Haberler

Bursa: Türmob Başkanı Timur'dan Destek Primi Artışına Tepki

Bsmmmo'nun Düzenlediği 'Cumhuriyet Yemeği'ne Katılmak Üzere Bursa'ya Gelen Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (Türmob) Genel Başkanı Mehmet Timur, 1 Ocak 2007 Tarihinde Yürürlüğe Girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Çalışan Emeklilerin Destek Primi Yükünü Artıracağını Öne Sürdü. Yeni Kanunla Birlikte Çalışan Emeklilerin Kazancından Yüzde 33.5 Oranında Kesinti Yapılacak Olmasını Eleştiren Timur, "Destek Primindeki Artış, Yanlış ve Haksız Bir Uygulamadır. Bu Durum Kayıt Dışı İstihdamı Körükler" Dedi.

BSMMMO'nun düzenlediği 'Cumhuriyet Yemeği'ne katılmak üzere Bursa'ya gelen Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Mehmet Timur, 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun çalışan emeklilerin destek primi yükünü artıracağını öne sürdü. Yeni kanunla birlikte çalışan emeklilerin kazancından yüzde 33.5 oranında kesinti yapılacak olmasını eleştiren Timur, "Destek primindeki artış, yanlış ve haksız bir uygulamadır. Bu durum kayıt dışı istihdamı körükler" dedi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), Çelikpalas Oteli'nde 'Cumhuriyet Yemeği' düzenledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte bir açıklama yapan TÜRMOB Başkanı Mehmet Timur, çalışan emeklilerin destek primi yükünün yeni yılda artacağını ileri sürerek, buna tepki gösterdi. 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile çalışan emeklilerin prim yükünün yüzde 33.5 oranında artacağını söyleyen Timur, "Destek primi, asgari ücretle asgari ücretin 6.5 katı arasında beyan edilecek kazancın yüzde 33.5'i, yani 3'te biri kadar olacak. Çalışılan işin iş kazası ve meslek hastalığı yönünden tehlike derecesine göre, prim oranı yüzde 39'a kadar yükselebilecek" dedi.

Söz konusu kanunda, sosyal güvenlik kurumlarından emekli aylığı almakta olan şirket ortakları, gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefleri, meslek odalarına kayıtlı bulunan esnaf ve sanatkar ile serbest meslek sahiplerinin sosyal güvenlik destek priminin asgari ücrete bağlandığına işaret eden Timur, "Bu durumda; şu anda BAĞ-KUR'a yaklaşık 65 YTL civarında destek primi ödeyen emeklilerin bu yükü, 2007 başından itibaren 178 YTL'ye yükselecek. Serbest meslek sahipleri ise, beyan edecekleri kazanca göre 178 YTL ile 1.156 YTL arasında destek primi ödeyecek. Eksik ya da düşük kazanç beyan ettiği tespit edilenlerden de, prim farkları cezalı olarak ayrıca tahsil edilecek" diye konuştu.

Destek primindeki artışın yanlış ve haksız bir uygulama olduğunu savunan TÜRMOB Başkanı, bu durumun kayıt dışı istihdamı körükleyeceğini öne sürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title