Haberler

Brezilya, seyahat yasağına rağmen ABD'nin Kovid-19'la mücadeledeki desteğinden memnun

Brezilya, ABD'nin artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ülkeden yolculara getirdiği seyahat yasağına rağmen salgınla mücadelede verdiği destekten memnun olduğunu bildirdi.

Brezilya, ABD'nin artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ülkeden yolculara getirdiği seyahat yasağına rağmen salgınla mücadelede verdiği destekten memnun olduğunu bildirdi.

Brezilya'nın Washington Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nestor Forster, AP'ye verdiği özel mülakatta, ABD Başkanı Donald Trump'ın seyahat yasağı kararını alırken kendileriyle istişare etmesini ve kararı ardından Brezilya'ya yapılacak yardımların duyurulmasını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Devlet Başkanı Jair Bolsonaro liderliğindeki hükümetin Kovid-19'la mücadele konusunda kararlılığını sürdürdüğünü vurgulayan Forster, "Beyaz Saray ile her gün rutin olarak temas halindeyiz, bu ve diğer konuları görüşüyoruz. Seyahat yasağına başvururken bize danıştığı için ve ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Başkana müteşekkiriz." ifadesini kullandı.

Forster, Washington yönetiminin Brezilya'ya Kovid-19'la mücadele için 1000 solunum cihazı ve 7 milyon dolar bağış yapmasını, Beyaz Saray Bilim Kurulunun düzenlediği olağan toplantılara Brezilyalı bir temsilcinin kabul edilmesi kararını olumlu karşıladıklarını kaydetti.

212,4 milyon nüfuslu Brezilya, ABD'nin ardından dünyada en fazla vakanın görüldüğü ülke konumunda bulunuyor.

Ülkede yeni tip koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 1039 kişi yaşamını yitirdi, toplam can kaybı 24 bin 512'ye, vaka sayısı ise 391 bin 222'ye ulaştı.

Çin'de ortaya çıkan Kovid-19 salgını 200'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Dünya çapında vaka sayısı 5 milyon 700 bine yaklaşırken, 350 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Washington Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title