Haberler

Çanakkale: Çydd'den "Atatürk'ün 125.yılında, Çağdaş Olmak" Konulu Konferans

- Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (Çydd) Şubesi Tarafından, Belediye Meclis Salonunda "Atatürk'ün 125.yılında, Çağdaş Olmak" Konulu Konferans Düzenlendi.

- Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) şubesi tarafından, belediye meclis salonunda "Atatürk'ün 125.Yılında, Çağdaş Olmak" konulu konferans düzenlendi.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi olan Prof.Dr.Filiz Meriçli'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Türkiye'deki eğitim sorunları konuşuldu. Meriçli, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 6 milyonu kadın 7,5 milyon okuma-yazma bilmeyen kişinin, okulu olmayan ve okulu olup da çatısı akan yerlerin bulunduğunu söyleyerek, "Okuma-yazma bilmeyen kızlarımız var. Bilime ve insana saygılı Atatürk, daha o yıllarda stratejik planlamayı yapmaya başlamıştı. Atatürk, çağdaş bir yaşam için devrimler yapıyor ve yaşamın her kanadında önder olmayı sürdürüyordu. Cumhuriyet kızları, 1926'da fakülte bitirip meslek sahibi olurken; yıl 2006'da İstanbul Bağcılarda Kadın Parkı açılıyor. Bunlara yol açan en büyük sebep eğitim. Bu sorunları çözecek olanlar da öğretmenlerimiz. Çağdaş ülkenin çağdaş insanları olarak, el ele verip çaba harcamamız gerekiyor. Ülkenin sorunlarının çözümleri için proje üretmemiz lazım" dedi.

Meriçli ayrıca, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin eğitim fırsatlarını iyi değerlendirdiğini, her yıl yatırılan paralardan eğitim için büyük pay aldıklarını ama nedense Türkiye'nin bu fırsatı bir türlü değerlendiremediğini söyleyerek, "Bu paydan mutlaka Türkiye de üzerine düşeni almalı ve bunu eğitimde kullanmalıdır. Yunanistan bile bu paradan payını alıyor. Diğer devletler alıyor, biz neden almıyoruz? İlkeli ve onurlu şekilde politikalar izlenseydi, eğitim bu hale gelmezdi. Bu parada tüyü bitmedik yetimin hakkı var. Biz de bu paradan faydalanmalıyız'' diye konuştu.

(ST-AÖ-EŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title