Haberler

Dha yurt bülteni - 20

Çocuklarını isteyen ailelerin HDP önündeki oturma eylemi 2'nci gününde (4)OTURMA EYLEMİ YAPAN AİLE SAYISI 4'E ÇIKTI, HDP YİNE KEPENK KAPATTIDiyarbakır'da Çetinkaya, Akkoyun ve Biçer aileleri, çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığını öne sürerek HDP il binasında başlattıkları oturma...

Çocuklarını isteyen ailelerin HDP önündeki oturma eylemi 2'nci gününde (4)
OTURMA EYLEMİ YAPAN AİLE SAYISI 4'E ÇIKTI, HDP YİNE KEPENK KAPATTI

Diyarbakır'da Çetinkaya, Akkoyun ve Biçer aileleri, çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığını öne sürerek HDP il binasında başlattıkları oturma eylemi sürerken, 16 yaşındaki oğlu Yusuf Bektaş'ın 5 Mayıs günü HDP binasında kaybolduğunu belirten baba Celil Bektaş da oturma eylemine katıldı. Bektaş ailesinin de gelmesiyle oturma eylemi yapan ailesi sayısı 4'e çıkarken, HDP il binası girişindeki kepenk, partililer tarafından kapatıldı.

OĞLU İÇİN ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAYACAK
Akşam saatlerinde HDP önüne gelen baba Celil Bektaş, oğlu Yusuf'un 5 Mayıs günü HDP Diyarbakır il binasının 2'nci katındayken kaybolduğunu iddia ederek, oğlu için ölüm orucuna başlayacağını söyledi.

Görüntü Dökümü
-------
HDP İl binasının kepenginin indirilmesi
HDP il binası önünde bekleyen Celil Bektaş
Oğlunun fotoğrafını göstermesi
Celil Bektaş'ın konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Mehmet Mucahit CEYLAN

====================

İlk duruşmada serbest kalmıştı, itiraz üzerine yeniden tutuklama kararı çıktı

ESKİŞEHİR'de o dönem boşanma aşamasında olduğu eşi Öznur Sazlar'ı (45), 15 yerinden bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılandığı 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında serbest bırakılan Harun Sazlı hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.

Eskişehir'de oturan 5 yaşında çocuk annesi Öznur Sazlar, boşanma aşamasında olduğu eşi Harun Sazlı tarafından geçen Temmuz ayında 15 yerinden bıçaklanarak yaralandı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan Harun Sazlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Sazlı tutuklanırken hakkında 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşma 3 Eylül'de görülürken, tutuklu yargılanan Harun Sazlı, haftada iki gün kolluk birimlerine imza verecek şekilde adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olay günü eve geldikten sonra eski eşi Harun Sazlı'nın kendisini 15 kez bıçakladığını anlatan Öznur Sazlar, "Olayın gerçekleştiği gün, işten saat 10.00 sıralarında çıktım. Eşim ısrarla çocuğunu görmek istediğini söyledi ama velayetle ilgili karar çıkmadığı için göstermek durumunda kaldım. Daha sonra beraber eve geldik. Çocuğumu uyuttuktan sonra mutfakta benimle konuşmak istedi. Konuşsam kavga edecekti, konuşmasam yine kavga edecekti. Ben de ablamda kalmak istedim ve yatak odasının kapısından çıkarken beni banyoya sürükledi. Direkt yere yatırıp 'ne yapıyorsun' demeye kalmadan üstüme çullandı ve kalbime doğru vurmaya başladı. Ben elimle kalbimi korumaya çalıştım. O da kanı gördükçe hiddetlendi ve bıçağı rastgele sallamaya başladı. Ardından kapıyı kapatmaya çalıştı, ayaklarımla direndim. Soğukkanlılığımı korumaya çalıştım. Bağırmalarım onu endişelendirdi herhalde, ağzımı kapattı ve boğazıma bıçağı dayadı. Her şeyin bittiğini, öleceğimi sandım. 'Ne olur yapma' diye yalvardım. Bir anda mutfağa fırladı bıçakların önüne yöneldi. Oraya yöneldiğini görünce can havliyle kapıdan dışarı kaçtım" dedi.

'15 KEZ BIÇAKLADI, İLK DURUŞMADA SERBEST KALDI'

Eski eşi Harun Sazlı'nın kendisini 15 kez bıçakladıktan sonra ilk duruşmada serbest bırakılmasına tepki gösteren Öznur Sazlar, şunları söyledi:

"15 tane bıçak darbesi var. Kalbime vurduktan sonra kendimi korumak adına elimi kalbime koydum o sırada elimi parçaladı. Elimi şuan fazlasıyla kullanamıyorum zaten. 1 hafta kadar hastanede kaldım çünkü akciğerlerim söndü. Oksijenle tedavi edildim o durumu atlattım çok şükür fakat hala hapşıramıyorum, hala derin nefes alamıyorum ve hala ben uzun yürüyüş yapamıyorum. Ne oğlum ne ben şuan ikimizin de psikolojisi çok iyi değil.  Mahkeme sürecimizde bayan hakim çıktığı zaman açıkçası sevindim. Ama baştan rengini belli etmesi, 'Çıktığında hangi adreste olacaksın' dediğinde 'Ne oluyoruz' dedim. Tahliye edileceğini o an anladım zaten. 'Hafif hafif vurdum hiç tepki göstermedin' demesi mi iyi hal indirimi mi oldu anlamadım. Bende takım elbiseyle gittim oda takım elbiseyle gitti. Onun takım elbisesi mi değerli oldu. Ardından tahliye kararı ile çıktı. Bundan sonra ben ve benim gibi olanlar için artık yeni bir yasanın çıkması gerekiyor. Biz korunmak istiyoruz. Adalet istiyoruz. Yargısız infaz edilen biz olduk. Karşı taraf olmadı. O elini kolunu sallaya sallaya gezecek sadece Pazartesi ve Cuma günleri imza verecek diğer kalan günlerde benim güvenliğim ne olacak. Korkuyla yaşıyorum. Evime giremiyorum dünden beri. Evimin odalarında gezemiyorum banyoya baktığım zaman her yeri kan görüyorum"

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Öznur Sazlar'ı 15 kez bıçakladıktan sonra tahliyesine karar verilen Harun Sazlı hakkındaki itirazda bulundu. Üst mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen itirazın ardından Harun Sazlı hakkında yeniden 'tutuklama kararı' çıkarıldı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada çiftin 31 Temmuz 2019 günü boşandığını belirtilerek, "Mahkemece 03/09/2019 tarihinde yapılan yargılama esnasında tutuklu kocanın haftada iki gün kolluk birimlerine imza vererek adli kontrol altına alınmasına ve cezaevinden tahliyesine karar verilmiş ve davanın görülmesi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Mahkemece verilen karar nihai bir karar olmayıp yargılama sonucunda suç sübuta ererse kanunda belirtildiği şekilde cezalandırılacağı aşikardır. Verilen tahliye kararına karşı Cumhuriyet Başsavcılığımızca itiraz edilmiş, itirazı incelemekle görevli Ağır Ceza Mahkemesince sanığın yeniden tutuklanmasına karar verilmiştir" denildi.

İtirazın kabul edildiği Ağır Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan tutuklama kararının ardından Harun Sazlı'yı yakalama çalışması başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
-Öznur sazlar adliye evraklarını incelerken
-Adalet sarayından görüntü
-Öznur sazlardan yakın detay
-Öznur sazlar çalışırken görüntü
-olayın gerçekleştiği sokaktan görüntü
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Abdullah GÜÇLÜ/ESKİŞEHİR,-

=================

Bodrum'da marangozhanede yangın

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki bir marangozhane, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.

Yakaköy Mahallesi'nde mobilya üretimi yapılan marangozhanede, bugün saat 15.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, tüm işletmeyi sardı. Yangını gören vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İşletmeye gelen itfaiye ekipleri, yangını çevredeki ev ve işyerlerine sıçramadan söndürdü. Marangozhane, yangında kullanılamaz hale geldi. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Vatandaş kamerası; yangın sırası ve sonrası

Haber- Kamera: Mehmet Can MERAL / BODRUM (Muğla),

======================

Bakan Gül, Bolu'da gençlerle buluştu

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, Bolu Aladağ'da Gençlik Kampı'nı ziyaret etti. Bakan Gül'ün paintbal silahıyla ve ok ile yaptığı başarılı atışlar öğrenciler tarafından alkışlandı.

Bolu'ya gelen Bakan Abdulhamit Gül, 350 öğrencinin katıldığı Aladağ'daki Gençlik Kampı'nı ziyaret etti. Bakan Gül'e ziyaretinde Bolu Valisi Ahmet Ümit, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Adalet Komisyonu Başkanı Seyfi Han, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever ile Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara da eşlik etti.

İlk olarak öğrencilerle yayla yolunda bisiklete binen Gül, daha sonra Aladağ Göleti'nde kanoya binen gençlerle sohbet etti. Paintball oynayan öğrencilerle de bir araya gelen Bakan Gül, paintball silahıyla ateş ettiği içi su dolu kağıt bardakların hepsini vurdu. Bakan Gül'ün atıştaki başarısı alkış aldı. Gül, daha sonra bağlama çalıp türkü söyleyen öğrencilere de eşlik etti. Bakan Gül, okçuluk istasyonuna geçerek, öğrencilerle sohbetinin ardından ok attı. Bakan Gül'ün ok atmadaki başarısı da alkış aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Bisiklete binmesi
-Kano yapan gençlerle sohbet etmesi
-Atış yapması
-Öğrencilerin etkinliklik alanlarını ziyaret etmesi
-Detaylar

Süre: 04.30-Boyut: 504.9 MB
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===========================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Çetinkaya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title