Haberler

Büyükçekmece'nin Tarihine Işık Tutacak Kitap Tanıtıldı

Büyükçekmece'nin tarihine ışık tutacak kitap tanıtıldı "Büyük Medeniyetlerin Büyük Kenti Büyükçekmece" kitabı tanıtıldıİSTANBUL - Büyükçekmece'nin tarihini anlatan "Büyük Medeniyetlerin Büyük Kendi Büyükçekmece" isimli kitap TÜYAP 36'ncı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda tanıtıldı.

Büyükçekmece'nin tarihine ışık tutacak kitap tanıtıldı

"Büyük Medeniyetlerin Büyük Kenti Büyükçekmece" kitabı tanıtıldı

İSTANBUL - Büyükçekmece'nin tarihini anlatan "Büyük Medeniyetlerin Büyük Kendi Büyükçekmece" isimli kitap TÜYAP 36'ncı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda tanıtıldı.

Büyükçekmece'nin geçmiş tarihine ışık tutan "Büyük Medeniyetlerin Büyük Kendi Büyükçekmece" isimli kitap, TÜYAP 36'ncı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda tanıtıldı. Büyükçekmece'nin tarihi ve bilinmeyenleri gün ışığına çıkartan kitap, 9 kişilik uzman bir ekibin Makedonya'ya kadar ulaşan Osmanlı Arşivleri'nden elde ettikleri bilgileri içeriyor.TÜYAP 36'ncı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Interexpo Salonu'nda gerçekleşen tanıtım toplantısına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanı sıra Belgesel Yapımcısı Cengiz Özkarabekir, Gazeteci Yazar Yönetmen Ali Murat Güven, Tarihçi Doç. Dr. Arif Kolay, Yazar Haldun Hürel, Yazar Yayıncı Dr. Şefik Memiş, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükçekmece'nin geçmiş tarihinin gün yüzüne çıktığı kitap katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

"Büyükçekmece'nin tarihi tek kitaba sığmadı, iki kitap daha çıkacak"

Büyükçekmece tarihini ortaya koymanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Yaklaşık 500 sayfalık bir kitap ortaya çıktı. 3 bin yıl öncesinden başladık, Cumhuriyet tarihine gittik ve günümüze kadar geldik. Büyükçekmece tarihiyle ilgili bir çalışmaya hocalar girince bir kitapla anlatılmasının mümkün olmadığını gördük. Şimdi ardı ardına iki kitap daha çıkacak. Biri, Balkan savaşları Çanakkale savaşları ve Büyükçekmece konulu olacak. Bir diğeri ise, Cumhuriyet döneminden biraz daha önce başlayıp Cumhuriyet dönemi ve Cumhuriyet dönemi sonrası bir kesimi anlatacak. Elimizde çok zengin bir malzeme birikti. Osmanlı kütüphanelerine ve değişik arşivlere girince ne kadar zengin bir kara parçası üzerinde belediye başkanlığı yaptığımı gördüm ve duygulandım. Bunları neden daha önce bulup ortaya çıkartmamışız diye de üzüldüm. Bugün çok güzel bir Büyükçekmece tarihini ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok güçlü bir ekiple çalıştık. Büyükçekmece'nin tarihini artık resmi belgelere dayandıran 500 sayfalık bir kitap kitapçılarda ve değerli kütüphanelerin tamamında yerini almış olacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyükçekmece Makedonya İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title