Haberler

Cizre'de Öldürülen Pkk'lı 5 Güvenlik Görevlisini Şehit Etmiş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Polisle Girdiği Çatışmada Ölü Olarak Geçirilen PKK'lı Terörist Abdullah Hezer'in, 2006'dan İtibaren, 5 Güvenlik Görevlisinin Şehit Olduğu 3 Ayrı Saldırıya Katıldığı Açıklandı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde polisle girdiği çatışmada ölü olarak geçirilen PKK'lı terörist Abdullah Hezer'in, 2006'dan itibaren, 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu 3 ayrı saldırıya katıldığı açıklandı.

Şırnak Valiliği, Cizre'de 2 gün önce çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüsün geçiş güzergahına bomba yerleştirmek isterken farkedilen ve güvenlik güçleriyle girdikleri 1'i ölü, 1 de sağ ele geçirilen 2 teröristen öldürülen Abdullah Hezer'in 5 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırılara katıldığını açıkladı. PKK'nın Cizre sorumlusu olduğu belirtilen Hezer ve diğer teröristle birlikte 1 Kalaşnikof tüfek, bu tüfeğe ait birbirine bantlanmış 2 dolu şarjör, 1 Browning marka tabanca ve bu tabancaya ait 2 dolu şarjör, 2 patlamaya hazır el bombası, 1 Uzi marka tabanca ve bu tabancaya ait 2 dolu şarjör ele geçirildi.

Valilik, terörist Hezer'in 10 Temmuz 2006 tarihinde İdil İlçesi'nde 2 polis memurunun şehit edilmesi, 24 Aralık 2008 tarihinde Cizre'de askeri bir araca yönelik silahlı saldırıda 3 askerin şehit edilmesi, 03 Temmuz 2009'da İdil'de Mehmet Sıdık Teykurtaş adlı sivilin öldürüldüğü eylemlere katıldığını açıkladı. Teröristin, 'terör amaçlı örgüte üye olma' suçundan güvenlik kuvvetleri tarafınan arandığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title