Haberler

Cerattepe'de Yapılması Planlanan Madencilik Faaliyetleri - Davul Çalarak Protesto Ettiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kadınların yürüyüşü Kadınların düdük çalması Davul çalan kadınlar Grup adına açıklama yapan platform üyesi Aydan Yerlikaya Horon oynayan kadınlar Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti, Artvin Kadın Dayanışma Platformu üyeleri tarafından protesto edildi Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti Artvin Kadın Dayanışma Platformu üyeleri tarafından protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kadınların yürüyüşü

Kadınların düdük çalması

Davul çalan kadınlar

Grup adına açıklama yapan platform üyesi Aydan Yerlikaya

Horon oynayan kadınlar Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri

Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti, Artvin Kadın Dayanışma Platformu üyeleri tarafından protesto edildi

Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti Artvin Kadın Dayanışma Platformu üyeleri tarafından protesto edildi.

Halitpaşa Kavşağı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, akordiyon, davul ve düdük çalarak, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurarak İnönü Mahallesi Cumhuriyet Caddesi güzergahında protesto amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Grup adına açıklama yapan platform üyesi Aydan Yerlikaya, halkın günlerdir belli bilgilerle maden konusunda ikna edilmeye çalışıldığını savundu.

Yerlikaya, halkın, kapalı galeri usulü yapılacak maden işletmesine razı olmasının istendiğini öne sürerek, "Oysa bilmiyorlar ki bu topraklarda herkes maden mühendisi, jeolog, orman mühendisi ve botanikçi kadar biliyor neler yaşayacağını çünkü 20 yıldır bu şehirde konferanslar, paneller boşuna yapılmıyor. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Biz, bize dayatılan tüm gerçeklerin farkındayız" dedi.

Madenin ülke ekonomisine iddia edildiği gibi bir katkı sağlamayacağını ileri süren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Madenden elde edilen kazancın yüzde 98'i maden şirketine, yüzde 2'si de devlet bütçesine girecek. Maden şirketi, bu işletmesinde sadece ilden 86 kişiye istihdam sağlayacak. Artvin halkı olarak, tüm bu gerçekleri ortaya çıkartacak bilim heyetine güvenimiz tam. Buraya gelen tüm bilim adamları, bir çocuğun dahi bildiği bu gerçekleri yerinde tespit etti. Bilimsel gerçekler değişmediğine göre, gelen heyetin de bizim aleyhimize karar vermeyeceğine olan inancımızla tüm Artvin halkı olarak yine el ele, kol kola 14 Mart'ta heyeti karşılayacağız."

Açıklamanın ardından bir süre horon oynayan gruptakiler daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title