Haberler

Başkan Gökçek'ten Fuar Alanı Müjdesi...

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Mobilya Fuarı'nın Açılışında, Yeni Fuar Alanının Bu Yıl Sonu İtibariyle Hizmete Girmesinin Planlandığını Söyledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'in yeni fuar alanının, Akyurt'ta bir milyon 800 bin metrekarelik bir alanda bu yıl sonuna açılabileceği müjdesini vererek, "Ümit ediyorum ki Ankarada, fuarlarımızı gerçekten çağdaş ve modern bir alanda açmış olacağız" dedi.

Başkan Gökçek,Atatürk Kültür Merkezi'nde 9-13 Mart tarihlerinde açık kalacak olan Ankara Mobilya Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılışa Başkan Gökçek'in yanı sıra Ankara Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ile çok sayıda mobilya esnafı katıldı.

-YENİ FUAR ALANI SENE SONUNDA HİZMETTE

Katılımcıların konuşmalarının ardından alkışlar arasında kürsüye gelen Başkan Gökçek, "Öncelikle sanayi odası başkanımızın 'Ankara'da doğru dürüst bir fuar alanı yok' demesine yüzde yüz katılıyorum. İnşallah, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Sanayi Odaları Birliği, alan orada olduğu için Akyurt Belediyesi ve Esnaf Odaları Birliği'nin katılımıyla kuracağımız organizasyonla inşallah bu sene fuar alanımızı Ankara'ya kazandıracağız. Önümüzdeki seneden itibaren, hatta bu yıl sonu itibariyle artık Ankara'da ümit ediyorum ki fuarlarımızı gerçekten çağdaş ve modern alanda açmış olacağız" dedi.

Havaalanının bitişiğinde, Akyurt sapağından döndükten sonra sol tarafta 1 milyon 800 bin metrekarelik bir alanda yapılması düşünülen fuar alanının, bütün meslek dallarına destek olacağını kaydeden Başkan Gökçek, "İnşallah fuarımıza kavuşacağız" diye konuştu.

-SİTELER ESNAFINA DESTEK SÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Siteler'e her türlü desteği vermeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Gökçek, daha önce bölgedeki esnafın isteği üzerine doğalgazın, asfalt ile kaldırımın, otoparkın ve 2 adet totemin yapıldığını söyledi.

Siteler'i gezmeye gelen vatandaşlar için tuvalet inşaatına da başlandığını ve üzerine fast-food tarzı bir yerin yapılacağını da anlatan Başkan Melih Gökçek, "Özellikle showrooma, önümüzdeki bir iki sene içerisinde başlamamız lazım.

Teknik konularla ilgili araştırmaları yaptık ve en uygun yer olarak hemen Siteler'in bitiş noktasında, Askeri Lojmanların olduğu yerin yanında, çok rahatlıkla bir milyon metrekarenin üzerinde bir alanda dev bir showroom yapmamız mümkün. Oturup konuşalım, tamam derseniz orada dev bir showroom için girişimlerimizi başlatalım. Bu,Siteler'in istikbali demek. Bunun müjdesini de vereyim istedim" dedi.

Başkan Gökçek, ayrıca Ankaralıların bölgeye çekilmesi için Siteler'de, her ay haftanın 2 günü şenlik yapılması vebölgeye AR-GE ve Tasarım Merkezi kurulması için de çalışmalara başlamaları gerektiğini söyledi.

Siteler esnafının bir diğer isteği olan kurs konusunda da Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nin birlikte yürüttüğü BELTEK'leri (Belediye Teknik Eğitim Kursları) adres gösteren Başkan Melih Gökçek, "Bu kurslarda istediğiniz her branşta, çok rahatlıkla sizlere her türlü eğitimi verebilecek, 3 aylık, tek kuruş para almadan dilediğiniz kadar elemanı yetiştirebilecek hocalar ve imkan var. Bu konuda özellikle mobilyacılar odası ön ayak olsun, esnafın içerisinde kimi yetiştirmek istiyorsa, onları direk olarak orada yetiştirelim" diye konuştu.

Konuşmasının ardından desteklerinden dolayı teşekkür plaketi de verilen Başkan Gökçek, katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini keserek, fuar alanındaki stantları gezdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title