Haberler

CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, taş ocaklarının bölgedeki turizm faaliyetlerini olumsuz etkilediğini savundu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, taş ocaklarının bölgedeki turizm faaliyetlerini olumsuz etkilediğini savundu.

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Keşan ilçesinin Mecidiye köyü yakınlarında ayazma bayırı mevkisinde DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından taş ocağı açılacağını belirtti.

Taş ocağının doğaya ve çeşitli sektörlere zarar verdiğini öne süren Gaytancıoğlu, "Taş ocağına karşı bölgede başlatılan imza kampanyasına destek veriyorum. Mecidiye köyünün kuzey bölgesinde artmaya başlayan taş ocakları doğaya ciddi tahribat veriyor. Taş ocakları bölgedeki turizm faaliyetlerini olumsuz etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Turizm bölgesinde taş ocağı açılmasına karşı olduğunu aktaran Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"2003 - 2007 yılları arasında 3213 sayılı maden yasasının 7. maddesi, madencilik faaliyetleri izin yönetmeliği ve ÇED yönetmeliklerinde yapılan değişikliklerle kum ve taş ocakları ruhsatlarının verilmesinin ÇED yönetmeliği kapsamından çıkarılarak maden kanunu ve yönetmelikleri kapsamına alınmasını da yanlış buluyorum. Taş ocakları sahipleri lehine yapılan bu değişiklik ile ruhsat almak çok kolaylaşmıştır. Taş ocaklarının sayısı artırmıştır. Çevre konusunda uzmanlarla birlikte Mecidiye mevkisinin durumunu özellikle inceleyeceğiz ve bu konuda elimizden ne geliyorsa yapacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Okan Gaytancıoğlu Mecidiye Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title