Haberler

Devlet Bakanı Ali Babacan, ABD Programının Ardından İstanbul'a Döndü...

ABD'de "Türk Amerikan İş Konseyi" Toplantılarına Katılan Ali Babacan, "ABD'de Pek Çok İş Çevresi Mensubuyla Görüştük. Ekonomik ve Ticari İlişkilerin Detaylı Değerlendirmesini Yaptık.

ABD'de "Türk Amerikan İş Konseyi" toplantılarına katılan Ali Babacan, "ABD'de pek çok iş çevresi mensubuyla görüştük. Ekonomik ve ticari ilişkilerin detaylı değerlendirmesini yaptık. Citi Bank ve General Elektrik'in Türkiye yatırımları ABD'de yatırım çevrelerinin ilgisini çekti" dedi. Ermeni meselesi ile ilgili olarak Babacan, "ABD iş çevrelerine şu anda taslak halinde olan malum Ermeni meselesi ile görüşlerimizi aktardık. ABD iş dünyasında bu konuda farkındalık oluşmasını, eğer bu konuda yapabilecekleri varsa Türkiye'nin bu konuda haklı konumunu Amerikan Kongresi ya da Amerikan yönetimi nezdinde gündeme getirebilirse iki ülke ilişkilerimiz arasında son derece faydalı olacağını söyledik. Bu konuda olumlu girişimler oldu önümüzdeki dönemde de olacak" diye konuştu.

Babacan yarın İşletme ve Sanayi Faslının resmen açılışını yapacaklarını söyleyerek, "Bu fasılla ilgili biliyorsunuz komisyon herhangi bir açılış kriteri önermemişti. Bazı ülkelerden farklı görüşler gelmesine rağmen bu zaman içinde çözüldü ve artık açılış kriteri olmadan bu fasılın açılabileceği konusunda bu konseyde genişleme alt grubu seviyesinde karar alınmış oldu. Ancak biliyorsunuz her fasılda olduğu gibi bu faslın kapanmasında da malum Kıbrıs konusuyla ilişkilendirilmiş durumda. Bu fasıl belki de ilk defa Kıbrıs konusunun bir kapanış kriteri olarak yeralacağı, zikredileceği bir fasıl. Orayla ilgili yine bazı sıkıntılar vardı. O kapanış kriterlerinin nasıl yazılacağı ile ilgili problemler vardı. Onların hepsi de dün akşam itibariyle çözülmüş durumda" diye konuştu.

AB ile olan ilişkilerimizde ciddi sıkıntılar yaşadığımızı hatırlatan Ali Babacan, "Kıbrıs etrafında dönüp dolaşan pek çok tartışma yaşadık. Tabi konu sadece Kıbrıs değildi, arkasında başka meseleler vardı. Ancak belki şunu vurgulamakta fayda var. Yarınki toplantıda bu faslın resmen açılıyor olması Türkiye'nin AB sürecinin sapasağlam rayında olduğunun, işin resmi sürecinin de artık düzgün bir şekilde işlemeye başladığının en önemli göstergesi, en önemli kanıtı olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title