Haberler

Bursa'da Rahvan Atları Koşusu

Bursa'nın Merkez Osmangazi Belediyesi Tarafından "Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" Kapsamında Gerçekleştirilen "Rahvan Atları Koşusu" Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından "Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" kapsamında gerçekleştirilen "Rahvan Atları Koşusu" renkli görüntülere sahne oldu.

Paşa Çiftliği'nde "Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" kapsamında 1 Nisan 2007 tarihinde yapılması planlanan fakat hava şartları nedeniyle 22 Nisan 2007 Pazar gününe ertelenen Rahvan Atları Koşusu, kıyasıya çekişmelere sahne oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Sabahattin Öztürk, Paşa Çiftliği'nin Sahibi Ali Dinçsoy, Belediye Meclis Üyesi Semih Pala ve vatandaşlar yarışlara büyük ilgi gösterdi. 7 ayrı kategoride gerçekleştirilen koşuya 120'yi aşkın at katıldı.

Yarışlarda Cemal Güleç (9) isimli bir çocuk, büyüklerle birlikte boy gösterdi.

Başkan Recep Altepe, yaptığı konuşmada, "Düzenlediğimiz bu ödüllü yarışla Rahvan Atları'na kişisel özveriler göstererek bakmaya çalışanlara maddi-manevi destek sağlıyoruz. Hedefimiz bu geleneğin yaşatılmasına katkı sağlamak" dedi.

Yarışlar "Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taylar ve Tozkoparan" kategorilerinde gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye girenlere 2 bin YTL ile 200 YTL arasında ödüller verildi.

Rahvan Atları, Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türklerle birlikte gelen gerçek Türk atları. Bu atlar adını, bir yürüyüş stili olan Rahvan adından alıyor. Bakımları da dahil olmak üzere her konuda sahiplerine büyük kolaylıklar gösteren Rahvan Atları, az yem ve suyla uzun yol alma özelliğine sahip. Bugün yeteri kadar ilgi gösterilmeyen Rahvan Atları'nın soyu, Türkiye'de giderek azalıyor. Geçmişte daha iri oldukları tahmin edilen bu atların giderek bu özelliklerini de kaybettikleri gözleniyor.

(EŞ-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title