Haberler

    Büyük Buluş: Piller Artık Patlamayacak!

    Durup Dururkem Patlayan Pil Vukuatları Tarih Oluyor: İşte Her Şeyi Değiştirmeye Aday Büyük Buluş...

    Tüketicilerin Çok Büyük Kısmı ve Hatta Üreticilerin Bir Bölümü Bile Lityum İyon Pillerin Taşıdıkları Gerçek Riskleri Yeterince Bilmiyorlar. Cep Telefonlarında ve Diz Üstü Bilgisayarlarda Yaygın Bir Şekilde Kullanılan Bu Pillerin Çok Hızlı Isınabiliyor Olmaları Önemli Bir Problem. Lityum İyon Piller Uzun Süre Kullanımlarda Tahmin Edilen Çok Daha Kısa Sürede 500 Santigrat Dereceye Kadar Isınabilirler ve Bu da Zaman Zaman Haberlere Konu Olan "Patlayan Pil" Vakalarına Yol Açabilir.

    Tayvan'ın Ulusal Araştırma Örgütü Industrial Technology Research Institute (Itrı - Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü) Tarafından Geliştirilen Yeni Bir Malzeme İse Lityum İyon Pillerin Yol Açtığı Bu Önemli Sorunu Gidermek Adına Çok Büyük Bir Aşama Kaydetti. Stoba Adı Verilen Bu Özel Madde, Pillerin Negatif ve Pozitif Kutupları Arasına Yerleştiriliyor ve Isı 130 Santigrat Dereceye Ulaştığında Etkileşimi Keserek Daha Fazla Isınmayı Engelliyor.

    Itrı Halen Konuyla İlgili Çalışmalarını Sürdürüyor Ama Stoba'nın Piyasaya Sürülmesi İçin Gerekli Süre Artık Sadece Birkaç Aya İndi. Patlama Riski Taşımayan Pillerin 2010 Yılının İlk Çeyreğinde Satışa Sunulabileceği Tahmin Ediliyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title