Haberler

Bucasporlu Jerko Leko:

Spor Toto Süper Lig Ekiplerinden Bucaspor'un Başarılı Futbolcusu Jerko Leko, 'Takım Olarak İyi Şeyler Yapmaya Hazırız' Dedi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bucaspor'un başarılı futbolcusu Jerko Leko, 'Takım olarak iyi şeyler yapmaya hazırız' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun aylık dergisi 'Tam Saha'ya açıklamalarda bulunan Leko, yeni sezon öncesinde Tomas'ın tavsiyeleriyle Bucaspor'a transfer olmayı düşündüğünü, ayrıca Süper Lig'in Avrupa'nın en zorlu 6 liginden biri olduğunu, o nedenle Almanya ve İtalya'dan gelen teklifleri değerlendirmeden Bucaspor'u tercih ettiğini kaydetti.

Dinamo Kiev'de forma giyerken Avrupa kupalarında Beşiktaş'la oynadıktan sonra siyah beyazlı ekibin kendisiyle ilgilendiğini ifade eden Leko, 'Ancak o dönem Dinamo Kiev benim başka bir takıma transfer olmamı istememişti. Bu seneki transfer sezonunda da Türkiye'den iki kulüpten daha teklif aldım. Ancak eğer Türkiye'ye geleceksem, daha önceden bağlantılarımın olduğu, burada bana yardımcı olacak insanlarla bir arada olmak istedim. Tomas da kısa bir süre önce Bucaspor'a transfer olmuştu. Ayrıca Tomas bana Bülent Uygun'un hedeflerini anlatınca, kulübün istekli, hırslı ve başarıyı amaçlayan bir yapıda olduğunu fark ettim ve Bucaspor'u tercih ettim' dedi.

- SÜPER LİG-

Leko, Fransa Ligi'nde oynamaktan biraz sıkıldığını belirterek, şöyle devam etti:

'Çünkü futbola karşı tutkulu, hırslı bir oyun sergilenmiyor genelde orada. Türkiye'de ise kendi takımımla bir şeyler başarmak istiyorum. Çünkü önceden gözlemlediğim kadarıyla Türkiye Ligi'nde her sezon üç büyüklerin yanında bir takım da ligi sürpriz bir konumda tamamlayabiliyor. Bu sürpriz takımlar, Bursaspor'un yaptığı gibi belki şampiyon olamasalar da mutlaka ligi iyi bir konumda bitirmeyi başarıyor. Ligin sürprizlere bu kadar açık olma durumu da bana çok cazip geliyor. Ben de böyle bir takımda başarı ve heyecan arıyorum aslında. Süper Lig'e ilk defa yükselmiş ve yeni oyunculardan oluşan bir takımız. Bu sürprizi gerçekleştirmemiz için çok ama çok çalışmamız gerekiyor. Fakat kendime ve Tomas'a baktığımda bu başarıyı gerçekleştirmek için oldukça motive olduğumuzu görüyorum. Zamanla tüm oyuncularla birlik içinde olup takım haline dönüşmeyi başarabilirsek, bu sürprizi gerçekleştirmemek için hiçbir nedenimiz olmadığını düşünüyorum. Bülent Uygun da bunu yapmaya çalışacak. Ben de bu başarının gerçekleşmesi için elimden geleni yapacağım. Takım olarak iyi şeyler yapmaya hazırız.'

Leko, şu an için takımla ilişkilerindeki tek problemin dil gibi gözüktüğünü ifade ederek, 'İngilizce bilenlerin dışında Fransızca konuşan 3-4 oyuncu var takımda. Onlarla iyi anlaşabiliyoruz. Ancak daha da iyi iletişim kurmak için ileride Türkçe öğrenmek istiyorum' dedi.

Buraya transfer olmadan önce Türkiye'ye karşı biraz antipatisinin bulunduğunu, Hırvat Milli Takımı olarak Euro 2008 çeyrek final maçında Türkiye'ye çok trajik bir biçimde kaybedip turnuvadan elendiklerini anlatan Leko, 'Bu yüzden buraya gelmeden önce Türkiye denince aklıma kötü ve acı hatıralar geliyordu. Ama zamanla bu durumu aşacağıma ve Türkiye hakkında daha da olumlu düşüncelere sahip olacağıma inanıyorum' diye devam etti.

Leko, o karşılaşmada uzun süre oyuna girmek için ısındığını, ancak uzun süre bunun gerçekleşmediğini, uzatmanın son bölümünde de hakemin kendisine izin vermemesi sırasında gol yediklerini ifade ederek, 'Maç penaltılara kalmıştı. Penaltılar atılmadan önce ise hepimiz kaybedeceğimizi biliyorduk. Çünkü tam kazandık derken her şey tersine dönmüş ve moralimiz tükenmişti' diye konuştu. Süper Lig'in oynadığı ligler arasında teknik kapasiteye en çok ihtiyaç duyacağı lig olacağını ifade eden Leko, 'Futbolda yıllar ilerledikçe tecrübe kazandım ve hem enerjimi oyun içinde ekonomik kullanmaya hem de rakibe karşı müdahalelerimi daha doğru ve faulsüz yapmaya başladım. Bu da benim oyunumun gelişmesini ve olgunlaşmasını sağladı. Şu an tam anlamıyla iyi bir takım oyuncusuyum' dedi.

- DÜNYA KUPASI-

Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Fransa'nın belki de en kaliteli kadroya sahip olduğunu, ancak birlik olamadıkları için bir yere gelemediklerini kaydeden Leko, Hırvat Milli Takımı'nın Euro 2008'de elendikten sonra yenilenme sürecine girdiğini o nedenle 2010 Dünya Kupası'nda yer alamadıklarını ifade etti.

Leko, Hırvatistan Milli Takımı kadrosunda her zaman yer almak istediğini, Milli Takıma çağrılması için hangi ülkede oynadığının bir önemi bulunmadığını söyledi.

Bucaspor ile iki yıllık sözleşesinin bulunduğunu hatırlatan Leko, şunları kaydetti:

'Sözleşmem bittiği zaman kulüple birlikte durumumu tekrar değerlendireceğim tabii ki. Buraya çok iyi izlenimlerle geldim ve uzun süre takıma katkı yapmak istiyorum. Bunun dışında sahada iyi olduğumu hissettiğim sürece futbol hayatımı devam ettirmek düşüncesindeyim. Futbol dışında diğer sporlarla da vakit geçirmeyi çok seviyorum. Mesela Monaco'da sürekli tenis oynardım boş zamanlarımda. Bunun dışında bol bol film seyrederim. Mesela kamptayken boş zamanlarımda 10 günde 15 film izledim. Zagreb'deki evimin bir odasını tam bir sinema salonu konseptinde döşedim. Ayrıca internetten kart oyunları da oynuyorum fırsat buldukça.'

(ALK-MV-SÇ) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title