Haberler

Bodrum'da Polise Hizmet İçi Eğitim

Bodrum'da görev yapan polislere, toplumsal olaylarda direnişte bulunan şahıslara karşı alınacak önlemlerin anlatıldığı hizmet içi eğitim verildi.

Bodrum'da görev yapan polislere, toplumsal olaylarda direnişte bulunan şahıslara karşı alınacak önlemlerin anlatıldığı hizmet içi eğitim verildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Bodrum Emniyet Müdürlüğü'nce Bodrum Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen eğitim çalışmasında, asayiş, terör ve motorize görev yapan asayiş ekipleri ile amirleri katıldı.

Eğitimde, görevli personelin hareket tarzı, direnişte bulunan şahsı ikaz etmeleri ve biber gazının nasıl kullanılacağı konusunda bilgiler verildi. Biber gazının en az 1 metreden kullanılması gerektiği, yanıcı olan biber gazının aşırı sıcağa maruz bırakılmaması gerektiği vurgulanan eğitimde, biber gazına maruz kalanların yapması gerekenler, etkisiz hale gelen şahsın direnci ortadan kalktıktan sonra nasıl davranılması gerektiği konuları da ele alındı.

Biber gazı kullanılmasıyla ilgili verilen bilgilerin ardından uygulamalı eğitime geçildi. Eğitim, polislerin sözlü uyarısına rağmen direnişini sürdüren bir şahısta biber gazının nasıl kullanılması gerektiğinin bir duvara biber gazı sıkılarak uygulandığı bölüm ile sona erdi.

Muhabir: Ali Ballı / Bekir Bektaş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title