Haberler

Başkan Uysal'dan "1'likte" Toplantısı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, hizmette bir yıl tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Harcadığımız her kuruşun insanımızın hayatına etki ediyor mu, etmiyor mu diye bakarak harcıyoruz.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, hizmette bir yıl tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada "Harcadığımız her kuruşun insanımızın hayatına etki ediyor mu, etmiyor mu diye bakarak harcıyoruz. Biz böyle görkemli eserler yapalım da, yaptı desinler, namımız yürüsün diye bir şeyimiz yok" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, hizmetlerinde geride kalan bir yılı "1'likte" sloganıyla düzenlediği toplantıyla kamuoyu ile paylaştı. Belediye kültür salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Başkan Uysal, hizmetlerinin merkezinde insan olduğunu belirtti. Muratpaşa Belediyesi'nde insanların bütün tercihlerine saygı gösterildiğini ve isteklerin karşılandığının altını çizen Uysal, "İnsanlar yargılanmıyor ve tepeden bakılmıyor. Toplumun bütün özel günleri kutlanmaktadır. Sivil toplum faaliyetleri önemsendiği gibi, okul ibadethane, sağlık ocağı gibi kamusal ortak kullanım alanları önemseniyor. Yol, kaldırım, park, temizlik gibi medeni yaşam koşullarını sağlayan belediyecilik faaliyetleri büyün önem arzeder. Pozitif ayrımcılığa muhtaç bütün gruplara hizmet edildiği gibi, hiç kimsenin kendini öteki hissetmemesi, kent kimliği ve kültürü önemlidir. Sağlıklı çevre, demokratik katılım,temiz şeffaf ve etkin yönetim vazgeçilmezimizdir" diye konuştu.

TURUNÇ MASA

Herkese yarım yapmadan Turunç Masa aracılığıyla Muratpaşa Belediyesi'nin hizmet ulaştırdığını ifade eden Uysal, "Kimseyi ötekileştirmeyen halkın şikayet, öneri ve taleplerle yönetime doğrudan katılımı ile belediyeyi denetleyebilmesine imkan sağlıyor. 7 gün 24 saat hizmet veren Turunç Masa, her başvuruyu kayıt altına alıp 48 saat içinde geri dönüş yapıyor. Yapılan 21 bin başvurunun yüzde 90'ının sorunları çözüldü. Torpil anlayışını ortadan kaldıran bir hizmettir. 112 personel çalışıyor. Günlük 150 şikayet çözüyoruz. Bende bazen arıyorum. Hizmetlerden yaralanıyorum" dedi.

"HALKIN AYAĞINA GİDİYORUZ"

Haftada bir gün "Biz Size Geliyoruz" sloganıyla mahalle ziyareti gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Uysal, "Kısa süre içinde 29 mahallede halkımızla buluştuk. Her gelen vatandaşla görüşüyorum. Belediye hizmetlerini anlatırken, halkımızın da sorunlarını dinliyorum. Bu toplantıda biz bizeyiz. 2 bin 650 vatandaşımızla özel olarak görüştük. Bazen bana diyorlar, 'Başkan biz seni makamda ziyaret etseydik'. Ben de 'Makamda durmuyorum' dedim. Makamda randevu veremediğim her dakika kamu hizmeti yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI"

İlçede 56 mahalleye eşit ve hızlı hizmet götürmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi:

"Yolda yama dönemini kapattık. Bozulan yoldaki asfalt malzemesini kazıyarak yeniden sıcak asfaltla kaplıyoruz. Son bir yılda 70.126 ton asfalt malzemesi kullanarak, 366.980 metrekarelik,52,5 kilometre yolu sıcak asfaltla kapladık. Bu yolların kaldırımlarında 56 bin 152 metrekare kilit parkı taşı ve51 bin 574 metretül bordür uygulaması yapıldı. 22 bin 493 kilometre stabilize yol yapıp,8.5 kilometre yeni yol açtık. Kazınan asfalttan yeniden asfalt üretmeye başlıyoruz. Böylelikle 4 yılda yaklaşık 70 milyon asfalt harcamasını bu tesisle yarı yarıya düşürüyoruz."

Başkan Uysal, enerji ve doğal gaz firmalarının alt yapı çalışmalarının ardından belediye olarak kendilerinin de çalışma yaptıklarını ve böylelikle gereksiz kazı çalışmalarının önüne geçildiğini kaydetti. Yılda 60 park açmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Uysal, "35 dönüm seramız var her yere çiçek ve turunç ağacı yetiştiriyoruz. Kendimiz üretiyoruz maliyeti yarıya düşürüyoruz. Her ay 4 park açıyoruz. Çöp konteynerlerini yer altına alıyoruz. 256 konteyner yer altına alındı. Pazar yerlerinin ve konteynerlerin sürekli olarak temizliğini sağlıyoruz. Eskiden onlarca gelen şikayetleri şimdi bire indirdik. O gelen bir şikayeti de yok edeceğiz" dedi.

İki cem evi, 2 kilise ve 140 caminin periyodik olarak temizliğini yaptıklarını dile getiren Başkan Uysal, ücretsiz cenaze hizmetleri ile halkın yanında olduklarını söyledi. Uysal, Barolar Birliği ile birlikte 600 gencin barınmasını sağlayacak yurt içinse görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Kariyer merkezine 8 bin 49 başvuru yapıldığını aktaran Başkan Uysal, "Bu başvurulardan 851'ine iş bulduk. Belediyenin kesin ihtiyacı olmadan istihdam yapamıyoruz. Belediyede iş veremediğimiz insanlara dışarıda iş buluyoruz" dedi.

Ücretsiz halk çamaşırhanelerinin sayısının 3'e çıktığını ifade eden Uysal, talep gelmesi halinde bu sayının artabileceğini belirtirken, 85 okula hizmet ürettiklerini aktardı. Başkan Uysal,"Ekonomik eşitsizlikler eğitime yansıyor. 30 bin çocuğumuza okulla paralel internet üzerinden eğitim veriyoruz. 2 kreş ve 3 etüt merkezini hayata geçirdik. Bu kreşlerde aylık ücret 200 liradır. Torpil sökmez. Halkımızın gelir durumuna göre öğrenci alınır. Adalya Vakfımızın desteği ile sayısı 12 ye çıkarmayı istiyoruz. Asgari ücretlilerin çocukları hedef kitlemizdir" ifadelerini kullandı. Başkan Uysal, Adayla Vakfı üzerinden 18 madencinin okul çağındaki çocuklarına biner lira toplamda 34 bin lira yardım yapıldığını da sözlerine ekledi.

Oyun otobüsü ve kreşi ile hem dar gelirli mahallelerde hem de pazar yerlerinde çocukların hizmetinde olduklarını belirten Başkan Uysal, "Pazar yerlerinde de gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Aralıkları düzeltiyoruz. Kayıt dışı esnaf bırakmıyoruz. Çığırtkanlığı bitiriyoruz. Hiçbir esnafımızı dışarıda bırakmıyoruz. Hukuksuz olan yerden kaldırıyorsak bir başka yer gösteriyoruz. Esnaf bize kızıyor ama iki yıl içinde gelirleri artacak. Çünkü modern Pazar yerlerine kavuşuyoruz" diye konuştu.

21 okula spor salonu kazandırmak için çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Uysal, 56 mahalle için 6 ayrı zabıta karakolu kurduklarını ve şikayetleri anında değerlendirdiklerinin altını çizdi.

Eski Mobil tesisleri alanını engelsiz kafe ve yaşam merkezi haline dönüştürdüklerini dile getiren Uysal, ata sporu güreşe destek amacıyla Oyak spor tesisleri içine 360 metrekarelik bir merkezin inşaatına başladıklarını ifade etti.

Kaleiçi ürünleriyle bu yıl en büyük turizm fuarlarından Berlin'de yer aldıklarını hatırlatan Uysal, gelecek yıl Amsterdam, Milano ve Moskova'da yer almayı planladıklarını aktardı.

Uysal, çocuklara klasik lunapark dışında binlerce çocuğun ağırlanacağı Çocuk Köyü projesinin Çaybaşı mahallesinde hayata geçirileceğini belirti.

Sokak hayvanlarının korunması ve sahiplendirilmesine önem verdiklerini anlatan Uysal, Muratpaşa'da sokakta küpesiz hayvanın kalmadığını bildirdi.

KIRCAMİ

Kırcami bölgesinin 30 yıldır çözülemeyen imar sorunu çözmeye başladıklarını dile getiren Başkan Uysal, "Göreve gelirken ilk 1 ayda bu sorunu çözeceğimizi söylemiştik. İlk ayın sonunda binlik planı taslak olarak şehrin önüne koyduk. Şu an 18 uygulaması noktasına geldik. Aksilik olmazsa hesapta olmayan bir şey çıkmazsa 6 ay iççinde Kırcami'nin 18 uygulamasını askıya çıkaracak hale getireceğiz" dedi. Uysal, iskan kampanyası ile ilçede iskansız bina sayısını hızla azalttıklarını kaydetti.

163 DERNEK İÇİN TEK MERKEZ

Muratpaşa'da 163 sivil toplum kuruluşunu tek çatı altında toplamak ve hizmetlerinin gelişimini sağlamak için Sivil Toplum ve Kültür Merkezi inşaatına başladıklarını dile getiren Başkan Uysal, "Bu merkez Doğuyaka Mahallesi'nde 8 bin 666 metrekarelik alanda inşa edilecek. Bu merkezde derneklerin, güvenlik sekreterlik, muhasebe hizmetleri ücretsiz olarak sağlanacak" dedi.

Antalya'da opera, tiyatro ve gösteri merkezi eksikliği olduğunu hatırlatan Uysal, bu çerçevede Muratpaşa Belediyesi Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi'nin Yeşilbahçe mahallesinde inşa edileceğini söyledi.

Uysal, Meltem Mahallesi'ne dijital kütüphane açacaklarının da müjdesini verdi.

"NAMIMIZ YÜRÜSÜN DİYE BİR DERDİMİZ YOK"

Bütün insanları sevdiklerini kaydeden Başkan Uysal, "Harcadığımız her kuruşun insanımızın hayatına etki ediyor mu etmiyor mu diye harcıyoruz. Biz böyle görkemli eserler yapalım da, yaptı desinler, namımız yürüsün diye bir şeyimiz yok. Harcadığımız her kuruş insan hayatına dokunacak şekilde harcanıyor. İnsan bizim temelimizdir, projemizdir. Yasa dışı olmayan her talep bizim için önemlidir. İnsanımızın yaşam şekillerinde ayrım yapmayız. Her insanımıza hizmet ederiz.Dünyamız budur. Hizmet anlayışımız budur" ifadelerini kullandı.

Uysal'ın sunumuna CHP Antalya Milletvekili adayları Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Sultan Yeğen, İl Başkanı Semih Esen, mahalle muhtarları, partililer ve vatandaşlar katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title