Haberler

Brüksel: Belçika'da DHKP-c'li Kimyongür'e Destek Gösterisi

Belçika Vatandaşı DHKP-c Üyesi Bahar Kimyongür'ün Tutuklu Bulunduğu Brugge Hapishanesinde Serbest Bırakılması İçin Yaklaşık 120 Kişi, Belçika Adalet Bakanı Laurette Onkelinx'in Schaerbeek Evinin Önünde Gösteri Yaptı.

Belçika vatandaşı DHKP-C üyesi Bahar Kimyongür'ün tutuklu bulunduğu Brugge hapishanesinde serbest bırakılması için yaklaşık 120 kişi, Belçika Adalet Bakanı Laurette Onkelinx'in Schaerbeek evinin önünde gösteri yaptı.

Belçika Gent Temyiz Mahkemesi'nin, terör örgütü DHKP-C ve üyelerine ilişkin gerekçeli kararını açıklamasının ardından, tutuksuz olarak yargılanan ve örgütün sözcüsü olarak tanınan Bahar Kimyongür'ün tutuklanması örgüt yandaşlarının yanı sıra aşırı sol eğilimli Belçikalılar tarafından tepkiyle karşılandı. Belçika Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Laurette Onkelinx'in evinde bulunmadığı esnada evin önünde toplanan bir grup, Kimyongür'ün serbest kalmasını istedi. Belçika'daki terör yasası nedeniyle tutukluların anti-demokratik uygulamalara maruz kaldığını iddia eden grup, Adalet Bakanı Onkelinx'den destek istedi. Gösteriye Belçika Senatosu Walon Ecolo (Yeşiller) Partisi'nden Senatör Josy Dubie de destek verdi.

Gent Mahkemesi'nde 7 Kasım günü görülen DHKP-C davası sonucunda Kaya Saz, Şükriye Akar Özordulu, Zerin Sarı ve Fehriye Erdal 4'er yıl hapis cezası ve 2 bin 478'er euro para cezasına çarptırılırken, Musa Asoğlu, 7 hapis cezası ve 5 bin 500 euro para cezası, Dursun Karataş, 7 yıl hapis cezası ve 2 bin 478 euro para cezası ve Bahar Kimyongür de, 5 yıl hapis cezası ve 2 bin 478 euro para cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca sanıkların Türkiye devletine 1 euro tazminat ödemeleri kararlaştırılmıştı.

Terör örgütü üyelerinden Musa Asoğlu, Kaya Saz, Şükriye Akar Özordulu ve Bahar Kimyongür tutuklu bulunurken, Fehriye Erdal, Dursun Karataş ve Zerrin Sarı firari durumunda.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title