Haberler

Başoğlu'ndan Filistinlilere Yardım Çağrısı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-iş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Mısır'ın Kapılarını Kapatmasını Eleştirerek, Bütün İnsanlığı Filistinlilere Sahip Çıkmaya Çağırdı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Mısır'ın kapılarını kapatmasını eleştirerek, bütün insanlığı Filistinlilere sahip çıkmaya çağırdı.

Başoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Filistinlilerin desteğe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Filistin halkının İsrail zulmünden kaçabilmek için Mısır devletinin geçiş kapısını kapatması, Filistinliler bakımından bir felaketin habercisidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır Devlet Başkanı ve İsrail Devlet Başkanı ile görüşerek Filistinlileri bu felaketten kurtaracak bir çözüm üretmesine yardımcı olmasını istediğini belirten Başoğlu, "İsrail, Filistin halkının Hamas'a rey vermesi sonucunda hala hırsını alamamış ve elinden gelse bütün Filistinleri yok edecek bir politika izlemektedir. Hitler'in İsrail halkına karşı uyguladığı vahşeti, şimdi İsrail devleti Filistinlilere karşı uygulamaktadır. İsrail her ne kadar Filistinleri Hitler'in yaptığı

gibi fırınlarda yakmıyorsa da yaşadıkları bölgeyi zindana çevirmiş, adeta diri diri soğuktan ve açlıktan ölmeye mahkum etmiştir" ifadelerini kullandı.

ABD başta olmak üzere bütün insanlığı Filistinlilere uğradıkları bu haksızlık karşısında sahip çıkmaya ve İsrail devletine baskı yaparak Filistin halkını soykırımdan kurtarmaya çağıran Başoğlu, şunları kaydetti:

"Filistinliler yok olmaktan kurtarılmalıdır. İsrail Büyükelçisi'nin sendikamıza yaptığı ziyarette, 'Ortadoğu'da barış isteniyorsa bunun sorumluluğu İsrail'in omuzları üzerindedir. Çünkü İsrail, başta ABD ve bütün dünyanın desteğine sahip bir gücü temsil etmektedir. Bu nedenle Ortadoğu'da barış sağlanacaksa İsrail bunu gerçekleştirecek güce sahiptir' dedim."

(EDA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title