bağlı Karacaali köyü girişinde bulunan bir mandırada bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevlerin bitişikte bulunan samanlığa sıçramasıyla kısa sürede büyüyen yangın için Bursa ve İnegöl'den itfaiye ekipleri sevk edildi. 6 itfaiye aracı ile yapılan müdahale sonucu yangın, yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. Can kaybının olmadığı yangın maddi hasara yol açtı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: BURSA,

=================

Fethiye'de ev yangını

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında Mehmet Tekeli'ye ait apartman dairesi kullanılamaz hale geldi.

Yangın, Taşyaka Mahallesi Baha Şıkman Caddesi üzerindeki 3 katlı apartmanın 2'nci katında dün (Cuma) saat 22.00 sıralarında çıktı. Mehmet Tekeli'ye ait dairede kimsenin olmadığı sırada başlayan yangını gören çevre sakinleri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, merdivenle ulaştıkları dairenin penceresinden alevlere müdahale etti. Alevler, yarım saat süren müdahalenin ardından diğer dairelere sıçramadan kontrol altına alındı. Maddi hasar oluşan dairedeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, itfaiye ve polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Haber: Ergün TOS / FETHİYE(Muğla),

==================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Adıyaman Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title