Haberler

Çöplükteki Yangın Yeniden Alevlendi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, beş belediyenin kullandığı çöplerin toplandığı vahşi depolama alanında gece metan gazı patlaması sonucu çıkan yangını söndürme çalışmaları sürerken ikinci bir patlama daha yaşandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, beş belediyenin kullandığı çöplerin toplandığı vahşi depolama alanında gece metan gazı patlaması sonucu çıkan yangını söndürme çalışları sürerken ikinci bir patlama daha yaşandı. Saat 15. 30 sıralarında patlamayla birlikte yangın tekrar büyüyerek gece olduğu gibi maki ve bozuk orman alanına da sıçradı.

Alevlere, Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 6 arazöz, 40 orman işçisi, Bodrum ve çevre belde belediyelerine ait 12 itfaiye aracı ile karadan, Muğla Orman Bölge Müdürmlüğü'ne ait iki helikopter ve bir uçakla da havadan müdahale edildi. Kaymakamlığın talimatıyla bölgedeki su tankeri ve iş makineleri de çöp depolama alanına yönlendilirken, Milas ve Yatağan Orman İşletme Şefliği'nden de takviye istendi. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

Bodrum Orman İşletme Müdürü Önder Barut, "14 saattir çöplükteki söndürme çalışmalarımız sürüyor. İkinci patlamayla alevler tekrar büyüdü. Yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmiyor. Ancak, Pedasa Yaylası'ndaki ormlanlık alana ulaşmaması için mücadele veriyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title