Haberler

Bursa: Uludağ'da Sağlık Hizmetleri Sıkıntısı

Bursa'nın en önemli turizm merkezi olan Uludağ'da, acil vakalara müdahale edecek tam donanımlı ambulans ve sağlık ekibinin bulunmaması ciddi sıkıntılara yol açıyor.

Bursa'nın en önemli turizm merkezi olan Uludağ'da, acil vakalara müdahale edecek tam donanımlı ambulans ve sağlık ekibinin bulunmaması ciddi sıkıntılara yol açıyor.

Yaz aylarında her gün yaklaşık 2 bin Arap turistin ve 2 bin yerli ziyaretçinin bulunduğu Uludağ'da, muhtemel bir kaza anında müdahalede bulunacak tam donanımlı bir sağlık ekibi bulunmuyor. Uludağ Oteller Bölgesi'nde kiraladığı 4 çekerli ATV aracıyla şarampole yuvarlanan 16 yaşındaki Arap turist, beyin kanaması geçirdi. Şuuru kapalı olarak özel bir araçla 3 kilometre aşağıdaki Çobankaya mevkiine götürülen genç kıza, Kızılay kampının revirinde görevli hemşire ilk müdahaleyi yaptı.

Durumunun ağır olması sebebiyle Soğukpınar Köyü'nden olay yerine gelen ambulansta doktor ve yeterli donanım bulunmaması dikkat çekti. Sağlık Ocağı'ndan tahsis edilen Sağlık Müdürlüğü'ne ait ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Arap kızın durumu ciddiyetini koruyor.

Çobankaya'da kurulan yaklaşık 300 civarında çadırda, bin civarında vatandaş kamp yaparken, günlük 4 bin kişinin giriş yaptığı Uludağ Milli Kampı'na Bursa Sağlık Müdürlüğü'nün tamam donanımlı bir ambulans tahsis etmesini isteyen vatandaşlar, "Uludağ, kışın olduğu kadar yazında çok yoğun turist hareketinin olduğu merkezdir. Kışın Oteller Bölgesi'nde hizmet veren Sabancı İlk Yardım Merkezi, ilk müdahaleyi yaparak önemli bir sağlık hizmeti veriyor. Ancak yaz aylarında merkez kapatılıyor. Sağlık Müdürlüğü'nün yapacağı bir düzenlemeyle bu merkezin yazında aktif tutulmasını istiyoruz. Hafta sonu 20 bin günü birlikçinin geldiği, böyle bir turizm merkezinde Kızılay Kampı'ndaki hemşireden başka sağlık hizmeti verebilecek bir yetkili yok. Üzücü bir hadise yaşanmadan tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title