Haberler

Çerkezköy'de Ek Okul Binası Açılışı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesine Bağlı Kanıkağıl Köyüne Yapılan 8 Derslikli Ek Okul Binasının Açılışına Katılan Vali Aydın Nezih Doğan, Köyün Türkiye'de En Çok Kamu Yatırımı Alan Köy Olduğunu Söyledi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Kanıkağıl köyüne yapılan 8 derslikli ek okul binasının açılışına katılan Vali Aydın Nezih Doğan, köyün Türkiye'de en çok kamu yatırımı alan köy olduğunu söyledi.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çerkezköy ilçesine bağlı Kanıkağıl köyünde aynı adı taşıyan 8 derslik ek okul binası açılışına katıldı. Açılış önce konuşma yapan Vali Doğan, 2 yıl içerisinde köyün 1 milyon 200 YTL kamu yatırımı aldığını ifade etti. Doğan, "Türkiye Cumhuriyeti genç bir cumhuriyet ve bu genç cumhuriyet zaman zaman köylerde çeşitli çalışmalar yaptı. Örnek köyler oluşturdu. Adına da çoğu zaman bu köylerin 'cumhuriyet' denildi. Ancak benim kaymakamlık hayatımda gezdiğim, gördüğüm müfettiş olarak gezdiğim birçok ilçede 'Cumhuriyet Köyü' olarak seçilen ilçede kamu yatırımları yapılan bir köyden daha güzel bir köydeyiz bugün. 2006 yılında 4 km'lik köy yolu bağlantısı yaptık. 12 bin 260 metrelik kanalizasyon şebekesi yaptık. Köy içi parke taşı yaptık ve yolların standardını yaptık bu ek binayı okula yaptık" dedi.

Türkiye'nin imkanları gözetildiğinde Kanıkağıl köyünün, Türkiye içerisinde alınan kamu hizmetleri bakımından çok seçkin bir yere sahip olduğunu belirten Vali Doğan, "Bütün yapılan yatırımlar için kamu kaynağı için iki yılda köyümüze 1 milyon 200 YTL'dir. Bu büyük bir paradır, Türkiye'nin imkanları gözetildiğinde Kanıkağıl köyü Türkiye içerisinde alınan kamu hizmetleri bakımından çok seçtin bir yere sahiptir. Hatta daha iddialı konuşabiliriz ki, Türkiye'de en çok kamu yatırımı alan köy Kanıkağıl Köyü'dür diyebiliriz. Bu hizmetlerin devlet tarafından verilmesinin bir karşılığı olmalıdır. Bu da bu köyün millete ve devlete çok daha fazla sahip çıkmasıdır. İlk olarak çocuklarımıza sahip çıkmaktır bunun içinde bu yaptırdığımız okula sahip çıkmaktır. Benim Tekirdağlılara ve Kanıkağıl köyüne güvenim tamdır" şeklinde konuştu.

Çerkezköy Kaymakamı Akın Varıcıer ise ilçede büyüyen ve artan genç nüfus içi yeni kültürel ve sportif alanlara ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Çerkezköy İlçemiz fiziki yapılaşma bakımından Tekirdağ'da en fazla katkıyı alan ilçedir. İlk ve orta dereceli okullarda toplam 270 derslik yapıldı. Şimdiki ek binalar ile birlikte bu rakam 352'ye çıkacaktır. Fiziki olarak bir sorunumuz yok. Artık kendimize yeni bir yön tayin etmek gerekiyor. Büyüyen ve genç bir nufüsu sahip olması nedeniyle sosyo kültürel ve spor alanlarına ihtiyacımız olacaktır. Bu nedenle tıpkı bu okulun yapımı gibi bundan sonra sportif alanların meydana getirilmesinde Valiliğiz ve kaymakamlığımızın desteği ile bu projeleri gerçekleştireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ek bina açılışı yapılarak verdikleri katkılardan dolayı kurum temsilcilerine Vali Aydın Nezih Doğan tarafından teşekkür plaketi verildi. Törene, Vali Doğan'ın yanı sıra MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Çerkezköy Kaymakamı Akın Varıcıer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve köylüler katıldı.

(EÖ-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title