Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölge insanının başına musallat edilen terör örgütlerinin tek zararı Müslümanlara olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölge insanının başına musallat edilen terör örgütlerinin tek zararı Müslümanlara olmuştur. Batı ülkeleri, bölgeye demokrasiyi getirmek istediklerini söylüyor, sonra demokratik yollarla işbaşına gelenleri deviren darbecileri kırmızı halılarla karşılıyor, hürmette kusur etmiyorlar." dedi.

Erdoğan, Malatya Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Niyazi-i Mısri'nin, İbn-i Arabi'nin şehri Malatya'nın, tarihine, kültürüne, medeniyetine saldıranlar karşısında ortaya koyduğu vakur duruşla eşi bulunmaz bir şehir olduğunu gösterdiğini ifade eden Erdoğan, Evliya Çelebi'nin, Malatya halkının "garip" dostu olduğunu ve ikramlarının bolluğunu anlattığını aktardı.

Erdoğan, "Sofrası bol, tenceresi bol. Malatyalı, aynı zamanda emin insandır, güvenilir insandır, bunun için gümrüklerimizi Malatyalı kardeşlerimize emanet ettik." diye konuştu.

"Çukur siyaseti ile Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat biz kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz." diye konuşan Erdoğan, "Şunu unutmayın, İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor, Türkiye de size bakıyor. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken arkamda ülkemizin tamamının, özellikle de Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum ve yine biliyorum ki herkes sussa Malatyalı susmaz. Herkes ümidini kaybetse Malatyalı kaybetmez. Herkes teslim olsa Malatyalı teslim olmaz çünkü Malatyalı mücadele insanıdır. Malatya ayaktaysa Allah'ın izniyle Türkiye ayakta demektir. İşte burada görüyorum ki Malatya, Beydağı gibi dimdik ayakta. Allah birliğimizi, beraberliğimizi uhuvvetimizi daim etsin." ifadelerini kullandı.

Malatya'dan ve 80 vilayetten aldıkları güçle tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediklerini dile getiren Erdoğan, "4 sütun üzerinde yükselen bir Türkiye... Eğer bunlardan biri sallanırsa inanın bana bizi bu topraklarda bir gün dahi yaşatmazlar. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abhaz'ıyla, Boşnak'ıyla, Roman'ıyla Arnavut'uyla, Türkiye'deki 79 milyonla biz tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar, bizi bölemeyecekler, bizi ayırmak, bölmek isteyenler, bunun bedelini, işte şurada temmuzdan bu yana ödedikleri gibi, kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecekler." dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tek bayrak. Bayrağımıza eş bayrak yok. Rengi, şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız, her yıldız bir şehittir. Buradan ülkemin annesine, babasına sesleniyorum, tüm milletime sesleniyorum. 'Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor peygamber.' Peygamberlikten sonra en yüce makam neresi? Şehitlik. Şehitlerimiz var ama bilesiniz ki şu anda binlerce de teröristi Allah'ın izniyle onları o çukurlara gömdük.

780 bin kilometrekareyle tek vatan... Bu vatan topraklarında operasyon yapılamaz, boşuna heveslenmesinler. Bu vatan toprakları, Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır ve burada operasyon yok.

Tek devlet...Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devlet, asla... Neymiş o? Paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler, işte Amerika'da kendilerine bir 400 dönüm yer vermişler, herhalde onların devleti orası. Ne olacak? Biz diyoruz ki legal görünüm altında illegal çalışmaları yapan bu kişiyi ya deport edin veyahut bize gönderin. Oradan ülkemin içini karıştırıyor ve gereği neyse biz de bunu yapıyoruz, yapacağız. Bir kısmı kaçıp Amerika'ya gidiyor, Avrupa'ya gidiyor, bir kısmı da şu anda hapishanede yaşıyor.

Tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti devleti. Başka bir şey asla."

"Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede ve ülkede yaşanan gelişmelere de değinerek, bu coğrafyayı kana ve ateşe boğanların, kardeşi kardeşe kırdırdıklarını söyledi.

Öldürenin de ölenin de "Allahuekber" dediğini belirten Erdoğan, "Bölge insanının başına musallat edilen terör örgütlerinin tek zararı Müslümanlara olmuştur. Batı ülkeleri, bölgeye demokrasiyi getirmek istediklerini söylüyor, sonra demokratik yollarla işbaşına gelenleri deviren darbecileri kırmızı halılarla karşılıyor, hürmette kusur etmiyorlar." şeklinde konuştu.

Erdoğan, sahip oldukları enerji kaynakları sayesinde refah içinde yaşaması gereken ülkeler ve toplumların başının bir türlü musibetten kurtulmadığını dile getirerek, petrol paralarının, bu ülkelerin kendi vatandaşları dışında herkesi zengin ettiğini söyledi.

Suriye'de yakılan ateşin, Türkiye dahil olmak üzere bölgenin tamamını ve dünyayı etkileyecek boyuta ulaştığını ifade eden Erdoğan, 600 bine yakın insanın terörist Esed tarafından öldürüldüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed'e destek verenleri tarihin affetmeyeceğini belirterek, Türkiye'nin, ?topraklarında barındırdığı 3 milyon göçmen ile bu alanda dünyada ilk sırada yer aldığını hatırlattı.

Türkiye'nin göçmen konusundaki fedakarlığını görmezden gelenlerin, kapılarına birkaç yüz bin mülteci dayanınca hemen sınırlarını kapattıklarına işaret eden Erdoğan, "Terörle mücadelemiz yüzünden bizi eleştirenler, bombalar kendi topraklarında patlamaya başlayınca demokrasiyi de özgürlükleri de rafa kaldıracak hale geldiler. Vize konusunda, Türkiye'ye terörle mücadele konusunda, 'terörle mücadele yasasını değiştirin' diyenler, önce Avrupa Parlamentosunun kapısında, yanında terörist çadırı açanların o çadırlarını kaldırsınlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" diyerek tamamladı.

Törenden notlar

Konuşması öncesinde kendisine seslenen bir vatandaşın yanına giderek bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanına gelen çocukları öperek, hediye verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışına geçildi. "Hazır mıyız Malatya? Gadanızı alayım, Allah'ınıza kurban, bak rahmet de geldi. Kayısılar nasıl? Bereket? Elhamdülillah bolluk var. ya Allah Bismillah" ifadelerini kullanan Erdoğan, beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Tören alanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Dünya Beşten Büyüktür" ifadesinin farklı dillerde yazılı olduğu pankart ile "Tenzile anne ruhun şad olsun, ümmet oğlunla iftihar ediyor", "Esnafın dostu, kimsesizlerin kimsesi, yetimlerin babası, İslam dünyasının sesi cumhurun başkanı" ve "Cumhurun başkanı, milletin adamı hoş geldiniz" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Törende, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri, Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da hazır bulundu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Evliya Çelebi Malatya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title