Haberler

Derince Tünel Geçişi Açıldı... -Başbakan Erdoğan: -"milliyetçilik Hamasetle Olmaz. Millete Efendilikle Olmaz, Millete Hizmetkarlıkla Olur" (Fotoğraflı/görüntülü)

Sergül Keskin Yolcu Bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Bugün Asgari Ücretle Daha Az Alınıyorsa AK Parti'ye Oy Vermeyin Ama Daha Çok Alınıyorsa Bu İktidara Desteğinizi Sürdürün" Dedi.

Sergül Keskin Yolcu bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eğer bugün asgari ücretle daha az alınıyorsa AK Parti'ye oy vermeyin ama daha çok alınıyorsa bu iktidara desteğinizi sürdürün'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yapılan toplam 99 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, D-100 Karayolu Derince Tüneli Geçişi ve toplu açılış törenine gelişinde İGSAŞ işçileri tarafından, ''Sayın Başbakan, Büyük Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşu İGSAŞ kapanmasın'' yazılı pankartla karşılandı.

Burada konuşan Erdoğan, ekonomik göstergelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, annelere hitaben, ''Biz göreve geldiğimizde asgari ücretle ne kadar yumurta, çay, şeker, süt, peynir alınıyordu. Mutfağı en iyi siz biliyorsunuz. Eğer bugün asgari ücretle daha az alınıyorsa AK Parti'ye oy vermeyin ama daha çok alınıyorsa bu iktidara desteğinizi sürdürün'' diye konuştu.

Bu ülkede daha çok yapacakları hizmet olduğunu, ancak bazılarının ''Biz geldiğimizde mazot 1 milyon olacak, üniversite için harçlar kalkacak, imtihanlar kalkacak, fındık 8 YTL olacak'' dediğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunu söylerken neye göre söylüyorlar? Bugüne kadar gelen iktidarlarda böyle kuru sıkı atanlar hep vardı, ama bunun bedelini millet çok ağır ödedi. Neyle ödediler bu paraları. Darphanede para bastırarak. Darphanede parayı bastırdık, ama benim vatandaşımın alım gücü bitti. Diğer taraftan 2 verirken 4 götürdüler. Vatandaş maaşı arttı zannetti, halbuki cebindeki maaşı güneş altındaki kartopu gibi eriyordu.''

Bu arada, alanda bulunan bir vatandaşın ''Baykal rahat değilmiş, rahatlat'' sözleri üzerine Başbakan Erdoğan, ''Onun varlığında fayda var'' karşılığını verdi.

Erdoğan, her gün bir başka şehirde birçok güzel gelişmeyi birlikte yaşadıklarını ve iktidara gelirken verdikleri bütün sözleri bir bir yerine getirdiklerini söyledi.

-''BİZ BU ÜLKENİN DERTLİSİYİZ''-

Başbakan Erdoğan, halktan muhalefete yönelik sloganlar üzerine, ''Bunlar dertli değil. Bunların derdi yok. Bizim aşkımız var bu millete. Biz bu ülkenin dertlisiyiz. Biz diyoruz ki, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yan gelerek yatmak suretiyle çıkılmaz, çalışarak çıkılır. İşte biz bunu yapıyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, açılışı yapılan ilköğretim ve liselerin isimlerini sayarak, tek tek gidemedikleri için toplu açılış yaptıklarını söyledi.

''Kendilerinden önceki iktidarların açılışı yapılacak tek bir yer bulsalar bayram ettiklerini'' ifade eden Erdoğan, ''Bizden öncekiler perakendeciydi, biz toptancıyız. Farkımız bu'' dedi.

Erdoğan, eğitimden sağlığa, emniyetten adalete, toplu konuttan tarıma, enerji ve dış politikaya kadar birçok alanda dünya ile bütünleşme sözü verdiklerini ve bunların hepsini teker teker yerine getirdiklerini kaydetti.

-''FAZLA ÇALIŞMAMIZ LAZIM...''-

Başbakan Erdoğan, başlattıkları kalkınma seferberliğinin hızının artarak devam ettiğini, zaman zaman kendisine, ''Biraz kendine dikkat et'' şeklinde tavsiyede bulunulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Geçen İspanya Başbakanı da bunu söyledi. Doğru. O'na dedim ki, 'Sizde kişi başına düşen milli gelir bizimki ile mukayese ettiğimiz zaman aramızda 1'e 7 fark var. Bizim sana ulaşmamız için fazla çalışmamız lazım.' Göreve geldiğimizde kişi başına düşen milli gelir 2 bin 500 dolardı, bugün 5 bin 500 dolara çıktık. Ülkenin milli geliri 180 milyar dolardı, şimdi 410 milyar dolara çıktı. Bu yatarak olmuyor. İhracat 38 milyar dolardı, bu yıl 84 milyar dolara çıktı. Nereden nereye... Lafla olmuyor, koşarak oluyor. Enflasyon tek rakama indi. Birleşik faiz yüzde 67 idi, şimdi yüzde 19-20. İnşallah bunda da tek haneli rakama ineceğiz, inmeye mecburuz.''

Eğitimde ilköğretim ve lise öğrencilerine yapılan yardımlara da değinen Erdoğan, ''Bizden öncekiler hortumculara servis yapıyordu, biz halkımıza servis yapıyoruz. Farkımız bu'' dedi.

-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BURSU 150 YTL'YE ÇIKACAK-

Üniversite öğrencilerine verilen 45 YTL aylık bursun yılbaşında 150 YTL olacağını bildiren Erdoğan, ''Biz halkımız için varız. Halkımızın içinden geldik. Halkımızla beraberiz, halkımıza hizmetkarız. Farkımız bu. Milliyetçilik hamasetle olmaz, millete efendilikle olmaz. Millete hizmetkarlıkla olur. Biz bunu yapıyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, bu nedenle bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığın, 4 yılda 21 bini hayırseverler tarafından olmak üzere toplam 85 bin derslik yapıldığını bildirdi.

SSK ve devlet hastanelerinin birleştirildiğini, SSK'lılara ilaçlarını serbest eczanelerden alma imkanının getirildiğini belirten Erdoğan, ''Biz söz verdik mi yaparız. Biz ne aldanan ne de aldatılan olacağız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title