Haberler

Deprem Nedeniyle Düğünleri Yarım Kalan Çift İçin Kına Gecesi

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen deprem nedeniyle düğün törenleri yarım kalan Yusuf Sümer ile Ebru Köke çifti için Mevlana Evleri Çadırkenti'nde Türk Kızılayı tarafından kına gecesi yapıldı.

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen deprem nedeniyle düğün törenleri yarım kalan Yusuf Sümer ile Ebru Köke çifti için Mevlana Evleri Çadırkenti'nde Türk Kızılayı tarafından kına gecesi yapıldı.

Yusuf Sümer ile Ebru Köke çifti, "çayda çıra" oynayan grupla sosyal faaliyet çadırlarının önündeki boş alana geldi. Daha sonra, türküler eşliğinde çiftin kınası yakıldı.

Gelin ve damat, kına gecesinde yakınları ve Türk Kızılayı ekipleriyle halay çekerek, eğlendi.

Gelin Ebru Köke, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Ekim'deki deprem sırasında kuaförde olduğunu, damadın gelişini beklediği sırada deprem meydana geldiğini anlattı.

Köke, "Şimdi çok mutluyum. Sağ olsun Türk Kızılayı eksik kalan düğünümüzü tamamladı. Ne kadar iyi olursa olsun, yine de bizim istediğimiz gibi olmadı. İlk düğünümüz eksik de olsa yine de çok mutluyuz" dedi.

Damat Yusuf Sümer ise Türk Kızılayının kendileri için çok fedakarlık yaptığını belirterek, kendileri için düzenlenen geceden dolayı minnettar olduklarını ifade etti. Sümer, "İlk depremde ne kadar acı yaşadıysak bile zaman her şeyin ilacı. Şu anda Türk Kızılayı sayesinde, onların katkısıyla yaşadığımız acıyı unutmamız için böyle bir gece düzenlendi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şimdi hava çok soğuk. Ama yine de çok güzel bir gece" diye konuştu.

Sümer, deprem nedeniyle düğün yapmayı düşünmediklerini, yarın resmi nikah işlemlerini yapacaklarını söyledi.

Türk Kızılayı Alan Koordinatörü Seher Kuş ise yaptıkları alan çalışmasında iki gencin düğün günlerinde depremi yaşadıklarını ve düğünlerinin yarıda kaldığını öğrendiklerini, onların bu sıkıntısına çözüm bulmak istedikleri için kına gecesi düzenlediklerini söyledi. Kuş, "Bu sayede az da olsa bu depremden uzaklaşarak, eksik kalan mutluluklarını tamamlamış oluyorlar. Bizim için de bu çok önemli" dedi.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title