Haberler

Başkan Lemurları Kendi Elleriyle Besledi

Başkan lemurları kendi elleriyle besledi Afrika'yı aratmayan Bursa Hayvanat Bahçesi 20 yaşındaBURSA - Dünya standartlarında bir bahçe olarak sadece 2018 yılında 820 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Bursa Hayvanat Bahçesi, 20. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Başkan lemurları kendi elleriyle besledi

Afrika'yı aratmayan Bursa Hayvanat Bahçesi 20 yaşında

BURSA - Dünya standartlarında bir bahçe olarak sadece 2018 yılında 820 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Bursa Hayvanat Bahçesi, 20. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Kuruluş yıldönümü kutlamaları hayvanat bahçesinin konferans salonunda protokol konuşmalarıyla başladı. Salonu dolduran Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yavuz Selim ile Remzi Zümrüt ilkokullarından öğrencilere Bursa Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nermin Sığırcı hitap etti. Sığırcı, 10 Kasım 1998 yılında kurulan hayvanat bahçesinin geçirdiği değişim ve dönüşümü anlattı.

Sığırcı'nın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Aktaş, hayvanat bahçesini Bursa'ya kazandıran ve salonda bulunan Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker'i öğrencilere alkışlattı. Etkinlikte ayrıca katılımcılara sinevizyon gösterisi eşliğinde bahçede yer alan hayvanlar ile kampüsün teknik kapasitesi anlatıldı.

Bursa Zoo konferans salonunda başlayan programın ardından Başkan Aktaş, faytonla bahçe turu gerçekleştirdi. Gergedan barınağında 20. yıl pastasını kesen Başkan Aktaş ve beraberindekiler, ardından Bursa Hayvanat Bahçesi tarafından hazırlanan ve bahçedeki hayvanları konu alan fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Başkan Aktaş, eşi Sevinç Aktaş ve beraberindekilerle birlikte fok, zürafa, lemur ve aslan barınaklarını da gezerek, hayvanları elleriyle besledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kuruluş yıldönümü sebebiyle yaptığı konuşmada, içinde yaşayan hayvanların refahının en üst seviyede tutulduğu bu tesisin insanların tabiata olan özlemlerini karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Hayvanat bahçesinin gör-hisset-koru temasıyla doğa ve hayvan sevgisi, çevre şuurunun gelişmesine katkı sağladığını vurgulayan Başkan Aktaş, "Bu sene gergedan ve kırmızı panda barınaklarını bahçemize kazandırdık. Mayıs ayında 2 adet erkek beyaz gergedan Avusturya-Salzburg Hayvanat Bahçesi'nden, 1 adet erkek beyaz gergedan da Fransa-Beauval Hayvanat Bahçesi'nden getirildi. Ayrıca bahçemize 2 adet kırmızı panda kazandırılmıştır. Önümüzdeki yıllarda 110 bin metrekare alan kamulaştırılarak fil, su aygırı, timsah, çift hörgüçlü develer ve mandrill gibi farklı türlerin bahçemize kazandırılmasını planlıyoruz. Hayvanat bahçemizin 20. yılına girdiği bu anlamlı günde, böylesine önemli bir değerin Bursa'ya kazandırılmasında emeği olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hayvanat Bahçesi Afrika Bahçe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title