Haberler

Daum: Milli Takım için Umudumuz Sürüyor

Milli Futbol Takımı için Umudun Sürdüğünü Belirten Daum, Millilerin Maçın İkinci Yarısında İyi Oynadığını, Ancak Şansın Yanlarında Olmadığını Bildirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Marmara'daki sel felaketinde yaşananların çok acı olduğunu ifade ederek, ''Felaketlerden sonra yardımlaşma çok önemlidir. Belediyeler ve siyasetçiler bu tip durumlarda her zaman hazır omalılar. Artık bundan sonra söz uzmanlarda'' dedi.

Fenerbahçe'nin, Bursa yolculuğunda Pendik'ten Yalova'ya gittiği feribotta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Alman teknik adamın ifadeleri kulübün internet sitesinde de yayınlandı.

19. Dünya Şampiyonası elemelerinde Bosna-Hersek ile deplasmanda berabere kalarak gruptaki şansını zora sokan (A) Milli Futbol Takımı için umudun sürdüğünü belirten Daum, millilerin maçın ikinci yarısında iyi oynadığını, ancak şansın yanlarında olmadığını bildirdi.

Teknik direktör Fatih Terim'in de elinden geleni yaptığını belirten Daum, şöyle konuştu:

''Özellikle ikinci yarıda milli takım iyi oynadı. Ancak kimi maçlarda istediğiniz kadar iyi oynayın, size gerekli olan şanstır. Tüm yaşananlara karşın daha 2 maç var. Umudumuz sürüyor. Türk Milli Takımı'nın son 2 maçı da mutlaka alması gerekiyor ki sonra Bosna-Hersek puan yitirdiğinde biz neden maçlarımızı kazanamadık demesinler. Televizyondaki maç yayını ve görüntü çok karanlıktı. Bu kadar kritik ve önemli maça bu kadar kötü bir yayın olması beni şaşırttı. Fatih Hoca, elinden geleni yaptı, daha fazla şey yapamazdı.''

Yabancı futbolcu kontenjanının kadro seçiminde sorun yarattığını belirten Daum, ''Tabii ki sahada 6 yabancı olacak. Her maç yedek kalacak oyuncu aynı oyuncu olamaz. Bu söylediklerim yerliler için de geçerli. Hatta Semih ve Mehmet Topuz için de'' dedi.

(A) Milli Futbol Takımı'nda görev yapan oyuncuların üzüntüyle geri döndüklerini ifade eden Daum, şöyle devam etti:

''Galibiyetle dönselerdi Bursaspor maçına daha farklı bir atmosferle çıkarlardı. Milli maçlar arası dinlenme anlamında çok pozitif geçti. Bütün yabancı oyuncularımı birarada oynatamıyorum. Elime listeyi alıp, kimin oynayacağına çok rahat karar verebilirim. Bu işin kolay yönü. O yüzden futbolcularımla bu konuyu açıkça konuşmak zorundayım. Onlar da niçin yedek kaldıklarını bilmeli. Onlar da bu tercihi yaparken benim ne denli zorlandığımı anlamalı''

Fatih Terim'in Bosna-Hersek maçında hakem tarafından tribüne gönderilmesiyle ilgili olarak da Daum, ''Ortadaki görüntü Fatih hocanın ne kadar çok bu galibiyeti istediğini, herşeyi göze aldığını ve takımıyla birlikte olduğunu gösterir. Futbol duygusal bir spordur. Ben de Terim gibi agresif bir yapıya sahibim. Kimi zaman saha içinde ben de diplomatik olmak isterim ancak, zaman zaman ben de oluşan koşullarla kendimden geçiyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title