Haberler

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Doğru

Samsun, Sinop, Çankırı ve Amasya'daki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı.

Samsun, Sinop, Çankırı ve Amasya'daki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı.

Samsun'da vatandaşlar demokrasi nöbetinin 19. gününde ellerinde Türkiye bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Bir grup traktör sürücüsü de konvoy halinde meydana gelerek nöbete destek verdi.

Nöbete katılan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne tüm siyasi parti liderlerini davet etmesini olumlu karşıladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na 4 yıl önce PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Umut Bulut'un annesi Gülbahar Çayıroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından her akşam meydanlarda olduğunu söyledi.

Tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Çayıroğlu, "Zaten şimdiye kadar birlik olmadıkları hata. Hep birlikte canla, başla ölümüne kadar birlikte olmak gerekir. Birlik olmak için şimdiye kadar geç kaldılar, kenetlenmeliyiz. Ben bir şehit annesi olarak canla, başla buradayım. Her şey çok güzel olacak, düşmanlar yok olacak. Hepimiz bir beraber olacağız." dedi.

Emekli Necati Ağaoğlu ise Türkiye'de birlik ve beraberliğin olması gerektiğini vurguladı. Herkesin aynı ülkenin çocuğu olduğunu ifade eden Ağaoğlu, "Bunun CHP'lisi de, MHP'lisi de, AK Parti'lisi de hep kardeşiz. HDP'lilerle de kardeşiz ama bunları maşa olarak kullanan dış güçler var. Bizi kimse bölemez. Kimse macera peşinde koşmasın. Maceranın sonu hüsrandır. Bunlar hayal görüyor. Bizi tank, mermi korkutamaz." ifadelerini kullandı.

Emekli Zafer Karadağ da birlik ve beraberlik içerisinde "önce vatan" denilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Burada siyaset yok, önce vatan. Siyasi partilerin bir araya gelmesiyle kimse kimsenin kalbini kırmaz, birlikte kalkınırız." değerlendirmesinde bulundu.

Sinop

Sinop'ta vatandaşlar FETÖ darbe girişimine tepki göstermeye devam etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, okunan Kur'an'ı Kerim'i dinleyerek, şehit olanlar için edilen duaya eşlik etti. Vali Kemal Cirit ve protokol üyeleri de meydana gelerek vatandaşlara destek verdi.

Vatandaşlardan emekli Hakkı Sönmez AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılmaları yönündeki davetini ülkenin geleceği açısından çok önemli gördüğünü söyledi.

Mitingin yeni bir başlangıç olması dileğinde bulunan Sönmez, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı inşallah ülkemiz adına yeni bir başlangıç olacak. Zor zamanlarda aynı amaç uğruna bir araya gelmek çok önemli. Ben bu çağrıyı yerinde ve çok doğru bir davranış olarak görüyorum." ifadesini kullandı.

Çankırı

Çankırı'da da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini olumlu karşıladı.

Avukat Özer Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk günden beri demokrasi mitinglerine katılarak meydanları doldurduklarını söyledi. Çankırılıların büyük bir coşku ile meydanları doldurduğunu aktaran Arslan "Çankırı'da demokrasi nöbeti tutanların coşkusu oldukça fazla. Her geçen gün bu coşku artıyor. Millet meydanları boş bırakmayarak bu süreçte vatanına ve bayrağına sahip çıktı." dedi.

Demokrasi bilincinin çok önemli olduğunu dile getiren Arslan, Türk halkının 15 Temmuz gecesi demokrasisine sahip çıkarak gerekli yerlere gerekli mesajı verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin birlik ve beraberliği için siyasi partilerin liderlerine çok anlamlı bir çağrıda bulunduğunu belirten Arslan, "Cumhurbaşkanımızın siyasi partilerin liderlerini pazar günü yapılacak demokrasi mitingine çağırmasını oldukça olumlu buluyorum. Çok ince düşünülmüş bir çağrı bu. Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Bu zor günlerde birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlar olarak diğer siyasi partilerin liderlerini de meydanlarda görmek istiyoruz." diye konuştu.

Pazar günü dünyaya güzel bir mesaj verilmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, "Dünyaya Türkiye olarak o gün güzel bir mesaj verelim. Bunun için de hep birlikte o meydanda olup darbelerin karşısında nasıl durduğumuzu bir kez daha göstermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Amasya

Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla slogan attı, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti. Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri, meydanda toplanan vatandaşlarla sohbet ederek, demokrasi nöbetine destek verdi

Demokrasi mitingine destek için alanda bulunan Hasan Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi davet etmesini her açıdan önemli gördüğünü anlattı.

Bu günlerde birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini belirten Topçu, "Şu andaki siyasi tablo ve Cumhurbaşkanının bu davranışı çok güzel. Umarız her şey böyle gider. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbeye karşı dik duruşunu takdir ediyoruz. O dik durduğu sürece biz de onu destekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu daveti birliğimiz ve dirliğimiz için çok önemli. Birlik olmak gerekiyor. Allah devletimize, milletimize bu hainliği yapanların belasını versin. Allah birliğimizi daim etsin." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım AK Parti Samsun Politika Güncel Haberler

title