Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Bakan Avcı: Rusya pazarı ciddi bir toparlanma içerisindeKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "2016 gerçekten Türkiye'de turizm bakımından iyi bir yıl olmadı.

Bakan Avcı: Rusya pazarı ciddi bir toparlanma içerisinde

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "2016 gerçekten Türkiye'de turizm bakımından iyi bir yıl olmadı. Bunun belli başlı birkaç sebebi var, bir tanesi Rusya ile yaşadığımız uçak krizi. Şu anda Rusya pazarı ciddi bir toparlanma içerisinde" dedi.

Bakan Nabi Avcı Eskişehir'deki Mosmos Restoran'da basın mensuplarıyla biraraya geldi. Avcı, yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yetkilerin cumhurbaşkanında toplandığını söyledi. Avcı, "Bu anayasa değişikliği ile Türkiye, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyor. Çok özet olarak bugünkü biçimiyle cumhurbaşkanı ve başbakanda dağılmış olan sorumluluklar yetkiler cumhurbaşkanımızda toplanıyor, sorumluluğu ve yetkiyi de yürütme olarak cumhurbaşkanı üstleniyor, yasama da kendi işine bakıyor. Bugün artık bu referandum bunun kabulü veya reddi olmaktan çıktı, içeride ve dışarıda son yaşadığımız hadiselerde açıkça gösteriyor ki, bu iş Türkiye açısından bir kader referandumu haline geldi" diye konuştu.

'RUSYA PAZARI CİDDİ BİR TOPARLANMA İÇERİSİNDE'

Basın mensupların çeşitli sorularını da yanıtlayan bakan Avcı, 2016 yılının turizm için iyi bir yol olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"2016 gerçekten Türkiye'de turizm bakımından iyi bir yıl olmadı. Bunun belli başlı birkaç sebebi var, bir tanesi Rusya ile yaşadığımız uçak krizi. Bizim 2014'te 4,5 milyon Rusya'dan gelen misafirimiz var. 2015'te 3,5 milyona düşmüş. 2016'da 800 küsur bine düşmüş. Belli, 'gitmeyeceksiniz' dendi Ruslara, onlar da gelmediler. Fakat sonra hem sayın Cumhurbaşkanımız hem sayın Putin'in siyasi iradeleriyle ortalık toparlandı. Şu anda Rusya pazarı ciddi bir toparlanma içerisinde. Rakamlarda onu gösteriyor zaten. Ocak ayı rakamlarına bakarak söylüyorum. 2015 yılının Ocak ayında Rusya'dan Türkiye'ye gelenlerin sayısı 51 bin. 2016'da 21 bin. 2017 Ocak ayında 40 bin. 10 gün önce sayın cumhurbaşkanı ile birlikte Rusya'daydık. Sayın cumhurbaşkanımız ile Putin'in yaptığı ortak basın toplantısında Putin, ilk defa bu kadar açık bir biçimde Türkiye'ye gidin anlamına gelebilecek cümleler sarf etti. Kendisinin de Antalya'da 3-4 gün tatil yaptığını, bu makama gelmeden evvel Antalya'yı tanıdığını söyledi. Bunlar önemli cümleler. Rusya pazarı bakımından çok karşılığı olan cümleler. Ayrıca orada ilan ettik, 2019 yılını da Türkiye-Rusya ortak Kültür ve Turizm yılı ilan ettik. Rusya pazarındaki problem, çok şükür hallolmuş durumda görünüyor. İnşallah geçmişten de iyi olacak diye düşünüyoruz."

'HALKLARIMIZ ARASINDA BİR SORUN YOK'

Avrupa pazarı konusuna da değinin bakan Avcı, Mart ayını ilk haftasında dünyanın en büyük turizm fuarına gittiklerini belirtti. Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz 2010 yılında oranın onur konuğuyduk. Bu yıl da Berlin Fuarına damgamızı vurduk. Ziyaretçi talebinde de bunu gördük. İlk 3 günkü profesyonellere yönelik olan kısım da daha sonraki vatandaşlara açık olan kısımda çok iyiydi. Dolayısıyla ziyaretim sırasında Almanya'nın, İngiltere'nin belli başlı seyahat acenteleriyle görüşmelerim oldu. Hepsinin söylediği şu: 'Kardeşim bize siyaseti karıştırmayın, siyasetçiler olarak bize karışmayın. Biz iş yapmak istiyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir Pazar. Bunu biz kendi siyasetçilerimize de söylüyoruz. Bizim nereye adam göndereceğimize, nereye göndermeyeceğimize siz karar veremezsiniz. Türkiye'ye gidin gitmeyin laflarını bırakın.' Çünkü Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda vatandaşları 15 senedir Türkiye'yi tanırlar. Hollanda dediğiniz yerde nüfusuna bakmayın, normal zamanlarda 1,5 milyona yakın adam geliyor Türkiye'ye. 15 yılda hani bunun mükerrer gelişlerini de saymayalım. Aynı adamlar, aynı aileler geldiğini varsaysak bile en az 10 milyon insan bizzat gelmiş Türkiye'de gezmiş dolaşmış, yemiş içmiş, dinlenmiş, denize girmiş, müze dolaşmış Türkiye'yi biliyor. Buna Türkiye'ye gitme desen de inandırıcı olmazsın. Dolayısıyla halklarımız arasında bir sorun yok. Bizim zaten Avrupa'daki halklarla, Almanlarla, Hollandalılarla,.Danimarkalılarla, Belçikalılarla ne sorunumuz olabilir? Bunlar Türkiye'ye geldikleri zaman onların da bizlerle bir sorunu yok. O yüzden bir ay önce sayın Cumhurbaşkanı külliyede turizm temsilcilerini topladı ve orada bir kampanya başlattı. Avrupa'da yaşayan 5 milyon Türk'e gelin tatilinizi Türkiye'de geçirin dedi. Bunun 3 milyonu da Almanya'da yaşıyor. Hatta bununla da yetinmeyin dedi, hem kendiniz gelin hem de komşunuzu da getirin, iş arkadaşınızı getirin, onlar da Türkiye'yi tanısın. Nitekim bu Hollanda'daki olaylardan sonra pazar günü yaptığı konuşmada bunu biraz daha açtı. Özellikle Hollanda'daki Türkler gelsinler tatillerini Türkiye de geçirsinler, ama mutlaka yanlarında Hollandalı dostlarını, arkadaşlarını, komşularını getirsinler, onlara Türkiye'de misafirperverlik nedir, insanlık nasıldır? bunu biz gösterelim burada. Daha ne desin, bunda bir nefret söylemi mi var? bundan güzel dostluk mesajı mı olur? Ama öte taraftan adam kalkıyor, o yüzden kof ve cahil diyorum o Hollanda'daki ırkçı siyasetçiye, adam kalkıyor bunların hepsini göndermek lazım diyor, burada tekrarından bile utanacağımız söylemlerle ırkçılık yapıyor. Yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı yapıyor, Türk düşmanlığı yapıyor. Geçmişte Yahudiler için söylediklerini biraz çevirip, Müslümanlara uyarlamaya çalışıyorlar nefret söylemlerini."

'BUNUN KARŞILIĞI OLACAK'

Bakan Avcı çok dikkatli olunması gerektiğini, siyasetçi sınıfı ile halkı birbirine karıştırmamak gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"O gece, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza, daha önce Dışişleri Bakanımıza sonra oradaki sokaktaki masum Türk vatandaşlarına, eline bayrağını almış gelmiş gayet barışçıl slogan bile atmıyor sadece ben buradayım benim bakanıma iyi davran diyor. Sen onun üstüne atlarla, köpeklerle saldıracaksın bu karşılıksız kalacak. Bu olmaz. Bunun karşılığı olacak. Ama bunun karşılığı kime verilecek? Bunun cevabı, bunun müeyyidesi bu işe birinci dereceden dahil olan işte oradaki başbakanından, sokaktaki polis şefine kadar verilecek. Onlarla ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor zaten. Ama bizim Hollandalılarla bir sorunumuz yok. Hollandalılar bizi sever biz Hollandalıları severiz. Orada bizim 400 binden fazla vatandaşımız var. Onların komşuları ve iş arkadaşları var. Sadece Hollanda'da da değil Avrupa'nın her yerinde en mülayim, en barışçıl, en sakin, en medeni azınlık, yabancı grubu Türklerdir. Bunu her yer söyler. Sen böyle bir azınlığı bulmuşsun öp de başının üstüne koy. Onun için söylemlerimizde Hollanda diye genelleştirmemek lazım. " Bakan Avcı daha sonra Arifiye Mahallesi'ndeki Arı Taksi Durağı'nı ziyaret ederek buradaki taksicilerle sohbet etti.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Bakan Avcı'nın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

=============================================

Gaziantep'te PKK operasyonu: 22 gözaltı

GAZİANTEP'te, polis tarafından insansız hava aracı desteğiyle yapılan operasyonda aralarında HDP il eş başkanının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK adına kent merkezi ve ilçelerde eylem ve faaliyetlerde bulunan kişilerin yakalanması amacıyla operasyon düzenledi. Özel harekatçıların yanı sıra havadan insansız hava aracı desteği ile gerçekleştirilen operasyonda, çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında HDP il eş başkanı Güler Erat'ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 tüfek, 15 fişek ile çok sayıda dijital materyal ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin terör örgütü PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince PKK/KCK terör örgütü adına il merkezi ve ilçelerimizde eylem ve faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik, insansız hava aracı destekli bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonda HDP Gaziantep İl Başkanı, DBP Gaziantep İl yöneticisi, DBP Şehitkamil İlçe Başkanı ve Yardımcısı, DBP Şehitkamil İlçe Başkanlığı eski yönetici ve üyesi, KHK ile kapatılan MEYA-DER (Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Gaziantep eski İl Başkanı'nın da aralarında bulunduğu toplam 22 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 2 adet pompalı/otomatik av tüfeği, 15 adet av tüfeği fişeği, çok sayıda dijital materyal ile PKK/KCK terör örgütü içerikli dokümanlar ve terör örgütünü simgeleyen bez parçaları elde edilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Zırhlı araçların emniyetten çıkışı

Havadan çekilen operasyon görüntüleri

Özel harekatçıların evlere girişi

Özel harekatçıların ilerleyişi

Evlerde yapılan aramalar

Ele geçirilen suç unsurları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP -DHA)

=============================================

Genç kıza, tramvayda kabakla taciz(2)

ADLİ KONTROL KARARIYLA SERBEST BIRAKILDI

Konya'da tramvayda karşısına oturan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kızı, pantolonunun içine koyduğu kabakla taciz ettiği iddiasıyla yakalanan 67 yaşındaki M.Ü., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. O anlar ise genç kız tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Haber: Hasan DÖNMEZ / KONYA,

=============================================

35 yıllık eşini satırla komalık etti

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde oturan 63 yaşındaki Halil Adil Gürses, 35 yıllık eşi 60 yaşındaki Necmiye Gürses'i uyurken satırla ağır yaraladı. Gözaltına alınan Halil Adil Gürses tutuklandı.

Olay, geçen Cuma sabahı ilçeye bağlı Alanyurt Mahallesi'nde meydana geldi. Bir dernekte şoför Halil Adil Gürses, sabah namazı sonrası eşi Necmiye Gürses ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenen Halil Adil Gürses mutfağa gidince Necmiye Gürses ise yatağında girip uyudu. Öfkeli eş, mutfaktan aldığı satırla eşi Necmiye Gürses'e vurmaya başladı. Seslerle odaya giren çocuklarının kanlar içersinde bulduğu Necmiye Gürses, ihbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Gürses, kadın, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa'ya sevk edildi. Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınan yaşlı kadının yaşam mücadelesi sürerken olaydan sonra polise teslim olan Halil Adil Gürses ise, çıkarıldığı mahkemece 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yoğun bakım ünitesinde yatan Necmiye Gürses

Acil serviste bekleyen Gürses'in çocukları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Otomobil kanala devrildi, sürücü yaralandı

ŞANLIURFA'da, kontrolden çıkıp sulama kanalına devrilen otomobilin sürücüsü 38 yaşındaki Şevki Melik ağır yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Şanlıurfa- Akçakale karayolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. Akçakale yönüne ilerleyen Şevki Melik yönetimindeki plakası belirlenemeyen otomobil, Uğurlu Mahallesi yakınlarında kontrolden çıkıp DSİ'ye ait sulama kanalına devrildi. Kazada suya gömülen otomobilin sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, ihbarla gelen itfaiye ekipleri tarafından çıkarılıp sağlık görevlilerince ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil servise alınan yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, suya gömülen otomobil ise yapılan çalışmayla çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Sulama kanalındaki otomobil

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Polis ve jandarmanın önlem alması

Otomobilin sudan çıkartılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Golf aracıyla mezarlık ziyareti vatandaşları mutlu etti

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde belediye, özellikle yaşlı ve engellilerin şehir mezarlığında yakınlarının mezarlarına kolay ulaşabilmesi için golf aracı aldı. 27 yaşındaki mezarlık görevlisi Esra Günay golf aracıyla yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen vatandaşların ulaşımını sağlıyor.

Safranbolu Belediyesi'nin, Musalla Mahallesi'nde 270 dönümlük alana sahip Şehir Mezarlığı'nda kullanılmak üzere aldığı golf aracı hizmete girdi. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyen yaşlı ve engelli vatandaşlar, 5 yolcu kapasiteli golf aracıyla taşınarak mezarlara götürülmeye başlandı. Günay, mezarlığa gelen yaşlı ve engelli vatandaşları golf aracına alarak ulaşımlarını sağlıyor. Yeni uygulama yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen yaşlı ve engelli vatandaşları memnun etti.

Golf aracıyla günde bazen 4 bazen de 20 vatandaşı mezarlık içerisindeki ulaşımlarını sağladığını belirten Günay, "'Yaz ayında bu sayının daha çok olacağını düşünüyorum. Mezarlığımız geniş bir alana sahip olduğu için özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yakınlarının mezarlarına ulaşmaları çok zor oluyor. Görev ve hizmet için buradayız. Onların teşekkür etmesi beni mutlu ediyor. Bu aracı kullanmaktan dolayı da çok mutluyum" dedi.

Mezarlık ziyaretine gelen 69 yaşındaki Salih Şenol'da yeni uygulamadan çok memnun olduğunu belirterek, "Çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Bu uygulama ile eş, dost ve akrabalarımızı göre göre gidiyoruz "diye konuştu.

65 yaşındaki Sebahat Şenol ise,"Bizim gibi yaşlılar için geniş bir alana sahip bu mezarlıkta dolaşmak çok zor oluyordu. Bacağımda sorunum var. Yürümekte zorlanıyordum. Bu uygulamayı başlatanlara teşekkür ederim. Sağ olsun var olsunlar" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Esra Günay'ın golf aracıyla vatandaşları taşıması

-Salih Şenol ve eşi Sebahat Şenol'un mezar başında dua etmeleri

-Esra Günay'ın Salih Şenol ve eşi Sebahat Şenol ile birlikte yakınlarının mezarı başında dua etmesi

-Ayşe Kaya'nın açıklaması

Pınar Bölükbaş'ın açıklaması

-Golf aracını kullanan Esra Günay'ın açıklaması

Haber- Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=============================================

Bursa'da uyuşturucu satıcılarının evleri böyle arandı

BURSA ve İnegöl ilçesinde düzenlenen eş zamanlı uyuştucu operasyonunda, 16 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu eğitimi alan Alfa isimli köpeğinde getirilidiği aramalarda 10 kilo 500 gram esrar, 128 gram metamfetamin, 12 gram sentetik kannabinoid, ruhsatsız iki tabanca ile pompalı bir tüfek ele geçirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğünce başlatılan uyuştucu operasyonları devam ediyor. Bu sabah, Bursa ve inegöl ilçesinde belirlenen 18 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Jandarmanın da görev aldığı, Alfa isimli uyuşturucu eğitimi alan köpeğinde bulundurulduğu operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, bir pompalı tüfek, 10 kilo 500 gram esrar, 128 gram metamfetamin, 12 gram sentetik kannabinoid, 228 adet ecstasy, 16 adet cam düzenek ve 4 tane uyuştucu satışında kullanılan hassas terazi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında daha önce uyuşturucu ticareti yapan 44 kişi gözaltına alınmış bunların 24'ü tutuklanmıştı. Polis, uyuşturucu kullanan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 85 kişi hakkında işlem yapmıştı.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Operasyon sırasında görüntüler

-Detaylar

-Şüpheliler adliyeye çıkartılırken

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa)/-

=============================================

Turşu bidonlarından uyuşturucu çıktı

İZMİR'de bir yolcu otobüsünün bagajında narkotik köpeği ile yapılan aramada, turşu bidonlarının içine gizlenmiş 10 kilo esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan bidonların sahibi M.B.'nin üzerinden de 3 gram eroin çıktı.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, uygulama noktasında, bir yolcu otobüsünün bagajında narkotik dedektör köpeği 'Nero'nun da katılımıyla kontrol yapıldı. Bagajdaki eşyaları koklayan Nero, iki plastik turşu bidonuna aşırı tepki verdi. Sebze turşusu dolu bidonların içi kontrol edildiğinde ise, 13 şeffaf jelatine sarılı halde toplam 10 kilo esrar ele geçirildi. Yapılan araştırmada, turşu bidonlarının sahibinin farklı bir otobüsle İzmir'e geldiği belirlendi. İzmir Otogarı'nda yapılan takip sonucunda, turşu bidonların sahibi olan M.B. gözaltına alındı. M.B.'nin üst aramasında da 3 gram eroin ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.B. tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

İki polisin turşu bidonlarının içinden uyuşturucu maddeyi çıkarması

Uyuşturucunun fotoğrafları

Haber: İZMİR,

=============================================

Zehir operasyonunda 8 gözaltı

ANTALYA'da sokak satıcılarına yönelik operasyonda, aralarında 3 kadının da bulunduğu 8 kişi gözaltına aldı. Operasyonda 400 gram metamfetamin maddesi ile 3 silah ele geçirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotim ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Daha önceden belirlenen çok sayıda adrese şafak vakti gelen ekipler, 3'ü kadın 8 kişiye gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda, piyasa değeri 100 bin TL'yi bulan 400 gram metamfetamin maddesi ile 50 gram esrar, 22 adet ecstasy hap, iki tabanca, 1 tüfek ile 10 adet fişek ele geçirildi. İfadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adli mercilere sevk edildi. Operasyon kapsamında daha önceden gözaltına alınan 4 kişinin tutuklandığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Şüphelilerin ekip aracından inmesi

Birlikte polikliniğe yürümeleri

Poliklinikten çıkışları

Detaylar

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Hollanda Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

title