Haberler

Bir Haftada 11 Patlayıcıyı Etkisiz Hale Getirdi

Güvenlik Güçleri, Bir Haftada 11 Patlayıcıyı Etkisiz Hale Getirdi. Genelkurmay Başkanlığının İnternet Sitesinde Yer Alan '2008 Yılında Terör Örgütü Mensupları Tarafından Gerçekleştirilen Patlayıcı Madde ve Mayın Kullanma Olayları'na İlişkin Duyuruya Göre, 4-11 Nisan Günleri Arasında Askeri Birliklerce 11 Patlayıcı Madde Etkisiz Hale Getirilirken 4 Olayda da Patlayıcılar Teröristlerce Patlatıldı. Etkisiz Hale Getirilen 11 Patlayıcıda Kullanılan 37 Kilogram Amonyum-potasyum Nitrat, 8 Kilogram C-4 Plastik Patlayıcı Madde, 2 Kilogram Tnt, 2 Adet Tuzaklanmış Mühimmat ve 1 Adet Anti-personel Mayını Ele Geçirildi.

Güvenlik güçleri, bir haftada 11 patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan ''2008 Yılında Terör Örgütü Mensupları Tarafından Gerçekleştirilen Patlayıcı Madde ve Mayın Kullanma Olayları''na ilişkin duyuruya göre, 4-11 Nisan günleri arasında askeri birliklerce 11 patlayıcı madde etkisiz hale getirilirken 4 olayda da patlayıcılar teröristlerce patlatıldı. Etkisiz hale getirilen 11 patlayıcıda kullanılan 37 kilogram Amonyum-Potasyum Nitrat, 8 kilogram C-4 plastik patlayıcı madde, 2 kilogram TNT, 2 adet tuzaklanmış mühimmat ve 1 adet anti-personel mayını ele geçirildi.

Duyuruda, teröristlerce gerçekleştirilen 4 olayda 33 kilo patlayıcı kullanıldığının tahmin edildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title