Haberler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Meclisin Yetkisini Alıyorsunuz Bir Kişiye Veriyorsunuz. Kıdem Tazminatını...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Meclisin yetkisini alıyorsunuz bir kişiye veriyorsunuz. Kıdem tazminatını bir kalemde tak diye kaldırdım diyebilir.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Meclisin yetkisini alıyorsunuz bir kişiye veriyorsunuz. Kıdem tazminatını bir kalemde tak diye kaldırdım diyebilir. Efendim bu olmaz. Neden olmasın? Kanuni mi? Evet. Sorun verilen yetkinin boyutlarında."

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu,sistem bilmiyor eleştirilerine;"Gayet basit. Bugünkü modele göre çoğunluk partisinin lideri başbakandır. Onu söylüyorum. Yeni modele göre o başbakan olamayacak. Yeni modele göre seçim yapıldı, bir partinin oyu yüzde 49 oldu. Partinin genel başkanı duruyor yüzde 49 oyla ama başkan olamıyor. Başkan olması için 51 oya ihtiyaç var. Ne yapacağız? Yeni modele göre ikinci seçime gideceğiz. İkinci seçime gidilirse çoğunluk partisinin değil de başka bir partinin lideri seçildi. Mümkün mü? Mümkün. O zaman ne olacak? Başkan başka bir yerden, parlamentoda çoğunluk partisinin lideri başka olacak. Yani bugünkü konumda başbakan başka biri olacak. Orada çoğunluk partisinin başkanı yerine başbakan dediğim için bu söylem kullanılıyor. Ama ben gayet haklıyım. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş kavgalara sebep olacak eğer bu durum yaşanırsa. Uzlaşma olacağını düşünmüyorum. Başkan ve parlamento arasında bir ilişki olmayacak zaten. Bir sorunu çözelim derken daha büyük bir sorunun çıkmasına ortam hazırlıyor bu durum. Sorun verilen yetkide. Meclisin yetksini alıyorsunuz bir kişiye veriyorsunuz. Kıdem tazminatını bir kalemde tak diye kaldırdım diyebilir. Efendim bu olmaz. Neden olmasın? Kanuni mi? Evet. Sorun verilen yetkinin boyutlarında."

"ABD'de hakim tayin ediyor ama onay almadığı sürece yerlerine oturamıyorlar. Bizim değişiklikte 15 üyenin 12'sini doğrudan başkan tayin ediyor. Ne Meclis'e geliyorlar, ne hesap verme gibi bir şeyleri yok. Partinin genel başkanı hakim tayin eder mi? Benim tayin ettiğim bir hakime Vatan Partili, MHP'li vatandaş nasıl güvenecek? Bu hakimi CHP'nin Genel Başkanı tayin etti. Kafasında bir sürü soru işareti çıkar. Anayasada kaç tane başkan yardımcısı olacağının sınırı yok. Cumhurbaşkanının konuşmasından okuyayım size. Bana sataşarak ifade ediyor, 'Ey Kılıçdaroğlu anladın mı? Yeterli sayıda başkan yardımcısı var, bir olabilir, iki olabilir, üç olabilir. Bunu kim tayin ediyor başkan' dedi. Ben de kendisine teşekkür ediyorum beni doğruladığı için. Kaç başkan yardımcısı var? Belli değil. Binlerce başkan yardımcısı tayin edecek demiyorum ama bu işin sınırı kişinin keyfine bırakılmış. Olmaz. Devlette kurallar vardır, bir bakanlıktan kaç tane genel müdür olacak, bir devlette kaç tane bakan olacak bunların tamamını milli iradenin kalbi olan parlamento belirliyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title