Haberler

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda İlk Etap Koşuldu

Alanya'da başlayan 48'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabını, Rabobak takımından Hollandalı Theo Bos kazandı.

Alanya'da başlayan 48'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabını, Rabobak takımından Hollandalı Theo Bos kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 25 takımdan 194 bisikletçinin katılımı ile başladı. Turun startını, Mola Kavşağı'nda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu birlikte verdi. Birinci etap olan 135 kilometrelik etabı 'Rabobank' takımından Hollandalı Tho Bos 3 saat 5 dakika 55 saniyeyle kazandı. İkinciliği 'Gren Edge' takımından aynı süre ve tekerlek farkı ile Avustralya'dan Harley Matthew Goss, üçüncülüğü 'Team Type 1' takımından aynı süre ve tekerlek farkıyla İtalyan Daniele Colli elde etti.

Etabın sprint birinciliğini ise 'Andalucia' takımından Javier Abeja Ramırez elde ederek 5 puan kazandı. İkinciliği 'Argos Shimano' takımından Albert Tımmer, üçüncülüğü de 'Salcano Arnavutköy' takımından Gabor Kasa kazandı.

'Türkiye Güzellikleri' priminin sahibi ise 'Lotto Belisol' takımından Frederigue Robert oldu. Bu kategorinin ikinciliğini 'Katusha' takımından Maxıw Belkov, üçüncülüğünü ise 'Argos Shimano' takımından Albert Tımmer elde etti.

Dereceye giren sporcuların ödüllerini, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, federasyonun yönetim kurulu üyesi Hasan Basri Aktan ve Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna verdi. Ömer Durna, sporculara uçak maketi ve çek hediye etti.

KAZADA 20 SPORCU DÜŞTÜ

Yarışın bitimine 2 kilometre kala meydana gelen kazada, yaklaşık 20 sporcu düştü. Sporcular daha sonra yarışa devam etti.

Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, turnuvayla Türkiye'nin güzelliklerinin Eurosport kanalı ve TRT tarafından dünyaya ulaştırıldığını belirtti.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise, "Bu turun önceki yıllara göre tersten başlaması, yani Alanya'da başlayıp, İstanbul'da sona erecek olması, turun en önemli özelliği" dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da, "Türkiye'ye gelen 31 milyon turistin 11 milyonu Antalya'ya geliyor. Amacımız 130 ülkede yayınlanacak bu organizasyonla, turist sayısını artırmak" diye konuştu.

Tur, yarın koşulacak 153 kilometrelik Alanya - Antalya etabı ile devam edecek. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Emin Müftüoğlu Mehmet Baykan Antalya Alanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title