Haberler

Bozüyük'ten Kısa Kısa

Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi Türkiye geneli kitap okuma yarışması.

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İMKB Anadolu Lisesi tarafından Türkiye genelinde "Kitap okuma" yarışması düzenlediklerini bildirildi.

Başıbüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki liselerin 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflarından 2'şer öğrencinin yarışmaya katılabileceğini belirterek, yarışma ile Bilecik ve Bozüyük'ün sesini Türkiye'de olumlu bir çalışma ile duyurmak istediklerini dile getirdi.

Amaçlarının, Türkiye genelindeki liseler arasında dikkatleri yaşayan yerli yazarlara ve kitaplarına çekmek ve kitap okumaya olan ilgiyi arttırmak olduğunu belirten Başıbüyük, "Amacımız, okuduğu kitaba göre öğrencinin anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek ve okulunu temsil etme bilincini kazandırmaktır. Bir diğer amacımız da, Bilecik ve Bozüyük'ün sesini Türkiye'de böyle olumlu bir çalışma ile duyurmak istiyoruz" dedi.

Yarışmada, belirledikleri Selim İleri'nin "Mel'un", Erol Göka'nın "Hayatın anlamı var mı?", Cemil Kavukçu'nun "Aynadaki zaman", Kemal Karpat'ın "Kısa Türkiye tarihi", Zülfü Livaneli'nin "Kardeşimin hikayesi", Alev Alatlı'nın "Beyaz Türkler küstüler" ve Gündüz Vassaf'ın "Türkiye sen kimsin?" isimli kitaplardan çeşitli soruların sorulacağını kaydeden Başıbüyük, 25 Nisan'da yapacakları yarışmaya son başvuru tarihinin 24 Ocak 2014 olduğunu bildirdi.

-Yaralı köpek tedavi altına alındı

Bozüyük ilçesinde, sokakta bulunan yaralı köpek, belediye ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, İsmet İnönü Caddesi'nde bir marketin önünde yaralı köpeğin olduğunu gören vatandaşlar, durumu belediyeye haber verdi. Belediye veterineri, yaralı köpeğe ilk müdahaleyi yaparak hayvan barınağına götürdü.

Veteriner Eyüp Cebeci, kente il ve ilçelerden köpek bırakıldığını, bu nedenle ilçedeki köpek sayısının arttığını bildirdi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bilecik Türkiye Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title