Haberler

Çanakkale: Çanakkale Boğazı'nda Hızı Düşen Gemi Çekiliyor

Çanakkale Boğazı'nda Hızı 4 Milin Altına Düşen Bir Geminin Yardımına, İskelede Bağlı Bulunan "Kurtarma 1" İsimli Römorkör Yetişti.

Çanakkale Boğazı'nda hızı 4 milin altına düşen bir geminin yardımına, iskelede bağlı bulunan "Kurtarma 1" isimli römorkör yetişti.

Edinilen bilgiye göre, Yunanistan'dan İzmit'in Derince Limanı'na boş olarak gitmekte olan "Kotil" isimli Türk bayraklı gemi, Kepez Feneri önlerine geldiğinde hızı 4 milin altına düştü. Bunun üzerine devreye giren Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri, Boğazlar Tüzüğü'ne göre hızı 4 milin altına düşerek diğer gemilere tehlikeli olabilecek konuma gelen geminin yanına Kurtarma 1 isimli römorkörü gönderdi. Şiddetli akıntı ve rüzgar sebebiyle güçlükle yoluna devam edebilen geminin yanına giden Kurtarma 1'in yedeğine alınan gemi, Nara önlerine kadar çekildi. Geminin burada römorkörün yedeğinden ayrılarak yoluna kendisinin devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title