Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, çözüm sürecine ilişkin "Türkiye, tarihinin önemli bir dönüm noktasından, bir darboğazdan, bir tünelden geçiyor tabiri caizse."

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, çözüm sürecine ilişkin " Türkiye, tarihinin önemli bir dönüm noktasından, bir darboğazdan, bir tünelden geçiyor tabiri caizse. Meselenin esası hepimizin belki müşterek hayali, beklentisi noksansız bir demokrasinin inşasıdır" dedi.

Manisa'da temaslarda bulunan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu, Anemon Otel'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaptı.

Burada bir konuşma yapan Özgürel, sürecin başarıya ulaşması için sivil toplum kuruluşları arasında her hangi bir ayrım yapmadan destek vereni de vermeyeni de dinlemeye çalıştıklarını söyledi.

" Türkiye, tarihinin önemli bir dönüm noktasından, bir darboğazdan, bir tünelden geçiyor. Meselenin esası hepimizin belki müşterek hayali, beklentisi noksansız bir demokrasinin inşasıdır" diyen Özgürel, bu konuda en büyük engelin uzunca bir süredir devam eden şiddet ve terör ortamı olduğunu ifade etti.

Terörün son bulmamasıyla siyasetin de buna paralel olarak demokratik ortam için daha fazla proje geliştirmesi gerektiğini vurgulan Özgürel, şunları kaydetti:

"O bakımdan öncelikle silahın şiddetin son bulması gerekiyor. Akabinde Türkiye'de hepimizin, ülkeyi yönetme iddiasında olan bütün siyasi partilerin programlarında olan ve taahhütleri de olan yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. 1980 darbesinin ürünü olan anayasadan uzak, herkeste olumsuz hatıralar bırakmış bir ihtilalin önümüze koyduğu anayasadan farklı geleceği, 21. yüzyılı ve sonrasını kavramaya matuf yepyeni bir anayasanın inşasına yönelmek. Sürecin esası budur."

-"Sivil toplum kuruluşları arasında ayrım yok"

Akil İnsanlar Heyeti olarak Türkiye'nin yedi bölgesinde temaslarda bulunduklarını hatırlatan Avni Özgürel, sürecin başarıya ulaşması için sivil toplum kuruluşları arasında her hangi bir ayrımın söz konusu olmadığını sürece destek versin ya da vermesin herkesle görüşmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Görüşmelerde, bütün itirazları, destekleri, önerileri sözlü ya da yazılı olarak aldıklarını ve hükümete ilettiklerini anlatan Özgürel, "Türkiye'de demokratik bir ortamda yaşıyoruz. Eksik de olsa bir demokrasi kültürümüz var. Yapılan protesto ve itirazları da bir hak olarak görüyoruz. Yeter ki bir birimize saygı içinde itirazlarımızı seslendirelim" şeklinde konuştu.

Özgürel, ayrıca heyet başkanı Tarhan Erdem'in dün yapılan temaslar sırasında yorulduğu için otelde dinlendiğini, bu nedenle toplantıya katılamadığını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı otele adı davetliler listesinde olmayanlar alınmadı. - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Avni Özgürel Türkiye Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title