Haberler

Bursa'da Ispanak Hasadı Başladı

Türkiye’nin en kaliteli ıspanağının yetiştiği Bursa’nın Yenişehir ilçesinde ıspanaklar biçilmeye başlandı.

Türkiye'nin en kaliteli ıspanağının yetiştiği Bursa'nın Yenişehir ilçesinde ıspanaklar biçilmeye başlandı.

Çeltikçi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muhtarı Hikmet Avşar, Yenişehir'de 10 gün önce ıspanak hasadına başladıklarını belirterek, "Bu sene havaların erken ısınması sebebiyle hasat erken başladı. Bir ay boyunca hasat sürecek. Ortalama 580 dönüm tarlada yaklaşık 3 bin ton ıspanak biçeceğiz. Kooperatife ait biçer sayesinde artık bölgede işçilik maliyetleri çok düşecek. Bu tarlayı 300 kişi bir günde bitirirken makine ile burası 3-4 saatte bitiriyor" diye konuştu.

Avşar, "Biçerdöver ile daha kaliteli ürün toplanıyor, fabrikaların istediği şekilde ürünleri topluyoruz.Şu anda sözleşme yaptığımız fabrikalar 340 kuruştan ıspanağı alıyor. Çeltikçi Kooperatifi olarak bölgemizde bulunan dört fabrika ile taahhütname imzaladık. Geçen yıl da fiyat 300 kuruştu. Müstahsile peşin ödeme yapıyoruz. Fiyatlar normal. Çünkü ıspanağın yerine ikinci el fasulye, mısır, brokoli, karnı bahar ekebiliyoruz' diye konuştu.

Yenişehir Çeltikçi Köyü Kooperatifi olarak sözleşmeli tarımdan yana olduklarını belirten Başkan Hikmet Avşar, 'En azından başımız ağrımıyor. Mahsulümüzü satacağımız yeri biliyoruz. Paramız garanti. Yenişehir çiftçisini kurtaracak tek şey sözleşmeli tarımdır" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Çeltikçi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title