Haberler

Başkan Kadir Kara, Engelliler Haftasını Kutladı

Güncelleme:

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Engelliler Haftası' nedeni ile 'Sevgi Engel Tanımaz' teması ile engelli vatandaşların haftasını kutladı.

Başkan Kara, Osmaniye Garnizon Komutanlığı Karaoğlanoğlu Kışlası'nda İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen engelli vatandaşlar için temsili askerlik yemin törenine katıldı.

ASKERLİĞE ENGEL YOK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı özel birlikleri vatandaşlara kısa bir gösteri sundular. Gösterilerin ardından komutanlık askerlerinin yardımıyla engelli vatandaşlar, tören alanına kurulan stantlarda bulunan Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti. Osmaniye'de 40 engelli vatandaş, Karaoğlanoğlu Kışlasındaki törenlerin ardından tezkerelerini aldı.

Törene Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, İl Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Yemin töreninin ardından engelli askerleri ziyaret eden Vali Dr. Mehmet Oduncu ve Belediye Başkanı Kadir Kara engelli vatandaşlarla birebir ilgilenirken, engelli askerler Vali ve Belediye Başkanına yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Temsili bir günlük askerliğin ardından terhis belgelerini alan engelli vatandaşlar diğer askerler ile birlikte öğle yemeğini yedi. Ardından ise Jandarma ekip ve ekipmanlarını tanıttı.

Gece gündüz fedakârca bu evlatları yetiştirmek için canını dişine takan aileleri tebrik eden Vali Dr. Mehmet Oduncu "Allah'ım sizlere ve evlatlarınıza acı günler göstermesin" dedi. Çocukları ile ilgili üzerlerine herhangi bir vazife düşerse devlet olarak yanınızda olacağım diyen Vali Oduncu, "devletimize uzak kalmayın, biz yetki ve imkânlar çerçevesinde sizlere ve çocuklarınıza her zaman yardımcı olmaya hazırız" diye konuştu.

Başkan Kadir Kara ise, "Bugün sağlıklı bir insan olabiliriz, ancak yarın bizlerin de engelli olmayacağının bir garantisi yoktur. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onların sorunlarına çözüm bulmak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sorunlarının en aza indiği güzel bir gelecek dileklerimle, selam ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Engelliler Haftası Mehmet Oduncu Kadir Kara Osmaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title