Haberler

Cezayir'de Kabine Değişikliği

Cumhurbaşkanı Buteflika kabine değişikliğine gitti

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, kabinede değişikliğe gitti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Buteflika'nın, anayasanın 79. maddesi gereğince ve Başbakan Abdulmalik Sellal ile yaptığı istişare sonrasında kabinede değişikliğe gittiği belirtildi.

Açıklanan yeni kabinede, Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi Başkanı Ramazan Lamamra Murad Medelsi'nin yerine Dışişleri Bakanlığına, Anayasa Konseyi Başkanı Et-Tayyib Belıyz, Dihu Veled Kabiliyye'nin yerine İçişleri Bakanlığına, Et-Tayyib Luh Adalet Bakanlığı, Ahmed Kayid Salih Savunma Bakanı Yardımcılığı, Kerim Cudi Maliye Bakanlığı, Yusuf Yusufi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Buabdullah Gulamallah ise Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı görevine getirildi.

Sellal'ın başbakanlık görevine devam ettiği ve 32 kişiden oluşan yeni kabinede 4 de kadın bakan bulunuyor.

Yeni atanan bakanların, 1999 yılından bu yana görevde bulunan ve 2014 Nisan ayında görev süresi dolan Buteflika'nın güvendiği isimler olduğu ifade ediliyor.

28 Nisan'da rahatsızlanan Buteflika, Paris'teki Val de Grace Askeri Hastanesinde tedavi gördükten sonra geçen temmuz ayında Cezayir'e dönmüştü. -

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Cezayir Afrika Cudi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title