Haberler

Çorum: Çorum'da Yerel Yönetimler

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Kentin 2030 Yılına Kadar İçme Suyu İhtiyacını Karşılayacak Olan ve Yüzde 70'i Tamamlanan Arıtma Tesisinin, Günde 60 Bin Metreküp Su Arıtacağını Bildirdi.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, kentin 2030 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve yüzde 70'i tamamlanan arıtma tesisinin, günde 60 bin metreküp su arıtacağını bildirdi.

Başkan Atlamaz, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda hızla yapılaşmanın arttığı Çorum'da gelecek yıllarda gündeme gelebilecek içme suyu sıkıntısının bugünden önlenmesi amacıyla Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden içme suyu arıtma tesisiyle Çorum'un gelecekteki su ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiğini kaydetti. Saniyede 700 litre ve günde 60 bin 480 metreküp su arıtabilme kapasitesine sahip olacak olan tesisin yüzde 70'inin tamamlandığını ifade eden Atlamaz, tesisin klor, demir III klorür, sodyum hidroksit, potasyum permanganat, aktif karbon, kostik soda gibi kimyasallarla içme suyunu arıtabilecek sistemlerle projelendirildiğini belirtti.

Projenin 9.2 milyon YTL'ye ihale edildiğini ifade eden Atlamaz, ''Bu tesisin faaliyet geçmesiyle birlikte 2030 yılına kadar içme suyu konusunda Çorum'da sıkıntı yaşamayacağız. Bitiş tarihi 2007 yılı olan projenin 2006 yılında da bitirilmesi söz konusu. En kısa sürede tamamlanmasını umut ediyoruz'' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title