Haberler

Bonus'ta "Şifresiz" Kart Kalmadı

Ödeme Sistemlerinde Geliştirdiği Yenilikçi Ürün ve Uygulamalarla Pazarda İnovasyon Liderlerinden Biri Olarak Kabul Edilen Garanti Bankası, Bonus Card'ları ile Chip&pin Sistemine Geçti. Böylece Garanti, 13 Kamu ve Özel Bankanın Ortaklığıyla Kurulan Bankalararası Kart Merkezi'nin Üyeleri Arasında Chip&pın Sistemine Geçen İlk Büyük Banka Oldu.

Ödeme sistemlerinde geliştirdiği yenilikçi ürün ve uygulamalarla pazarda inovasyon liderlerinden biri olarak kabul edilen Garanti Bankası, Bonus Card'ları ile Chip&Pin sistemine geçti. Böylece Garanti, 13 kamu ve özel bankanın ortaklığıyla kurulan Bankalararası Kart Merkezi'nin üyeleri arasında Chip&PIN sistemine geçen ilk büyük banka oldu.

Kredi kartıyla yapılan alışverişlerde slip bekleme ve imza atma işlemlerini ortadan kaldırarak, kişiye özel 4 haneli şifre girme zorunluluğunu getiren Chip&PIN, kayıp ve çalınma durumunda kartın kopyalanmasını mümkün olan en üst seviyede engelleyen bir güvenlik önlemi sunuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, "Müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi ve en güvenli şekilde karşılamak için 2000 yılında çip teknolojisini Türkiye'ye getiren ilk banka olduk.

Bugün ise 5 milyonu aşkın kullanıcıyla Türkiye'nin en beğenilen kredi kartı programı Bonus Card ile zorunlu Chip&PIN sistemine tamamen geçtik. Bonus Card kullanıcıları 1 Temmuz itibarıyla, kayıp ve çalıntı durumlarında kartlarının kopyalanma riskini en aza indirerek, alışverişlerini şifreli yapmaya başladı. Garanti Bankası olarak Bonus Card'ın yanı sıra Shop&Miles, Flexi, &club, &club privé ve ticari kartların dahil olduğu 6 milyonu aşkın kredi kartımız, 240 bin POS terminalimiz ve bin 650 ATM'mizle,

şifreli alışverişe yüzde 100 hazırız. Bu güvenliği müşterilerine sunan ilk büyük banka olmaktan mutluyuz" dedi.

(LK-OK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title