Haberler

Çocuklar, En Yakın Dostları İçin En Çok Mamayı Topladılar

Güncelleme:

Öğrenciler bu kez, barınaklardaki hayvanlar için mama toplama rekoru kırdı!

Bostancı Doğa Koleji öğrencileri, Ataşehir bölgesindeki yaşıtları ile birlikte bu kez hayvanlar için harekete geçti. Öğrenciler, Carrefour İçerenköy öncülüğünde her yıl düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında "En Çok Çocukla En Çok Mama Toplama Rekorunu" kırdılar.

Bostancı Doğa Koleji öğrencileri ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullardaki yüzlerce çocuk, en yakın dostları için bir kez daha harekete geçti.

Geçtiğimiz hafta 23 Nisan kutlamaları kapsamında farklı ülkeden gelen 382 çocukla birlikte Boğaz'da rekor denemesi yapan Doğa Koleji öğrencileri, "Hayvan hakları için denizde yürüyoruz" sloganı ile tüm dünyaya evrensel mesajlarını İstanbul'dan aktarmışlar ve bir dünya rekoruna imza atmışlardı. 23 Nisan şenlikleri için Türkiye'ye gelen 14 ülkeden 382 çocuk, ülkelerinden getirdikleri kedi ve köpek mamalarını etkinlik için özel olarak hazırlanan mama kumbarasına atmışlardı.

Doğa Koleji öğrencilerinin hayvan haklarına dikkat çekmek için düzenlendiği etkinliğin ikinci ayağı, bugün İçerenköy Carrefour'da düzenlendi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri kedi ve köpek mamalarını, barınaklardaki hayvanlara verilmek üzere, İçerenköy Carrefour rekor alanındaki kumbaralarda biriktirdi. Yaklaşık 8 yüz çocuğun katıldığı rekor denemesinde etkinlik boyunca yüzlerce kilo kedi ve köpek maması toplandı.

Çocukların topladığı mamalar, Gazeteci-Sunucu Ömür Gedik, HAÇİKO Derneği yetkilileri ve Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki "Rekor Tescil ve Hakem Heyeti" tarafından tescil edildi.

Çocukların topladığı mamalar, HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği) yetkililerine teslim edilerek, barınaklara gönderildi.

Rekor denemesine katılan çocuklara, sokak hayvanlarının yaz sıcaklarında su içebilmesi için özel olarak hazırlanmış binlerce su kabı da dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğa Koleji İçerenköy 23 Nisan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title