Haberler

CHP'li Koç Samsun'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, Irak'ı Fiili İşgal Altında Tutan ABD'nin PKK Terörünü Bitirmesi Gerektiğini Belirterek, Türkiye'nin "Önleminizi Alamıyorsanız Ben Alırım" Deme Noktasına Geldiğini Söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, Irak'ı fiili işgal altında tutan ABD'nin PKK terörünü bitirmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin "Önleminizi alamıyorsanız ben alırım" deme noktasına geldiğini söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ni ziyaret ederek Başkan Adnan Adıyaman ve dernek üyeleriyle görüşen CHP'li Haluk Koç, ABD okyanus ötesinden gelip Irak'ı işgal ederken, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden PKK'yı sınır ötesinde neden durdurmadığıyla ilgili soruyu cevaplandırdı. Bu konuda hükümete yardımcı olduklarını ve destek verdiklerini belirten Koç, "Kuzey Irak'ta, Irak Anayasası'nın kabulünden sonra oluşacak olan bir Irak Federe Kürt Devleti'nin, daha sonra Ermenistan ve İsrail boyutuyla ilişkiye girerek, Türkiye üzerinde daha farklı talepler gündeme getirilebileceğinin altını çizmeye çalışıyoruz. Hem jeostratejik hem jeopolitik olarak Türkiye üzerindeki riskleri anlatmaya çalışıyoruz. 1 Mart Tezkeresi'yle neyi engelledik, bunu anlatmaya çalışıyoruz. Hala bir kısım küresel nimetlerin sofralarından faydalananlar, '1 Mart'ta CHP böyle yaptı o yüzden sıkıntıya giriyoruz' diyebiliyorlar. 1 Mart Türkiye'nin örtülü fiili işgalini önleyen bir reddir. ABD, Türkiye'ye gelin, 'Musul'a, Kerkük'e girin, istediğinizi yapın' demeyecekti. ABD 62 bin 500 askeri, 252 uçağı, bilmem kaç helikopteriyle ülkemizin en hassas bölgesine gelip konuşlanacak, '6 ay, 6 ay daha' diyerek Çekiç Güç gibi süresi uzatılacaktı. Sınır ötesi harekatla ilgili durum ise farklı" dedi.

Şu anda sınır ötesi harekatla ilgili, "Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı orada otorite kimse önlem alsın" dediklerini dile getiren Koç, şunları söyledi:

"Alamıyorlarsa ve bu iş bizim ulusal güvenliğimizi zaafa uğratıyorsa, biz önlem alalım. Biz 'Elimizde kelle koltukta hemen oraya dalalım' demiyoruz. Önce otorite kimse önlemini alsın. Kim o otorite? Kuzey Irak'ta yapılandırılmaya çalışılan yapı. Sonra fiili işgali kim yapıyor orada, ABD. 'Al kardeşim önlemini, almıyorsan ben alayım'. Bunu deme noktasına geldik".

Dernek Başkanı Adnan Adıyaman ise Türkiye'de bütün kesimlerin ülke menfaatleri için hareket etmesi ve emperyalistlere karşı ortak milli ve manevi değerlerin harekete geçirilmesi gerektiğini dile getirdikten sonra CHP'li Koç'a ziyaretin anısına plaket verdi.

(AG-SA-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title